Gyttegårds Plantage

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Gyttegårds Plantage, beliggende i Hejnsvig Sogn mellem Hejnsvig og Billund, er en plantage, hvis historie går tilbage til 1899, hvor den blev plantet af bankdirektør Heide, som var med i bestyrelsen for Ø.K.. På grund af sine forretningsinteresser i Siam (Thailand) kaldte han plantagen for "Siam".

Dens nuværende navn fik plantagen i 1908, da grosserer Andreas Petersen købte plantagen og herefter kaldte plantagen Gyttegård efter sin Kone, som havde kælenavnet "Gytte".

Plantagen ligger mellem de fredede heder Grene Sande og Store Råbjerg. Ved Gyttegårds Plantage ligger også Gyttegårds Golfklub.

I 2016 indledte Naturstyrelsen et projekt med at slippe sandet løs, ved at fjerne overjorden på et 70 hektar stort område, der blev skovet for fire år siden. Hensigten er at genskabe tidligere tiders sandflugt og genskabe de åbne hede og klitarealer, der var i området inden der kom skov, for at fremme forskellige typer af insekter, græsser og mosser.[1]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Naturstyrelsen vil skabe mere sandflugt dr.dk 8. september 2016
DanskSpire
Denne artikel om et dansk naturområde er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Landskab
Denne artikel om lokaliteten Gyttegårds Plantage kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°43′15″N 09°02′00″Ø / 55.72083°N 9.03333°Ø / 55.72083; 9.03333