Zehlendorf

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Zehlendorfs placering i bydelen Steglitz-Zehlendorf.
Zehlendorfs tidligere byvåben

Zehlendorf er et område i bydelen Steglitz-Zehlendorf i det sydvestlige Berlin, Tyskland.

Før den administrative reform af Berlins bydele i 2001 udgjorde Zehlendorf sin egen bydel, som også omfattede områderne Wannsee, Nikolassee og Dahlem. Zehlendorf rummer nogle af de mest seværdige naturomgivelser i Berlin, bl.a. dele af Grunewald-skoven og søerne Schlachtensee og Krumme Lanke. Området rummer desuden store villakvarterer med brostensbelagte gader og bygninger, der er over 100 år gamle.

Landsbyen Zehlendorf nævnes første gang i 1245 som Cedelendorp i en kontrakt mellem greve John den 1. og Otto den 3. af Brandenburg. Da amerikanske styrker var udstationeret i byen under Den kolde krig, var Zehlendorf, Dahlem og Lichterfelde de områder, hvor størstedelen af styrkerne var placeret. Det amerikanske generalkonsulat er i dag stadig placeret i Dahlem. I Zehlendorf findes desuden den internationale skole John F. Kennedy School samt et af Freie Universität Berlins campusser.

Zehlendorf er forbundet til det øvrige Berlin med S-Bahns linje 1, mens den nyere del af kvarteret kan nås med U-Bahns linje U3.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 52°26′N 13°15′Ø / 52.433°N 13.250°Ø / 52.433; 13.250