Skabelondiskussion:Mangaliste

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nærværende skabelon er tænkt til brug ved oplistning af mangabind for at give listerne et ensartet udseende. Som basis er benyttet Skabelon:Japansk afsnitsliste men med andre parametre. Desværre fungerer det ikke rigtig som tiltænkt, da jeg er løbet sur i nogle af koderne, som det kan ses af eksemplerne. Bla.a. er der bøvl med titel, som kun er aktuelle ved enkelte serier men da til gengæld kan være med både oversat titel, titel med originale tegn og translitterering. Desværre kan jeg ikke rigtig gennemskue, hvordan det skal kodes. Mads Ren`ai, der lavede afsnitslisten, har ikke været aktiv siden februar 2011 og kan derfor næppe spørges.

Ved nærmere eftertanke kunne det dog sikkert også være en fordel at ændre til en generel Skabelon:Tegneserieliste, så den f.eks. også kan bruges til fransk/belgiske tegneseriealbum. Den kræver dog yderligere kodning, som jeg heller ikke er sikker på. Et alternativ kunne også være oversættelse af en:Template:Graphic novel list, hvilket jeg da også har gjort et forsøg med. Jeg er dog ikke tilfreds med udseende og har desuden brug for nogle ekstra parametre.

Et udkast til hvordan jeg kunne tænke mig skabelonen er gengivet nedenfor, i det der dog sjældent vil være brug for alle parametre. Angivelse af hvilket numre af magasinet, seriens kapitler oprndelig blev bragt, kan således kun oplyses ved enkelte serier, mens dansk udgivelsesdato og ISBN selv sagt kun er aktuel ved danske oversættelser. "Svarer til" er til at angive hvilke animeafsnit, kapitlerne i et givent bind evt. svarer til.

Bind Titel Kapitler Magasinnr. Udgivet i Japan Japansk ISBN Udgivet i Danmark Dansk ISBN
5 The Adventures of Wikipedia!
(ウィキペディアの大冒険! uikipedeia no daibouken!)
25-30 Wikipediajournalen 1-6/2001 1. januar 2002 ISBN 4-1111-2222-1 19. juli 2012 ISBN 978-87-5555-666-9
Wikipe-tan har nu gjort op med sine forældre, og har bestemt sig at begive sig ud på eventyr.

Svarer til: Afsnit 1
Noter: Denne serie bliver udgivet af alle, der har lyst til at deltage.

Et udkast til en europæisk udgave kunne tilsvarende være nedenstående. Her er medtaget et ekstra parameter til angivelse af forfatter, idet nogle serier som her har haft flere forskellige skabere i tidens løb. Desuden er der et ekstra parameter til angivelse af forskellig rækkefølge for hhv. original og dansk udgivelse. Til gengæld er handlingsreferater og ISBN-numre undladt, men de kan naturligvis tilføjes, hvis det ønskes. Måske bør originaltitel og dansk titel også have hver deres kolonne, originaltitler er nok mere aktuelle her end ved mangaer.

Bind (DK) Bind (FR) Titel Udgivet i Frankrig Udgivet i Danmark Forfatter
2 6 Asterix og Kleopatra
Astérix et Cléopâtre
1965 1969 René Goscinny
25 25 Den store grav
Le Grand fossé
1980 1980 Albert Uderzo

Og ja, alt det her kan jeg selvfølgelig også lave med wikitable. Men ønsket er som nævnt at sikre et ensartet udseende på tværs af artiklerne uden alt for mange lokale kreative løsninger. Men for at få det til at virke har jeg altså brug for hjælp. --Dannebrog Spy (diskussion) 24. jul 2012, 23:13 (CEST)