Wikipedia:Wikipediajournalen/Arkiv/december 2016/Artikeludnævnelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Wikipediajournalen

Oversigt over nye artikeludnævnelser

Af InsaneHacker, 18-11-2016
Billede af et IC4-tog
I 2014 og 2015 fik vi fremragende artikler om to vidt forskellige emner. En tog-type, og en artikel om dengang Danmark var vært for det Europæiske Melodigrandprix

I sidste udgave af Wikipediajournalen bragte vi alle artikler som var blevet udnævnt til enten lovende, gode eller fremragende artikler. Da det er et stykke tid siden den sidste udgave, er listen rimeligt lang.

Fremragende artikler

Fremragende artikler er et forbillede for alle andre artikler. De dækker emnet fyldestgørende med mange kildehenvisninger. Disse artikler behøver teoretisk set ikke nogen forbedringer medmindre der kommer ny information om emnet. Da disse artikler ofte tager lang tid at færdiggøre og kræver meget arbejde bliver de typisk kun udnævnt et par gange om året. Ligesom gode artikler skal fremragende artikler igennem en vurderingsproces hvor andre brugere kan komme med input og i sidste ende vælge om de mener artiklen er god nok til at blive udnævnt til en fremragende artikel.

Gode artikler

I kategorien af nye gode artikler finder vi blandt andet en artikel om kongedømmet Saudi-Arabien samt en artikel om de danske A-busser. Stor ros for arbejdet med at finde kilder til sidstnævnte.

Gode artikler er artikler som er brugbare for den gennemsnitlige læser. De har meget få mangler og med en koordineret indsats er det muligt for dem at blive fremragende artikler. I modsætning til lovende artikler skal kandidater til gode artikler igennem en vurderingsproces hvor andre brugere kan komme med forslag til forbedring og stemme for/imod. Et eksempel på dette kan ses her

2014

2015

2016

Lovende artikler

Eksempler på lovende artikler fra 2014-2016
Hvis du vil vide mere om landet der var vært for de Olympiske Lege i 2016 kan du se den lovende artikel om Brasilien.
Hvis du hellere vil læse om universets basale byggesten kan du læse den lovende artikel om det Periodiske system.

Lovende artikler er artikler som har formået at udvikle sig fra at være korte stub-artikler. De giver et godt overblik over emnet, men kan blandt andet mangle kildehenvisninger på visse passager, eller måske har de brug for at blive gennemlæst af en ekspert på emnet. Hensigten er at lovende artikler kort tid efter udnævnelse bliver forbedret så de kan blive til gode artikler. Lovende artikler kræver kun vurdering fra én bruger, og artikler er somme tider i "kø" meget længe. Så hvis du er en registreret bruger og har lyst til at hjælpe med processen kan du læse mere på siden Wikipedia:Udvælgelsesprocedure for lovende artikler.

2014

2015

2016