Spring til indhold

Wikipedia:WikiWednesday/2014

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Genvej:
WP:WW2014

WikiWednesday i 2014 afholdes typisk 1. onsdag i hver måned forskellige steder i København.

I januar mødes vi ikke den 1., men den 8. januar. Vi mødes hos Klean, Frederiksborggade 22, klokken 17 og snakker om hvilke emner, vi vil tage op på møderne i foråret.

I februar (5. februar) ser vi på hvad der er af "vedligeholdelsesopgaver" på Wikipedia. Nogle af disse opgaver er der bred opmærksomhed om, andre er lettere ukendte. MED FORBEHOLD FOR EVT. AKTUELLE EMNER

Vi mødes kl. 17 hos Statens Værksteder for Kunst i Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27B.

I marts (5. marts kl. 17 på Retro Nørrebro, Jægersborggade 14, Nørrebro) taler vi om EU og EU-relaterede emner med tanke på at der et par måneder efter kommer valg til Europa-Parlamentet.

I april (2. april kl. 17 på Nationalmuseet - indgang fra Frederiksholms Kanal) taler vi om skabeloner, kommunikation og hvordan vi taler til hinanden.

I maj (7. maj kl. 17) går vi tur i Ryvangen. Vi mødes ved indgangen til Mindelunden i Ryvangen, Tuborgvej 33, 2900 Hellerup.

Resultater[rediger kildetekst]

Jeg ved ikke om I kom den vej, men artiklen Ryvangens Naturpark kunne godt bruge et billede...- Nico (diskussion) 9. maj 2014, 07:42 (CEST)[svar]

Vi kom den vej, men undertegnede tog ikke billeder, kan ske nogle af de andre gjorde. Men tak for opfordringen, jeg skal en hel del gange i Mindelunden for at gennemføre mit "lille" projekt, og det skal være de nærmeste dage, fordi det er så smukt med blomsterne lige nu. --Kim Bach (diskussion) 9. maj 2014, 08:14 (CEST)[svar]

Kim Bach[rediger kildetekst]

Jeg fik den idé at vi kunne få alle gravene på OpenStreetMap, jeg antog at man sagtens kunne se dem på Geodatastyrelsens luftfotos, og ganske rigtigt, så jeg kom så småt i gang, her er to i det store gravfelt Kim Malthe-Bruun "koordinat" (000,003) og Herman Møller Boye "koordinat" (005,010).

Da jeg var i Mindelunden i Ryvangen mødte jeg i øvrigt Herman Møller Boyes familie, og sørme om ikke der manglede en artikel på Wikipedia om Herman Møller Boye, så den har jeg oprettet.

Jeg elsker at gå i Mindelunden, det betyder UENDELIGT meget for mig, og man møder altid folk der har en historie, og så kan man jo også dele sine egne historier. Jeg har også lagt billeder af de to grave i en ny kategori på Commons, jeg har også billeder af samtlige grave i KZ-området, de kommer op hurtigst muligt. --Kim Bach (diskussion) 9. maj 2014, 06:45 (CEST)[svar]

Det var så 2/202 :-)

I juni (4. juni) ser vi på Holmen kl. 17 ved den gamle hovedindgang. (det er her).

I juli (2. juli kl. 17) ser vi på Vestre Kirkegård. Mødested: Indgangen, Vestre Kirkegårds Allé.

Hvis vi beslutter os for også at opsøge katolikker og jøder, skal de mandlige deltagere være opmærksomme på at det er god stil med kalot til sidstnævnte. Jeg ved ikke om der er lånekalotter. --Palnatoke (diskussion) 27. jun 2014, 10:19 (CEST)
(y) --Kim Bach (diskussion) 27. jun 2014, 22:44 (CEST)

I august (6. august kl. 17) ser vi på Ørestad Nord. Mødested: Islands Brygge Station.

I september (3. september) ser vi på Superkilen. Vi mødes kl. 17 ved Bispebjerg Station

Forslag:

I oktober (1. oktober kl. 17) besøger vi Science Friction, [1] og diskuterer efterårets og vinterens arrangementer.

Referat[rediger kildetekst]

  • Vi fik en opfordring fra IBIS til at deltage i Blog Action Day 2014 og blev enige om at det kunne være en ide til et emne til et edit-a-thon. IBIS ville arbejde videre med at lægge lokaler til eventet og vi annoncerer det på landsbybrønden og opfordrer i øvrigt wikipedianere til at deltage.
  • Derefter havde vi en snak om at skabe et forum for alle "Open" communities i Danmark ud fra en betragtning om at det ville være muligt at opnå mere, hvis vi står sammen. Vi besluttede at dedikere den næste Wikiwednesday til arrangementet.
  • Vi havde en snak om gamification af introduktion/instruktion i at redigere Wikipedia.
  • Vi foreslår at vi i Wikipedia laver en pålidelighedskategorisering af kilder indenfor alle emner, således at det er lettere at kontrollere en artikels kvalitet ud fra pålideligheden af artiklens kilder.


Kommentarer[rediger kildetekst]

Godt arbejde!

Jeg er meget ked af at jeg blev forhindret i at deltage.

Onsdag formiddag havde jeg et fantastisk SKype-møde (Skype:kim.bach) med "Open Knowledge Nordic", der er planer om at lave et "Open Knowledge Roadshow" hvor vi besøger en lang række nøglebyer i Norden samt et og et "Nodic Hack-a-thon". Disse begivenheder kunne evt. blive lagt som en "sandwich-bolle" omkring Hack For Sweden der finder sted i midten af marts 2015.

Jeg vil også henlede opmærksomheden på Facebook-gruppen Nordic Open Data Ecosystem – selv om det efterhånden er svært at hitte rede i alle de kommunikationskanaler. Jeg foretrækker Skype hvor vi har et månedligt møde, sidst var i 1. oktober OK Nordics Hangout, jeg kan kun opfordre til at man deltager i disse møder, onsdag havde vi deltagere fra Norge, Finland, Sverige og Danmark (undertegnede).

Jeg har efterhånden en god rigtig god forbindelse til "Open Knowledge Danmark", de er meget optagede af ting som "Open Science".

Og, nå ja, så tager jeg til FSCONS i Göteborg i slutningen af oktober. Jeg var der i 2012 og det var ornli' najzt!

VI lever i interessante tider.

--Kim Bach (diskussion) 3. okt 2014, 07:51 (CEST)

WikiWednesday den 5. november afholdes som en WikiCafé på Din nye ven Sankt Pederstræde 34. Der er ikke nogen egentligt dagsorden, så mød op og tal med andre wikipedianere om hvad som helst.

Det andet arrangement, som skulle handle om at mødes med de andre "Open" communities for en snak om vores ligheder og uligheder og hvoran vi kan udnytte hinanden til fælles gavn og glæde, som vi oprindeligt havde annonceret, har vi udskudt, formentlig til det nye år, da flere af de oprindeligt tiltænkte deltagere formentlig har en anden aftale.

WikiWednesday i december afholdes som en WikiCafé på Din nye ven Sankt Pederstræde 34 (3. december kl. 17). Der er ikke nogen egentlig dagsorden, så mød op og tal med andre wikipedianere om hvad som helst.

Forslag: