Spring til indhold

Wikipedia:Wikipediajournalen/Arkiv/maj 2017/Forbudspolitik implementeret

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Wikipediajournalen

Ny Wikipedia-politik om forbud vedtaget

Af InsaneHacker, 30-04-2017

Formålet med den nye politik er at indføre en sanktion der ikke er lige så "hård" som en blokering.

D. 7. april fremsatte InsaneHacker (forfatter af denne artikel, red.) et forslag på Landsbybrønden om indførelse af en ny Wikipedia-politik. Forslaget gik ud på at gøre det muligt at implementere restriktioner på individuelle brugere uden at blokere dem. Formålet er at lade brugere bidrage konstruktivt til Wikipedia, men at holde dem uden for områder hvor deres bidrag har været forstyrrende eller ukonstruktive. F.eks. kan man pålægge en bruger ikke at redigere artikler om et bestemt emne, eller forbyde to brugere at kommunikere med hinanden.

Forslaget var inspireret af en lignende politik på den Engelsksprogede Wikipedia og fremsat i lyset af flere konflikter mellem brugere hvor administratorer har tøvet med at blokere folk for blandt andet upassende sprogbrug. Ideen er at en mere lempelig sanktion kan holde problematisk opførsel i skak uden at brugere skal blokeres, så de fortsat kan bidrage til områder hvor deres bidrag er konstruktive.

Efter diskussion og 3 ændringer af forslaget blev det implementeret som officiel Wikipedia-politik på WP:Forbud. Sanktionsmuligheden er i skrivende stund (heldigvis) ikke taget i brug endnu.