Winx Club

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Winx Club
Winx Club Nickelodeon Logo.svg
Information
Genre Actionserie,
tegnefilmserie,
magical girl,
tv-seriekomedie,
fantasi-tv-serie Rediger på Wikidata
Skabt af Iginio Straffi Rediger på Wikidata
Skrevet af Sascha Paladino,
Adam Peltzman,
Francesco Artibani,
Janice Burgess,
Iginio Straffi Rediger på Wikidata
Originalsprog Engelsk, italiensk Rediger på Wikidata
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 8 Rediger på Wikidata
Antal afsnit 208 Rediger på Wikidata
Produktion
Produktionsselskab Nickelodeon, Nickelodeon, Rainbow S.p.A., Rai Fiction, Rai Ragazzi Rediger på Wikidata
Produktionsland USA, Italien Rediger på Wikidata
Instruktør Iginio Straffi Rediger på Wikidata
Udsendt
Oprindelig kanal Italien Rai Due, Rai Gulp, Rai YoYo
USA Nickelodeon, Nick Jr., Nicktoons
Ungarn RTL Klub, Nickelodeon
Kanal Danmark Nickelodeon, TV 2
Sendt Danmark 2005 til 2012
Musik
Komponist Fabrizio Castania,
Giovanni Cera,
Angelo Poggi,
Peter Zizzo Rediger på Wikidata
Links
Officiel hjemmeside Rediger på Wikidata
Winx ClubIMDb (engelsk) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Winx Club er en italiensk animeret tv-serie fra år 2004, skabt af Iginio Straffi og produceret af Rainbow SpA og Nickelodeon,[1] som begge er en del af Viacom. Serien henvender sig til børn og unge mellem 6 og 20 år og har medfødt et internationalt franchise af legetøj, bøger, tøj, DVD'er samt to CGI film.

Bortset fra den engelsksprogede udgave udført af Cinélume i Canada, har 4Licensing Corporation i USA lavet en alternativ version ved at udskifte dialoger, musik og ved at ændre på det visuelle og nogle situationer. For eksempel hedder Aisha, Layla i denne udgave.

Produktion og udvikling[redigér | rediger kildetekst]

Iginio Straffi startede med et ønske om at lave en tegneserie til drenge og piger i år 2000, da børneprogrammer på det tidspunkt var "domineret" af drenge-orienterede serier. Han ønskede at lave en serie, der hovedsageligt var rettet mod piger.[2]

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Første sæson[redigér | rediger kildetekst]

Som en tilsyneladende almindelig pige fra planeten Jorden, lever Bloom (drageflammens fe) et helt normalt liv i byen Gardenia indtil hun møder Stella, en prinsesse fra planeten Solaria, som er i problemer. Da hun hjælper Stella, opdager Bloom sine magiske kræfter. Stella overtaler Bloom til at starte på Alfea, den bedste fe-skole i alle riger. Hun forlader sin egen verden (Jorden) og hendes forældre. Hun medbringer sit kæledyr, en kanin, for at mindes om sit gamle hjem. I Alfea danner Bloom Winx Club, hvis medlemmer er hendes fire veninder og bofæller: Stella (den skinne sols fe), Musa (musikkens fe), Tecna (teknologiens fe) og Flora (naturens fe). Senere i serien støder de på, og bliver venner med, Specialisterne: Brandon, Riven, Timmy og Sky. Specialisterne bliver også deres kærlighed. De møder også deres fjender, en trio af hekse kaldet Trix: Icy, Darcy og Stormy. De er hekse fra Himmeltårnet, en hekseskole der svarer nogenlunde til Alfea; de leder efter kraften i Dragens Flamme, som angiveligt befinder sig i Stellas magiske ring. Deres jagt på ringen fører til mange møder og kampe med Winx. Bloom opdager også at hun er adopteret, og lærer hemmelighederne om hendes fødeplanet, Domino, sine biologiske forældre og kræfter.

Anden sæson[redigér | rediger kildetekst]

Trix heksene er sendt til en slags fængsel, hvor onde bliver gode.Bloom der nu har vænnet sig til at være fe vender tilbage til Alfea efter sommerferien, sammen med resten af Winx. Kort efter at skolen er begyndt igen, kommer en fe ud af skoven og besvimer. Da hun vågner viser det sig at hun hedder Aisha/Layla (bølgernes fe), og hun kommer fra planeten Andros. I mellemtiden bliver Trix befriet af Lord Darkar, som samtigdig forstærker deres kræfter. Winx bliver hurtigt venner med Aisha/Layla, og hun bliver det sjette medlem af Winx. Og pigerne får deres charmix, og der kommer en ny dreng som hedder Helia. Flora bliver dybt forelsket i Helia.

Fjerde sæson[redigér | rediger kildetekst]

Winx bliver sendt til jorden hvor de skal lede efter den sidste fe på jorden som hedder Roxy og skal beskytte hende fra troldmændne fra den sorte cirkel efter winx finder Roxy siger bloom at Roxy er en fe men Roxy tror ikke på Bloom så hun siger til Winx at de skal gå deres vej og lade hende være i fred men Flora fortæller hende at Bloom siger sandhenden at hendes liv er i fare at hun er i fare for at blive fanget af troldmændene men Roxy nægter at høre på Flora og siger at hun nægter at høre mere på det vås så mens hun går stier hun vredt tilbage på dem og Roxy og hendes hund Artu løber deres vej hvor ender på gastværk håber de slap fra dem Roxy kalder dem Gaggede Fehovder men så bliver hun angrebet af Troldmændne fra den sorte cirkel og Winx finder hurtigt Roxy og troldmændne og så begynder Roxy endelige at tro på feer og Winx får deres Believix kræfter.

Danmark[redigér | rediger kildetekst]

Serien består af 182 afsnit fordelt på 7 sæsoner og Nickelodeon vil producere sæson 7 der kommer også en sæson 8 med 26 nye afsnit Til efteråret 2016 kommer der en ny spin-off serie til winx club som hedder World of Winx som kommer kun på Netflix med 13 afsnit.

I Danmark kører serien på TV 2 og Nickelodeon.

Film[redigér | rediger kildetekst]

Stemmer[redigér | rediger kildetekst]

Figur Original dubber Dansk dubber
Bloom Letizia Ciampa Annevig Schelde Ebbe
Stella Perla Liberatori Cecilie Stenspil
Flora Ilaria Latini Sasia Mølgaard
Musa Gemma Donati Harvelia Bokmal
Tecna Domitilla D'Amico Julie Lund
Aisha Laura Lenghi Sara Poulsen

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Nickelodeon Announces JAKKS Pacific as Master Toy Licensee for Innovative Girls Brand: Winx Club". Winx Club is a co-production with Rainbow S.p.A. and Nickelodeon.
  2. ^ "Iginio Straffi: le mie Winx". La Stampa.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]