Winx Club

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Winx Club er en italiensk animeret tv-serie fra år 2004, skabt af Iginio Straffi og produceret af Rainbow S.p.A.. Serien henvender sig til børn og unge mellem 6 og 20 år og har medfødt et internationalt franchise af legetøj, bøger, tøj, DVD'er samt to CGI film.

Bortset fra den engelsksprogede udgave udført af Cinélume i Canada, har 4Kids Entertainment i USA lavet en alternativ version ved at udskifte dialoger, musik og ved at ændre på det visuelle og nogle situationer. For eksempel hedder Aisha, Layla i denne udgave.

Produktion og udvikling[redigér | redigér wikikode]

Iginio Straffi startede med et ønske om at lave en tegneserie til drenge og piger i år 2000, da børneprogrammer på det tidspunkt var "domineret" af drenge-orienterede serier. Han ønskede at lave en serie, der hovedsageligt var rettet mod piger, som Sailor Moon og My Little Pony.[kilde mangler]

Handling[redigér | redigér wikikode]

Første sæson[redigér | redigér wikikode]

"Uddybende artikel":Winx Club (season one)

Som en tilsyneladende almindelig pige fra planeten Jorden, lever Bloom et helt normalt liv i byen Gardenia indtil hun møder Stella, en prinsesse fra planeten Solaria, som er i problemer. Da hun hjælper Stella, opdager Bloom sine magiske kræfter. Stella overtaler Bloom til at starte på Alfea, den bedste fe-skole i alle riger. Hun forlader sin egen verden (Jorden) og hendes forældre. Hun medbringer sit kæledyr, en kanin, for at mindes om sit gamle hjem. I Alfea danner Bloom Winx Club, hvis medlemmer er hendes fire veninder og bofæller: Stella (fe af sol og måne), Musa (musikkens fe), Techna (teknologiens fe) og Flora (naturens fe). Senere i serien støder de på, og bliver venner med, Specialisterne: Brandon, Riven, Timmy og Sky. Specialisterne bliver også deres kærlighed. De møder også deres fjender, en trio af hekse kaldet Trix: Icy, Darcy og Stormy. De er hekse fra Himmeltårnet, en hekseskole der svarer nogenlunde til Alfea; de leder efter kraften i Dragens Flamme, som angiveligt befinder sig i Stellas magiske ring. Deres jagt på ringen fører til mange møder og kampe med Winx. Bloom opdager også at hun er adopteret, og lærer hemmelighederne om hendes fødeplanet, Domino, sine biologiske forældre og kræfter.

Anden sæson[redigér | redigér wikikode]

"Uddybende artikel":Winx Club (season two) Trix heksene er sendt til en slags fængsel, hvor onde bliver gode.Bloom der nu har vænnet sig til at være fe vender tilbage til Alfea efter sommerferien, sammen med resten af Winx. Kort efter at skolen er begyndt igen, kommer en fe ud af skoven og besvimer. Da hun vågner viser det sig at hun hedder Aisha/Layla (fe af vand og former), og hun kommer fra planeten Andros. I mellemtiden bliver Trix befriet af Lord Darkar, som samtigdig forstærker deres kræfter. Winx bliver hurtigt venner med Aisha/Layla, og hun bliver det sjette medlem af Winx. Og pigerne får deres charmix, og der kommer en ny dreng som hedder Helia. Flora bliver dybt forelsket i Helia.

Danmark[redigér | redigér wikikode]

Serien består af 182 afsnit fordelt på 7 sæsoner og Nickelodeon vil producere sæson 7 der kommer også en sæson 8 med 26 nye afsnit Til efteråret 2016 kommer der en ny spin-off serie til winx club som hedder World of Winx som kommer kun på Netflix med 13 afsnit.

I Danmark kører serien på TV 2 og Nickelodeon.

Danske stemmer[redigér | redigér wikikode]