Kinderup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kinderup eller Kinnerup er en samlet bebyggelse mellem Vodskov og Uggerhalne i kanten af Hammer Bakker i Vendsyssel. Kinderup er, i modsætning af Kinnerup, et autoriseret stednavn for et område med 25-30 husstande, hvoraf ca. halvdelen er boliger og halvdelen er erhverv.

Af erhverv findes der firmaer som beskæftiger sig med hesteopdræt, skovbrug, landbrug, bilsalg, CNC-styring, glas, metal, elektricitet, autoværksted, traktorværksted og rådgivning.

Trafik[redigér | rediger kildetekst]

Kinderup opstod som en bebyggelse langs med og på begge sider af den oprindelige Hovedvej A10. I dag er hovedvejstrafikken ført udenom Kinderup, idet Frederikshavnmotorvejen (E45) er forlagt øst om byen. Den oprindelige hovedvej hedder i dag Vodskovvej og er et stykke af Sekundærrute 180, men fører altså stadig igennem Kinderup.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

Aalborgs våbenSpire
Denne artikel om geografi i Aalborg Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
Denne artikel om lokaliteten Kinderup kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 57°7′40″N 10°4′12″Ø / 57.12778°N 10.07000°Ø / 57.12778; 10.07000