Diskussion:Habilitet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Denne generelle definition på habilitet er meget, meget ringe. Jeg kender ikke til "etisk" habilitet, men ud fra et juridisk perspektiv (som jeg arbejder med), så er definitionen forkert. Juridisk habilitet er "retlig handleevne", (Jf. fx tidligere ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansens bog "Inhabilitet i forvaltningen" fra 2011 (se side 9). I øvrigt er eksemplet på juridisk habilitet vedr. sagkyndige i småsagsprocessen ved domstolene, som der henvises til så specielt, at det nærmest er misvisende. Jeg tillader mig derfor at indsætte citat fra retsplejen vedr. dommeres inhabilitet. (skrev Bonsing (diskussion) 27. jul 2012, 10:04 (CEST))

Jeg tvivler stærkt på, at definitionen på såkaldt etisk habilitet er korrekt (men jeg er ikke ekspert på dette område. (skrev Bonsing (diskussion) 27. jul 2012, 10:04 (CEST))