William Brorson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
William Brorson
Født 14. april 1922(1922-04-14)
København
Død 28. november 2006 (84 år)
Svendborg
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

William Brorson (14. april 1922 København28. november 2006 Svendborg Sygehus) var i efterkrigstidens Danmark en berømt og berygtet gangster. Brorson var, sammen med Lille Jørgen og Bent Ricardo gangster hos Svend Aage Hasselstrøm ("Edderkoppen").

Senere blev han leder af den såkaldte Brorson-bande, som begik en lang række indbrud og væbnede røverier, hvorfor han under 2. verdenskrig sad interneret i Dachau koncentrationslejr ved München. [1]

Torsdag den 30. november 1944 blev kæresteparret Otto Knud Christian Larsen og Eleonora Hackenberg brutalt skudt og dræbt i en lejlighed i Sverrigsgade 20 i København. Efter krigens afslutning blev Brorson anholdt og sigtet for dobbeltdrabet, som han nægtede ethvert kendskab til. Retten i København idømte ham i efteråret 1946 fængsel på livstid samtidig med at Eigil Richard Andersen og Walther Sandberg idømtes lange fængselsstraffe for medvirken til dobbeltdrabet.

Brorson nåede at afsone over 32 år i fængsel og blev løsladt i 1978. Han er den dansker, der næst efter politimorderen Palle Sørensen, har siddet længst tid i fængsel.

Fængselspræst i Vridsløselille og forfatter Johannes Møllehave fik ondt af Brorson og lod ham efter løsladelsen i 11 år bo i sit sommerhus i Snøde på det nordlige Langeland. Senerehen boede Brorson i Lohals. Møllehave stod også bag et interview med Brorson bragt 15. juli 2001 i udsendelsen Gyldne Timer på DR2. [2]

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ William Brorson - findagrave.com
  2. ^ TV optagelse søges:William Brorson - dis-danmark.dk

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]