Windsor (England)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Windsor. (Se også artikler, som begynder med Windsor)
Windsor Bridge med Windsor Castle i baggrunden.

Windsor er en by i Royal Borough of Windsor and Maidenhead kommune i Berkshire, England.

Byen ligger 34 km vest for Charing Cross, London lige syd for Themsen, der agerer grænsen til Eton. Landsbyen Old Windsor, der ligger lidt mere end 3 km mod syd, er omkring 300 år ældre end byen der i dag kaldes Windsor. Tidligere har dette været refereret til som New Windsor, for at adskille de to.

Byen er kendt for Windsor Castle, der er en af Den britiske kongefamilies officielle ejendomme. Slottet blev oprindeligt opført af Vilhelm Erobreren i 1000-tallet, og tiltrækker er stort antal turister til byen hvert år.

Derudover ligger Storbritanniens eneste Legoland, kaldet Legoland Windsor også i byen. Dette er den næststørste Lego-park i verden, og blev bygget på området hvor Windsor Safari Park tidligere lå.

Byen har to jernbanestationer - Windsor & Eton Central Station med forbindelse til Slough og derfra videre til London Paddington eller Reading, samt Windsor & Eton Riverside Station med forbindelse til London Waterloo.

Ved OL 2012 i London blev ro-konkurrencerne afholdt i Windsor & Eton.

Vest for Windsor ligger Bray Film Studios, og desuden finder man Oakley Court, som dannede rammen om filmen "The Rocky Horror Picture Show", og som i dag er et fint hotel.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Britisk geografiStub
Denne artikel om britisk geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi


Koordinater: 51°29′N 0°36′V / 51.48°N 0.6°V / 51.48; -0.6