Grønnevang Skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Grønnevang Skole
Generelle informationer
Type Folkeskole
Sted Danmark Hillerød, Danmark
Grundlagt 2011; 11 år siden (2011)
Elever 1235 (2012)
Eksterne henvisninger
www.gronnevangskole.dk/

Grønnevang Skole er en grundskole og folkeskole i Hillerød Øst, der består af de tidligere skoler Kulsvierskolen, Nødebo Skole og Skanseskolen. De tre skoler blev slået sammen i skoleåret 2011-2012. Der undervises fortsat i alle tre skolers bygninger, hvor indskolingen foregår i Nødebo og på Jespervej (Kulsvierskolen) alt imens udskolingen foregår på Østervang (Skanseskolen). Fra 6. klassetrin er skolen en såkaldt linjeskole, der tilbyder 5 linjer, hvor eleverne kan fokusere på interesseområder og i visse fag få flere undervisningstimer end udstukket fra Undervisningsministeriet.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Kulsvierskolen[redigér | rediger kildetekst]

Kulsvierskolen blev grundlagt i 1968 som del af Hillerød købstads planlægning af den store "østby", og var en af Hillerøds største skoler. Nødebo Skole har fra starten været en del af Kulsvierskolen, da børnene fra Nødebo skiftede fra den lille skole i Nødebo til den store skole et par kilometer væk i Hillerød mellem 2. og 3. klassetrin.

Skolen hedder nu Grønnevang Skole, afd. Jespervej.[1]

Skolen blev opkaldt efter det nærliggende kulsvierområde, hvor kulsviere producerede trækul, som blev solgt på Kultorvet i København. [2]

Skolens første mangeårige inspektør var Finn Nygreen.

Kendte personer der har gået på Kulsvierskolen[redigér | rediger kildetekst]

Nødebo Skole[redigér | rediger kildetekst]

Nødebo Skole – en skoleafdeling under Grønnevang Skole, er placeret i den lille by Nødebo, midt i Gribskov. Nødebo Skoles historie går mange hundrede år tilbage, og har en rodfæstet tilknytning til Nødebo og den beboer. Nødebo Skole er indskolingsskole fra før-SFO til og med 5. klasse. Nødebo Skole blev efter et forslag om lukning i 2015, hvor borgere stod sammen og sikrede et politisk forlig til bevarelse af den lokale skole i Nødebo, udvidet i 2017 til at gå fra 3 kl. helt op til 5 klasse, da man ønskede en fuld indskoling lokalt. Siden er Nødebo Skole blevet en selvstændig afdeling under Grønnevang Skole med lokal skoleledelse og flere faste lærere tilknyttet skolen.

Nødebo Skole huser, foruden almen folkeskole også SFO og Klub. Endvidere benytter byens borgere flittig skolens idrætshal til div. aktiviteter.

I 3 klasse begynder børnene at modtage undervisning en gang ugentligt på Jespervej. Det har skolen valgt for at sikre at børnene har adgang til relevante faglokaler, og så de løbende møder de børn de fra 6. klasse skal være samme med i udskolingsforløbet. Fra 6. klasse kommer de unge fast til Grønnevagn skoles udskoling på afd. Østervang, hvor de starter udskolingsforløbet op med deres kammarater fra Jespervejafdelingen. Der er sørget for bustransport til både Jespervej og Østervang.

Nødebo Skole er en lille skole med ca. 125 elever, og en klasse pr trin. Nødebo Skole var i 2016 deltager i undervisningsministeriets store demonstrationsskoleprojekt, og er efterfølgende blevet en praktiserende udeskole, hvor den lokale natur i form af Unescos parforcejagtområde, Natura 2000, Københavns Universitet ved Skovskolen og Esrum Sø, samt mange gode naboer benyttes flittigt i undervisningen. Nødebo Skole har et løbende og tæt samarbejde med Københavns Universitet ved Skovskolen i Nødebo.

Udskolingsafdelingen i Østervang er også en mindre, men yderst alders specialiseret skole med ca.350 unge fra 6 til 9 klasse. Skolen praktiserer linjefag og udeskole.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Sven Illeris (juni 2006). Lokaliseringen inden for byerne af den offentlige service - En undersøgelse i Herning, Hillerød, Køge og Randers. s. 23.
  2. ^ Hans Reckweg (2007). "Gribskov, om navnet og skoven". Arkiveret fra originalen 22. oktober 2008. Hentet 31. oktober 2008.


SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 55°56′26″N 12°20′07″Ø / 55.94056°N 12.33528°Ø / 55.94056; 12.33528