Yvonne Herløv Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Yvonne Herløv Andersen
Født 11. september 1942 (79 år) Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Politisk parti Centrum-Demokraterne Rediger på Wikidata
Ægtefælle Birthe Merete Smedegaard Knudsen
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Skoleleder, socialarbejder, politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Yvonne Herløv Andersen (født 11. september 1942) er en dansk politiker og tidligere minister for Centrum-Demokraterne.

Født i København, datter af maskinsnedker Svend Åge Herløv Larsen og syerske Åse Johna Lintrup Herløv Larsen. Har to børn, Martin og Dorthe. Er gift med Birthe Merete Smedegaard Knudsen.

Andersen var Socialminister i Poul Nyrup Rasmussens første regering fra 11. februar til 27. september 1994, og sundhedsminister i hans anden regering fra 27. september 1994 til 20. december 1996.

Derudover var hun folketingsmedlem for Vestsjællands Amtskreds fra 1977–1979 og igen fra 1981–1984. Hun repræsenterede derudover Fyns Amtskreds i Folketinget fra 1987–1988 samt Frederiksborg Amtskreds fra 1998–2001.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Yvonne Herløv Andersen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.