Xiquets Copenhagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgMaskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.

Xiquets Copenhagen er en international colla castellera i København, Danmark som har en interesse i at bygge og fremme mennesketårne (''castells''), en tradition med Oprindelse i Catalonien og anerkendt som en UNESCO Mesterværker af den Mundtlige og den Immaterielle Kulturarv af Menneskeheden.[1] Det team, der drives af sine medlemmer (castellers) og er instrueret af direktionen (junta) og tekniske team (comissió tècnica).


Historie[redigér | redigér wikikode]

Xiquets Copenhagen blev grundlagt i oktober 2013. Det blev etableret ved en kombineret indsats af Søren Sandahl (tidligere medlem af Ganàpies - Universitat Autònoma de Barcelona), Isaac Abella Appelquist, Casal Català i København og den oprindelige caps de colles Natàlia Quero Prat og Pau Prat (tidligere medlem af Castellers de Figueres og Castellers de l'Albera). Gruppen blev etableret som en multikulturel organisation, fri fra politik, med det mål at fremme tradition for castells i Danmark ved at holde åbne prøver og organisere offentlige forestillinger.


Forestillinger[redigér | redigér wikikode]

Dato Begivenhed
10 oktober 2014 Kulturnatten København
31 juli 2014 Helsingør festival med medlemmer af Xiquets de l'Alster og Castellers de Sants [2]
7 december 2014 Spinderiet
13 juni 2015 Gårdfest [3]
8-9 August 2015 Kulturhavn
16 august 2015 2200 Godnathistorier
9 oktober 2015 Kulturnatten København
24 april 2016 Sant Jordi på Borough Market[4] med Castellers of London
30 april 2016 48TIMER
11 juni 2016 Humleby
26 august 2016 Kulturhavn
1 oktober 2016 ''Enig de castells de Tarragona'' International udstilling med Castellers de Paris, Castellers of London og Castellers d'Andorra[5]

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]