Zoe Naylor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Zoe Naylor
Personlig information
Født 4. juli 1977 (42 år)
Sidney, Australien
Ægtefælle James Trudy
(2007 – 2009)
Roller Regan McLeod i McLeod's Daughters
Eksterne henvisninger
Officiel hjemmeside

Zoe Naylor (født 4. juli 1977 i Sidney) er en australske skuespiller, der nok mest er kendt som Regan McLeod i tv-serien Mcleod's Daughters der kørte fra 2001 – 2009.

Zoe er den ældste af tre piger, hendes yngre søstre hedder Naomi og Imogen, der blev født i familien Naylor. Faderen, Dr. Richard Naylor, er dyrlæge, og moderen, Neroli, er lærer og underviser i engelsk og historie.

Efter eksamen fra Loreto College Normanhurst, i Sydney, Australien, fik Naylor tildelt den prestigefyldte stipendium Canal 7 Communications Scholarship så hun skulle deltage i Charles Sturt University (CSU) i Bathurst. Zoe afsluttede derefter sit sidste år af sin BA grad på University of Technology i Sydney. På UTS modtog hun prisen JFA prisen for Outstanding Undergraduate for sin dokumentarudsendelse i radioen og de mest fremragende Undergraduate Broadcast Studenter pris.

Hun startede med at arbejde i radioen som vært for Groove FM, hvorefter hun fik arbejde både foran kameraet og bagved med blandt andet at arbejde med National Nine News, A Current Affair, MTV Danmark, Escape med ET, RA, NRL footy Show, Gladiators , sports (NZ) og senest Spearman Experiment på Network 10.

Hun forsatte også med at studerer og i 2002 færdiggjorde hun sin mastergrad i Drama fra Queensland University of Technology (QUT). I løbet af denne tid gjorde hun også sin uddannelse på det berømte Phillip Gaulier Drama School i London færdig. Naylors første store TV-gennembrud kom i 2005 med rollen som Regan Mcleod i ”Mcleod's Daughters”, og hun fik også rollen, Jane Durant, i den anmeldeeroste New Zealandiske drama Orange Roughies [1]. Hun har også optrådt i amerikanske seriere som Evil Never Dies, Fearless og spillet med i den australske spillefilm Johannes Åbenbaring og i 2010 spillede hun sammen med Gyton Grantley og Damien Walsh Howling i den australske thriller ”The Reef” [2].

Naylor blev gift den 12. maj 2007 med James Trude. Men ægteskabet holdt ikke og parret gik igennem en skilsmisse [3]. Zoe begyndte i midten af 2010 at dating sin tidligere kollega fra McLeod's Daughters Aaron Jeffery [4].

Hun har sammen med ti andre kendte personligheder deltaget i en kampagne som havde til formål at indsamle penge til fordel for bekæmpelse af brystkræft, og fortsætter med at donere sin tid til andre velgørenhedsorganisationer, herunder NBCF, Because I'm a girl og Wayside kapel.

Naylor er også blevet den australske ambassadør for Ducati motorcykler, hvor hun viste sin egen motorcykle, en monster 696 [5].

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]