Wikipedia:Landsbybrønden/Openstreetmap

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Openstreetmap[rediger kildetekst]

Openstreetmap lokation Utrecht i Nederlandene:

På den tyske wikipedia kan man siden tirsdag d. 26. oktober 2010 bruge coordinatskabelonet til at vise openstreetmap i artiklen. Dermed behøver man ike at lave kort mere, fordi man bare behøver at udfylde coordinater. Er det noget for da.wikipedia?

Se også:

VH, Rodejong 29. okt 2010, 00:50 (CEST)

Hvis jeg har forstået dit spørgsmål ret, vil jeg svare ja, der er en koordinatskabelon. Læs om den såkaldte "geomærkning" her: Wikipedia:Geografiske koordinater --Inc 31. okt 2010, 15:34 (CET)
Ja, lad os endelig få det på den danske Wikipedia også. --Christian List 10. nov 2010, 05:42 (CET)

Nedenstående er flyttet fra min diskussionsside:

OpenStreetMap[rediger kildetekst]

Hei,

Tenkte jeg skulle gi et hint til en på da-wp som har tatt seg bryet med å redigere på geohack-siden, om OpenStreetMap-funksjonen som vi på no-wp har tatt i bruk (etter mønster av de-wp). Ta en titt fx på siden no:Sankt Peders kirke (Slagelse). Bak koordinatene kan du se (kart), forsøk å klikke der. Det som skal til finner du på no:MediaWiki:Common.js/OpenStreetMap.js samt et importsript av den - se nederst i no:MediaWiki:Common.js. Det finnes en hjelpeside som det også vil være lurt å oversette, min norske versjon er på no:Hjelp:OpenStreetMap, men originalen finner du på de:Hilfe:OpenStreetMap. Jeg synes dette er en svært nyttig funksjon som bringer noe nytt inn i alle artikler som har koordinater. Haros 12. nov 2010, 20:11 (CET)

Hej og tak for tippet - jeg har set misundeligt på den nye funktion hos jer, men jeg er vist ikke nok inde i MediaWiki til at implementere det - håber andre er. - Nico 12. nov 2010, 22:08 (CET)
Du skal bare kopiere hele den ene siden, og legge en linje nederst i den allerede eksisterende Mediawiki:common,js siden. Haros 12. nov 2010, 23:31 (CET)
Ja jeg har lige testet det på min egen monobook.js, og et fungerer fint, men vi må nok hellere lige vende det på landsbybrønden først, så jeg flytter lige denne diskussion der over. - Nico 12. nov 2010, 23:43 (CET)

Opdagede lige at emnet er diskuteret her også. Jeg synes vi skal indføre scriptet på dansk wiki - det giver en let adgang til et kort, selv om det danske OSM ikke er så udbygget endnu, men hvis det kommer med her, vil det måske også stimulere udviklingen af danmarkskortet. - Nico 12. nov 2010, 23:43 (CET)

Det er i høj grad ved at ændre sig. :D