Zinfandel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Meget gamle Zinfandel-vinstokke i Sonoma Valley AVA i Sonoma, Californien

Zinfandel er en druesort, der primært dyrkes i Californien. En nylig DNA-test har fastslået, at Zinfandel og Primitivo, der især dyrkes i Puglia, Italien, er én og samme drue. Druerne er ligeledes identisk med den kroatiske druesort Crljenak Kaštelanski. Den samme drue bærer således tre forskellige navne, afhængig af hvor den dyrkes.[kilde mangler]

Zinfandel er den mest plantede drue i Californien. Den kan give en vin med meget stor fylde, stor intensitet og en del tannin, der gør den egnet til lagring. Zinfandel er en særdeles mangesidet drue og bruges således til mange forskelligartede vine. Fra de forfriskende, let tørre White Zinfandel-vine – som er gode til skovturen – til de rige og fyldige røde vine med lang gæring med drueskallen, en sekundær malolaktisk fermentering og lagring på små egefade. Zinfandel anvendes også blandet med andre druer (eksempelvis Cabernet Sauvignon).

Zinfandel vinene har de senere år haft et stigende salg i Danmark.[kilde mangler]


Vin og vindruerStub
Denne artikel om vin eller vindruer er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.