Diskussion:Rundkørsel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Højrevigepligt i fortiden[rediger kildetekst]

Der er noget med, at der før i tiden var højre vigepligt ved rundkørsler i Danmark, hvilket selvfølgelig gjorde dem temmelig ubrugelige. Jeg har imidlertid ikke kunnet finde dokumentation for, at det var tilfældet, og hvornår det i så fald blev lavet om.--Heelgrasper 23. jun 2005 kl. 19:47 (CEST)

Ja det er faktisk rigtigt, så man havde fri indkørsel i rundkørslen, som så i tæt trafik blev ovewrfyldt og gik istå. - derfor blev de flestee rundkørsler nedlagt i 60-erne -Nico 23. jun 2005 kl. 21:02 (CEST)
Der var ikke fri indkørsel - de almindelige vigepligtsregler gjaldt, og da ingen af vejene efter den da gældende regel om 'mest betydende vej', trådte højrevigepligten i funktion. De som var i rundkørslen skulle altså holde tilbage for dem, som var på vej ind. Naturligvis med forstoppelse som konsekvens. Den senere mulighed for at indføre ubetinget vigepligt har gjort det muligt at løse problemet. -- /Poul G 22. okt 2005 kl. 12:18 (CEST)

Illustration af rundkørsel[rediger kildetekst]

Jeg kan ikke helt huske om der er lavet om på reglerne efter jeg tog kørekort, men da jeg tog dem var det efter de viste regler, og jeg synes det er det mest logiske / fornuftige. G®iffen 20. nov 2005 kl. 15:11 (CET)