World Trade Center (København)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se World Trade Center (flertydig). (Se også artikler, som begynder med World Trade Center)
Gnome globe current event.svgFremtidig bygning
Denne artikel omhandler en bygning, der er under opførelse.
Det er derfor muligt, at indholdet er af spekulativ natur, og ligeledes, at indholdet kan ændre sig markant efterhånden som flere oplysninger bliver tilgængelige.
Applications-development.svg

World Trade Center Copenhagen er et planlagt kontorbyggeri i Ørestad i København.

Byggeriet vil primært bestå af kontorer for såvel små som store virksomheder – dertil kommer konferencefaciliteter, hotel, butikker, restauranter m.m.

Bygningerne er tegnet af arkitekt Kim Utzon, og vil måske bestå af tre højhuse på 21 etager. Bygningskomplekset skal bygges etapevis over en årrække. Det ligger ikke fast hvornår byggeriet begynder. Det bliver et af de største byggerier i Ørestad.

Det er Sjælsø Gruppen der står for byggeriet og de har erhvervet sig retten til World Trade Center-navnet fra den internationale World Trade Centers Association. Der findes omkring 300 World Trade Centre i verden – mest kendt er World Trade Center i New York der blev ramt af terrorangrebet den 11. september 2001. og i 1993

Kilde/ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°37′32.54″N 12°34′31.81″Ø / 55.6257056°N 12.5755028°Ø / 55.6257056; 12.5755028