Stormengene

Koordinater: 55°04′37″N 8°32′06″Ø / 55.077°N 8.535°Ø / 55.077; 8.535
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Stormengene (flyfoto 2012)

Stormengene er et naturreservatRømøs sydsspids bestående af 42,6 hektar vadeflade, klit, marsk, strandeng og tør klithede. Stormengene er en del af det cirka 500 kilometer lange tidevandsområde Vadehavet, som UNESCO har udpeget som verdensnaturarv. Engene er ejet Fugleværnsfonden[1] også en del af EF-fuglebeskyttelsesområde nr. 65, der omfatter størstedelen af Rømøs kystnatur. Stormengene er Ramsarområde, og reservatet udgør en flig af Nationalpark Vadehavet.

Stormengene er et vigtigt levested for mange vadefugle, både de, som er på vej til og fra vinterkvarteret, og de, som yngler i området. Ænder, vadefugle, terner og småfugle yngler i naturreservatet i foråret. Stien på diget langs nordsiden af Stormengene giver overblik over området. Man kan gå på diget helt fra Havneby, eller man kan køre ud og parkere for enden af Stormengevej. Hele vejen rundt på Rømøs sydspids er der kig til fugle og fjerne horisonter.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Om Stormengene på fuglevaernsfonden.dk
  • Folder fra fuglevaernsfonden.dk
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.

55°04′37″N 8°32′06″Ø / 55.077°N 8.535°Ø / 55.077; 8.535