Spring til indhold

Wild in the Country

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Wild in the Country
Overblik
Dansk titelVild ung mand
GenreDramafilm Rediger på Wikidata
Instrueret afPhilip Dunne
Manuskript afJ.R. Salamanca (roman)
Clifford Odets
MedvirkendeElvis Presley
Hope Lange
Tuesday Weld
Millie Perkins
FotograferingWilliam C. Mellor
KlipDorothy Spencer
Musik afKenyon Hopkins
Produceret afJerry Wald
Distributør20th Century Fox
Udgivelsesdato15. juni 1961
Længde114 minutter
OprindelseslandUSA Rediger på Wikidata
SprogEngelsk
EfterfulgteFlaming Star
Fortsættes iBlue Hawaii
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
på scope.dk Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Wild in the Country er en amerikansk farvefilm fra 1961. Filmen, hvis hovedrolle blev spillet af Elvis Presley, blev produceret af Jerry Wald på 20th Century Fox og havde Philip Dunne som instruktør.

Filmen blev indspillet i perioden 11. november 1960 til 18. januar 1961 og havde premiere i Memphis, USA den 15. juni 1961. Wild in the Country havde dansk premiere den 23. april 1962.

Wild in the Country, som er den syvende af en lang række film med Elvis Presley, er baseret på romanen "The Lost Country" af J. R. Salamanca og handler om familiens sorte får, der må gå så grueligt meget igennem inden han dog til slut havner på den rette hylde. Undervejs krydret med et par kærlighedsdramaer og et par slagsmål samt et par stille ballader. Filmen er optaget "on location" i Napa Valley og i Hollywood, Californien.

Filmen var den sidste af Elvis' dramatiske filmroller. Fra hans næste film, Blue Hawaii og fremover, var der udelukkende tale om musicals. Disse gav ganske vist et stort afkast, men samtidig fjernede de ham for altid fra muligheden for at blive den seriøse skuespiller, som Wild in the Country egentlig lagde op til.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Musik[redigér | rediger kildetekst]

Der var fire sange i filmen, alle sunget af Elvis Presley. De fire sange var:

Alle sangene er indsunget i studiet hos Radio Recorders i Hollywood den 7.8. november 1960.

Herudover blev to sange indspillet ved samme indspilningssession, nemlig "Lonely Man" (Bennie Benjamin, Sol Marcus) der blev indspillet til filmen, men ikke brugt. Den blev i stedet udsendt som B-side på en single med "Surrender" (de Curtis, Pomus, Shuman) som A-side. Den anden sang der blev indspillet ved samme lejlighed var "Forget Me Never" (Fred Wise, Ben Weisman), som imidlertid ikke blev publiceret før end i juli 1965 da den udsendtes på albummet Elvis For Everyone.

Links[redigér | rediger kildetekst]


AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film