Zoe Naylor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Zoe Naylor
Zoe Naylor (5761800545).jpg
Personlig information
Født 4. juli 1977 (43 år)
Sidney, Australien
Nationalitet Australien Rediger på Wikidata
Ægtefælle James Trudy
(2007 – 2009)
Partner Aaron Jeffery Rediger på Wikidata
Uddannelses­sted Queensland University of Technology, University of Technology Sydney, Macquarie Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Filmskuespiller, skuespiller, model Rediger på Wikidata
Roller Regan McLeod i McLeod's Daughters
Eksterne henvisninger
Officiel hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Zoe Naylor (født 4. juli 1977 i Sidney) er en australske skuespiller, der nok mest er kendt som Regan McLeod i tv-serien Mcleod's Daughters der kørte fra 2001 – 2009.

Zoe er den ældste af tre piger, hendes yngre søstre hedder Naomi og Imogen, der blev født i familien Naylor. Faderen, Dr. Richard Naylor, er dyrlæge, og moderen, Neroli, er lærer og underviser i engelsk og historie.

Efter eksamen fra Loreto College Normanhurst, i Sydney, Australien, fik Naylor tildelt den prestigefyldte stipendium Canal 7 Communications Scholarship så hun skulle deltage i Charles Sturt University (CSU) i Bathurst. Zoe afsluttede derefter sit sidste år af sin BA grad på University of Technology i Sydney. På UTS modtog hun prisen JFA prisen for Outstanding Undergraduate for sin dokumentarudsendelse i radioen og de mest fremragende Undergraduate Broadcast Studenter pris.

Hun startede med at arbejde i radioen som vært for Groove FM, hvorefter hun fik arbejde både foran kameraet og bagved med blandt andet at arbejde med National Nine News, A Current Affair, MTV Danmark, Escape med ET, RA, NRL footy Show, Gladiators , sports (NZ) og senest Spearman Experiment på Network 10.

Hun forsatte også med at studerer og i 2002 færdiggjorde hun sin mastergrad i Drama fra Queensland University of Technology (QUT). I løbet af denne tid gjorde hun også sin uddannelse på det berømte Phillip Gaulier Drama School i London færdig. Naylors første store TV-gennembrud kom i 2005 med rollen som Regan Mcleod i ”Mcleod's Daughters”, og hun fik også rollen, Jane Durant, i den anmeldeeroste New Zealandiske drama Orange Roughies [1]. Hun har også optrådt i amerikanske seriere som Evil Never Dies, Fearless og spillet med i den australske spillefilm Johannes Åbenbaring og i 2010 spillede hun sammen med Gyton Grantley og Damien Walsh Howling i den australske thriller ”The Reef” [2].

Naylor blev gift den 12. maj 2007 med James Trude. Men ægteskabet holdt ikke og parret gik igennem en skilsmisse [3]. Zoe begyndte i midten af 2010 at dating sin tidligere kollega fra McLeod's Daughters Aaron Jeffery [4].

Hun har sammen med ti andre kendte personligheder deltaget i en kampagne som havde til formål at indsamle penge til fordel for bekæmpelse af brystkræft, og fortsætter med at donere sin tid til andre velgørenhedsorganisationer, herunder NBCF, Because I'm a girl og Wayside kapel.

Naylor er også blevet den australske ambassadør for Ducati motorcykler, hvor hun viste sin egen motorcykle, en monster 696 [5].

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]