Wikipedia:Landsbybrønden/Artikelproces

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artikelproces-skabelon[rediger kildetekst]

Jeg har indført artikelproces-skabelon. I artiklen Senseo kan man se et eksempel på anvendelsen. Jeg har hidtil kun oprettet skabelonen, og brugt den i to artikler, for at vise jer andre et udkast. "Hvad kan det bruges til?" er der nok mange som spørg om, og svaret er enkelt: Give læsere en bedre idé om hvor langt en artikel er nået i sin udvikling og hvad de kan forvente af den - og samtidig give skribenter en idé om en teksts udvikling. Ved anvendelse af stub, siges der jo blot "Denne artikel er kort, og bliver forhåbentligt længere". Her kan angives cirka i procent hvor langt artiklen er kommet. Hvis der ikke er opbakning om ideen kan skabelon og de to artikler hurtigt fjernes igen. Hvad synes I? - Mark Jensen 12. aug 2005 kl. 03:41 (CEST)

Jeg syntes det er underligt. En Wikipedia-artikel er vel egentlig aldrig færdig, og kan derfor heller ikke være 60%-færdig.--Per Abrahamsen 12. aug 2005 kl. 09:23 (CEST)
Jeg er enig med Per. Vi bør nok ikke afskære andre fra at føje noget til en artikel ved at angive procentuering. Stub-angivelser er i sig selv fine nok til at indikere, at der et behov for at arbejde videre med artiklen. MVH Jørgen - Hede2000 12. aug 2005 kl. 10:21 (CEST)
Vi skal også passe på ikke at drukne os selv i skabeloner - Wiki'en skal helst være så enkel som muligt at redigere . - vh. Nico 12. aug 2005 kl. 10:29 (CEST)
Enig med de andre kritikere. Systemet ville gøre det mere synligt at hver artikel er en lang process og skabelonen er nydelig, men jeg tror det bliver for stort og for uoverskueligt et arbejde at få det implementeret i artiklerne i forhold til hvad vi får ud af det. Ellers godt initiativ - fortsæt endelig med at sparke nye ideer herind Mark - det er du ret god til :-) Mvh Malene Thyssen 12. aug 2005 kl. 12:55 (CEST)
Måske ville det være nyttigt med en "jeg kan se at disse emner mangler, men jeg kan ikke lige selv komme med mere"-skabelon? --Palnatoke 12. aug 2005 kl. 13:10 (CEST)
Hører sådan nogle ting ikke mere hjemme på artiklens diskussionsside? - Nico 12. aug 2005 kl. 13:14 (CEST)
Ørken-artiklen var blevet meget skæv efter jeg skrev en længere smøre om vandunderskud. På diskussionsiden blev det foreslået at sætte overskrifter ind for de emner der manglede, med en minimal tekst til hvert emne. Det syntes jeg virkede fint. Det fremgår klart at vi godt ved der er mere at sige om emnet, uden at det hele kommer til at ligne en gang byggerod.--Per Abrahamsen 12. aug 2005 kl. 14:50 (CEST)
Eftersom det er den metode, jeg benytter, så synes jeg, at det er et rigtig godt forslag :). Se f.eks. Skak, som er en stor artikel, som man ikke lige gør færdig. Sidegevinsten er, at man lige tvinges til at tænke lidt på disposition --Sir48 (Thyge) 12. aug 2005 kl. 15:00 (CEST)
Uden at tage mig tid til at se på omtalte skabelon, mener jeg at en procent-skabelon ved værdier over 75% bør sige noget i stil med "Denne artikel er stort set færdig, men du er velkommen til at finpudse den". Jeg ved ikke om der kan bruges lidt af det i stub-artikler på 5-50% ? Eventuelt en "Denne artikel er påbegyndt for at uddybe en moderartikel, og holdes under observation. Du er velkommen til at udbygge den hvis du ikke vil vente". G®iffen 12. aug 2005 kl. 22:10 (CEST)