Z-Faktor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Z-faktor er en poesikonkurrence der foregik årligt fra 2009 til 2014 i forbindelse med Odense Lyrik.

Form[redigér | redigér wikikode]

Eventen blev organiseret i samarbejde med LitNet og blev finansieret af Odense Kommune og Statens Kunstfond. Konceptet var baseret på tv-fænomenet X Factor og således optrådte en række unge digtere foran et publikum og et dommerpanel bestående af tre branchefolk - fx anmeldere, litterater, forlæggere, musikere og professionelle digtere. Hver digter fik respons både for sin optræden og for sin tekst af dommerne, der indstillede finalisterne. Publikum stemte om den endelige vinder. Finalisterne og vinderne modtog større og mindre præmier, så som abonnementer på Hvedekorn og redaktionel bedømmelse af et færdigt manuskript fra en forlagsredaktør.

Dommere[redigér | redigér wikikode]

I dommerpanelet har der gennem årene siddet navne som digterne Nina Malinovski, Tomas Thøfner, Olga Ravn og Knud Steffen Nielsen, musiker Simon Høirup og forlagsredaktør Liv Camilla Skjødt.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]