Wikipedia:Landsbybrønden/Oprydning i skabeloner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Oprydning i skabeloner[rediger kildetekst]

Skabeloner er et fantastisk hjælpemiddel og en uundværlig del af Wikipedia. Men skabeloner kan være svære at finde og svære at finde ud af at bruge. Derfor er det en fordel med gode navne, fornuftig kategorisering og ikke mindst en god forklaring på hvad skabelonen skal bruges til og hvordan.

Jeg vil derfor gerne opfordre alle der har tid, lyst og evner til det at hjælpe med at ryddet op i skabelonerne. Der findes en række lister man kan tage udgangspunkt i:

  • Speciel:Ukategoriserede_skabeloner og Kategori:Ukategoriserede skabeloner indeholder skabeloner uden kategori. En kategori gør det lettere at finde den rigtige skabelon og dermed hurtigere at finde den man skal bruge. Samtidig mindsker det risikoen for, at der bruges tid på at oprette dubletter. Den første liste indeholdt tidligere ca. 3.500 skabeloner men jeg har med hjælp fra min bot fået det ned på 345. Men de resterende er vanskeligere at placere. Husk at sætte <noinclude> <noinclude> om kategorien og beskrivelsen.
  • Speciel:Ubrugte_skabeloner indeholder ca. 1.580 skabeloner, der ikke bliver brugt. Nogle af skabelonerne kan sikkert bare slettes mens andre bruges lejlighedsvist.
  • Speciel:WantedTemplates indeholder ca. 700 skabeloner der ikke findes, men som der alligevel henvises til fra artiklerne. Enten skal skabelonerne oprettes eller også skal henvisningerne rettes (skrivefejl) eller slettes.

Så hvis nogen ville hjælpe med at gennemgå skabelonerne og slette de overflødige og kategorisere og beskrive de resterende skabeloner, så ville det være rigtig dejligt. Hvis der skal foretages mange ens rettelser, så sig bare til - så har jeg en bot der måske kan hjælpe. --MGA73 17. dec 2008, 18:24 (CET)