Diskussion:Barbarisme

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklen forekommer noget upræcis. Forvekslingen mellem "sin kone" og "hans kone" forklares som værende et udslag af fejlagtig implementering af engelsk sprog i dansk kontekst, hvilket helt åbenbart er urigtigt. Eksemplet er endvidere ikke særlig velvalgt i en artikel om barbarisme. --Pugilist 16. dec 2008, 08:28 (CET)

Jeg er ikke enig at det er "helt åbenbart urigtigt". Hans/sin-fejl forekommer ofte hos folk med en ikke-dansk baggrund. Om det specielt kommer fra engelsk kan måske godt diskutteres. Ligeledes kan det godt diskuteres om det er et godt valg for et eksempel på en barbarisme.

-- Daniel

Ja, det kan jo nok i høj grad diskuteres. Din bemærkning om, at personer med ikke-dansk baggrund oftere har problemer med hans/sin er ikke noget argument for, at "problemet" stammer fra engelsk. Hans/sin er et klassisk problem, også indenfor personergrupper med dansk som modersmål. --Pugilist 16. dec 2008, 22:15 (CET)
Da barbarisme ikke er isoleret til engelsk/dansk-oversættelse kan andre sprog indblandes. Er det også barbarisme med f.eks. guerillakrig (lille krigkrig)? --Med venlig hilsen Necessary Evil 16. dec 2008, 22:37 (CET)
Jamen, hvis I synes det er et uklart eksempel, og ofte er forårsaget af andet en fremmed indflydelse, så lad os da endelig finde noget bedre. --Daniel schledermann 17. dec 2008, 17:38 (CET)

Jeg synes fortsat, at der er lidt problemer med artiklen, men siden du bad om eksempler, så indeholder den nyoprettede artikel om Mauppie en fornøjelig barbarisme, nemlig oversættelsen af begrebet til "midaldrende urban professionel". Og i det konkrete tilfælde er den barbariske behandling af det danske sprog afledt af engelsk, så dér kan vi nok være enige ;-) --Pugilist 18. dec 2008, 22:29 (CET)

The Julekalender[rediger kildetekst]

Kan TV2's julekalender The Julekalender bruges som et eksempel på barbarisme? --Med venlig hilsen Necessary Evil 16. dec 2008, 22:37 (CET)

T
Nu er det jo rent humor og forkert med vilje så mon det også giver det rigtige opfattelse. Jeg er ikke sikker. --Daniel schledermann 17. dec 2008, 17:40 (CET)