Willy Omme

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Willy Omme
Født 15. marts 1932Rediger på Wikidata
Død 15. august 2008 (76 år)Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Willy Omme (15. marts 193115. august 2008) var en dansk galleriejer og kunsthandler, der i 1962 grundlagde Galerie Moderne i Silkeborg. Willy Omme blev almindeligvis blot kaldt Omme.

Willy Omme var handelsmand og solgte i begyndelsen af sin karriere vaskemaskiner. Men han var privat også meget kunstinteresseret og etablerede derfor Galerie Moderne som et weekend foretagende, men det blev hurtigt hans levevej. Omme havde især et godt blik for den lokale Asger Jorn, som allerede var ved at få sit gennembrud, da Galerie Moderne åbnede. Efter Jorns mening var et galleri i Silkeborg urealistisk, men han ville gerne støtte det. Galleriet specialiserede sig inden for COBRA-sammenslutningen, hvorfra flere kunstnere kan takke Omme for en del af deres berømmelse.

Gennem årene udviklede galleriet sig til at blive et af landets største. Omme tog også andre initiativer på kunstområdet, heriblandt til udgivelsen af bøger om Jorn, oprettelsen af Silkeborg-legatet samt omdannelsen af Silkeborg Kurbad til et center for kunst.