Brugerdiskussion:Feynman

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--PhoenixV 23. jul 2007, 13:56 (CEST)


Hej Feynman[rediger kildetekst]

Sidder lige og kigger på noget om pi og ser så tilfældig dit brugernavvn! Du må nødvendigvis lave en artikel om en:Feynman point ;-)

med venlig hilsen og god arbejdslyst --Villy Fink Isaksen 19. apr 2008, 22:04 (CEST)

Århus hedder ikke Aarhus[rediger kildetekst]

Hr. Feynman!

Du har på det seneste i høj grad haft den aktivitet at ændre forekomster af Århus til Aarhus.

Det er sket med urette, for den officielle, anerkendte stavemåde af bynavnet er Århus, og det helt særlige ved lige præcis denne by er, at byrådet allerde i 1932 indførte stavemåden med bolle-Å i byens navn, til trods for, at bolle-å først ved retskrivningsreformen af 1948 blev indført generelt i landet.

Nogle byer har bedt om at få genindført dobbelt-a, aa, i deres navne, og det gælder f.eks. Aalborg og Aabenraa, men absolut ikke Århus. Derimod har Århus Universitet fundet det nødvendigt i forhold til udlandet at bruge stavemåden Aarhus Universitet / University - men det er en nødløsningsomskrivning og bør ikke danne præcedens.

Ved bedømmelsen af skriftlige opgaver ved danske eksaminer forholder det sig således, at Å/å altid regnes for rigtigt! Man må godt skrive Aa/aa i f.eks. Aabenraa, og det regnes for lige så rigtigt som Åbenrå, eftersom Aabenraa Kommune har den særlige tilladelse fra Indenrigsministeriet, samtidig med at bolle-Å/å altid skal regnes for rigtigt. Århus Kommune, der allerede i 1932 gik over til bolle-Å/å, har ikke bedt om at gå tilbage til den gammeldags skrivemåde med to a'er, og derfor er der ingen valgmuligheder i dette tilfælde.

Når du har en aktivitet i gang, der går ud på at ændre korrekte former til ukorrekte, må jeg bede dig om omgående at holde op med det. Hvis du fortsætter med det, er der ikke tale om, at du overholder den neutralitet, der kræves på Wikipedia.

--Hans Christophersen 9. aug 2009, 13:33 (CEST)

Aarhus Universitets officielle navn skrives med Aa og ikke Å - både på dansk og på engelsk! Det er kun det, jeg har rettet, idet jeg overhovedet ikke har rettet i Århus' bynavn nogen steder på Wikipedia. Feynman 9. aug 2009, 13:40 (CEST)

Robothjælp?[rediger kildetekst]

Hvis du en anden gang skal ændre noget på et hav af artikler (som eksemplet ovenfor med universitet i Århus) og det virker helt uoverskueligt, kan du evt. prøve at får en botoperatør til at ordne det for dig på Bortformidlingen i stedet for at gøre det hele manuelt, men det må du selv om, det var bare et forslag :-).
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 9. aug 2009, 15:44 (CEST)

Tak for tippet - det kendte jeg ikke i forvejen. Feynman 9. aug 2009, 15:45 (CEST)

Hejsa. Du bør lige diskutere flytninger på artiklens diskussionsside først, medmindre der er tale om en stavefejl el.l. Som du jo nok selv ved, er parmesan det mest kendte udtryk, og bør derfor have førsteprioritet frem for andre mindre kendte udtryk. Desuden flytter du en side ved hjælp af "flyt"-fanen øverst på siden - det er både nemmere, og man flytter også sidehistorikken med --Masz 15. maj 2010, 20:17 (CEST)[svar]

Og nu er alt det nye indhold så væk. Tak for det. Det er sådan noget, der virkelig demotiverer til at bidrage til Wikipedia. --Feynman 15. maj 2010, 20:26 (CEST)[svar]
Masz må have overset forskellene mellem de to artikler. Heldigvis kan man altid genfinde tidligere versioner af artiklerne i deres historikker, så jeg har flyttet artiklen og fundet din version frem. --|EPO| COM: 15. maj 2010, 20:38 (CEST)[svar]
Takker. --Feynman 15. maj 2010, 20:42 (CEST)[svar]