Wikipedia:Wikipediajournalen/Arkiv/januar 2017/Historier fra Landsbybrønden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Wikipediajournalen

Historier fra Landsbybrønden

Af InsaneHacker, 31-12-2016
Bybrønden - den gamle by.jpg

Landsbybrønden er Wikipedias mødested. Her mødes indbyggerne for at snakke om hvad der rører sig. Her kan man høre de seneste nyheder fra wiki-verdenen, snakke om hvordan samfundet skal fungere, eller stille spørgsmål hvis man er i tvivl om hvordan noget skal gøres. Her er nogle af de seneste tråde fra landsbybrønden.

Projektskabeloner sætter sindene i kog

En forgrening af diskussionen om advarselsskabeloner førte til at Madglad oprettede en separat diskussion om projektskabeloner, skabeloner der indtil nu har været indsat på diskussionssider for at indeksere dem efter kvalitet og WikiProjekt. Diskussionen blev meget lang og den 339.126 bytes lange diskussion resulterede i at andre indlæg på Landsbybrønden ikke kunne vises. Kort sagt handlede diskussionen om en uenighed om hvor projektskabeloner skulle befinde sig. Nogen mente at de burde være på diskussionssiden for at holde dem væk fra den gennemsnitlige læser, ligesom med {{milepæle}}, mens andre mente at man godt kunne placere dem på artiklerne (muligvis som skjulte kategorier) da der allerede er referencer til arbejdet bag artiklerne i artikel-navnerummet. Diskussionen endte med en afstemning hvor der var flertal for at fjerne dem fra diskussionssiden. Nu diskuteres der hvor de så skal være.

Nyt design til advarselsbokse

InsaneHacker (som også har skrevet artiklen du læser lige nu) foreslog en ny version af det såkaldte {{hønsedesign}} som bruges til diverse skabeloner på den dansksprogede Wikipedia. Blandt ændringerne var nogen kraftigere farvere, større ikoner og designtilpasning alt efter hvilket navnerum den befinder sig i. Efter feedback blev designet dog ændret så skabelonen vil være betydeligt mindre på artikler da mange finder advarselsskabeloner forstyrrende. Diskussionen blev sat i bero af opretteren til efter nytår.

Rodejong efterspørger større fokus på Wikidata

I et indlæg på brønden fortæller Rodejong om Wikidata, et website styret af Wikimedia som gør det nemmere at have en centraliseret database over forskellig information som man så kan importere ind i sine Wikipedia-artikler. F.eks. kan den bruges ved at en by (f.eks. New York City) har et felt på Wikidata der hedder "Borgmester" som kun behøver at blive opdateret et sted for at opdatere alle infobokse der bruger dem. Ved at skrive {{#property:P1308|from=Q785304}} (Q785304 er "Borgmesteren af New York City" og P1308 er feltet som viser hvem der besidder stillingen pt.) frembringer jeg den siddende borgmester af New York, [[]]. Navnet vil blive opdateret automatisk, så hvis nogen læser Wikipediajournalen om 10 år vil navnet stadigvæk være up-to-date.

Hvor detaljeret skal et partis ideologi beskrives i en infoboks?

Når et politisk parti har en artikel på Wikipedia, hvor detaljeret skal feltet "Ideologi" i infoboksen så være? Skal man holde sig til de meste basale paraplyideologier som liberalisme og socialisme, eller kan feltet godt have ideologier såsom euroskepticisme og protektionisme? Indlægget kan ses her.