Writers Guild of America-strejken i 2007 og 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
WGA-strejken indledtes 5. november 2007.

Writers Guild of America-strejken i 2007 og 2008 (en. 2007-2008 Writers Guild of America strike) var en strejke organiseret af både den vestlige og den østlige afdeling af Writers Guild of America (WGA) mod Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP). Dens indflydelse er så massiv at store dele af Hollywoods film- og tv-serieproduktioner har været stillestående siden 5. november 2007. Over 12.000 manuskriptforfattere er under indflydelse heraf. Strejken menes af have en omkostning på ca. en milliard dollars.

AMPTP-forhandler Nick Counter har indikeret at forhandlingerne ikke vil fortsætte så længe strejkeaktionerne fortsætter. "Vi vil ikke forhandle med en pistol for hovedet – det er dumt."

Den 2. februar 2008 var der indtikationer af betydeligt fremskridt i dialogen mellem AMTPT og WGA. Løses strejken inden for nærmeste fremtid kan serier som Lost, Greys Anatomy og Desperate Housewives producere resten af deres sæsoner inden den amerikanske tv-sæson afsluttes. Strejken blev afblæst 13. februar 2008.

Strategi[redigér | redigér wikikode]

AMTPT[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

WGA[redigér | redigér wikikode]

Der var først forventet at WGA ville udskyde strejken til sommeren 2008 for at forene sig med Screen Actors Guild, hvis kontrakter udløber der. Strejken blev indledt i november, muligvis for at forhindre, at AMTPT kunne forberede sig på strejken, samt opsamle flere manuskripter.

Indflydelse[redigér | redigér wikikode]

Strejken påvirker blandt andet tv-serierne Two and a Half Men, Lost, According to Jim, Desperate Housewives, Ugly Betty, Numb3rs, Jericho, Prison Break, 24 Timer og Smallville.

Efter strejkens afslutning blev det besluttet at Lost fortsatte sin produktion, dog ikke til fulde. Oprindeligt var der planlagt 16 afsnit, men kun 14 heraf produceret. Desuden kom en pause mellem "Meet Kevin Johnson" og "The Shape of Things to Come," der heller ikke var i den oprindelige intention.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: