Wikipedia:Landsbybrønden/Rammer om Landsbybrønd-diskussioner?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Rammer om Landsbybrønd-diskussioner?[rediger kildetekst]

Ansvarlig for denne diskussion er Martin Manscher. Der konkluderes på diskussionen senest
26. oktober 2006. Konklusionstidspunktet kan løbende justeres af den ansvarlige, hvis diskussionen stadig er i gang.

Jeg synes tit det sket at diskussioner på landsbybrønden blusser meget heftigt op, hvorefter tingene lidt løber ud i sandet uden konklusion. Det er ærgerligt, da mange har lagt energi i diskussionen, og der tit er kommet mange gode ideer frem. Jeg vil derfor foreslå at der i hver diskussion sættes en ansvarlig på (pr. default den der opretter den), samt et tidspunkt hvor der konkluderes. Dette tidspunkt kan løbende modificeres af den ansvarlige, i det omfang diskussionen stadig løber. Et alternativ til et tidspunkt kunne være "når der ikke er kommenteret i en uge" el.lign.

Jeg forestiller mig at man i toppen af hver diskussion er en template i stil med

Ansvarlig for denne diskussion er Martin Manscher. Der konkluderes på diskussionen 1. november 2006.

Konklusionstidspunktet kan løbende justeres af den ansvarlige, hvis diskussionen stadig er i gang.

I bunden sætter man så f.eks.

Konklusion: Der indføres et system som det foreslåede, og de angivne skabeloner oprettes af Martin Manscher.

Når denne skabelon er sat på diskussionen, er det også nemt at arkivere: Man tager blot dem hvor konklusionsskabelonen er på. Man får nok også brug for en tredje skabelon i stil med

Ansvarlig for denne diskussion er Martin Manscher. Diskussionen vurderes ikke p.t. at være af en sådan karakter at man behøver drage en konklusion. Diskussionen kan arkiveres fra 1. november 2006.

Sluttidspunktet kan løbende justeres af den ansvarlige, hvis diskussionen stadig er i gang.

Er dette en god ide? --Martin Manscher 24. okt 2006 kl. 11:25 (CEST)

Bestemt en god idé!--Bsh 24. okt 2006 kl. 12:31 (CEST)
Ja det er en meget god ide! Som du skriver løber mange diskussioner ud i sandet fordi ingen afrunder. Mvh Malene Thyssen 24. okt 2006 kl. 15:04 (CEST)
Rigtig god idé. Tak for indsatsen Martin. Vi skal huske, at sætte skabelonerne ind under Wikipedia:Skabeloner måske under en ny kategori? --so9q 24. okt 2006 kl. 17:11 (CEST)
Fin ide vi skal bare have defineret hvem der skal stå i som ansvarlig. I de fleste tilfælder er det selvfølgeligt den der har startet diskussionen der skal stå der, men hvad med nye(re) bruger som ikke sætter den på. Enten fordi de ikke kender den eller også fordi der ikke vil stå for at konkludere. Hvem skal så være ansvarlig.
En lille biting: Skal der være en "bindende" slutdato? Kunne der ikke stå konkluderes senest dd? Fx er der jo ingen der er i mod dette forslag (i skrevne stund) så ville det være fjollet at det det først kunne føres ud i livet om en uge hvis det var der fristen var sat.--Jan Friberg 24. okt 2006 kl. 17:32 (CEST)
Det er et fint forslag, men det er *endnu en ting*, som nye brugere skal forholde sig til. Nok er nye brugere ikke dummere end os andre, men de er jo netop *nye*. --Palnatoke 24. okt 2006 kl. 17:57 (CEST)

Jeg synes fint at en anden kan "overtage" ansvaret. F.eks. kan den første erfarne bruger der svarer indsætte skabelonen. Mht. slutdatoen, så er det for at diskussionen ikke kan "kortsluttes". Hvad med at tillade at konkludere efter 24 timers "inaktivitet"? Eller at tillade konklusion hvis der er konsensus blandt mindst tre brugere ud over forslagsstilleren? Det eneste problem jeg har med dette er at det bliver så firkantet med sådanne regler; det lugter af instruction creep. Måske vi (jf. Jans forslag) bare skal holde os til "der konkluderes senest (dato), dog kan diskussionen kan forlænges af den ansvarlige". På den måde kan der hurtigkonkluderes hvis det virker passende. --Martin Manscher 24. okt 2006 kl. 18:18 (CEST)

Jeg har nu oprettet de ovennævnte skabeloner som {{Ansvarlig|(ansvarlig bruger)|(konklusionsdato)}}, {{Konklusion|(konklusion)}} og {{Ingen konklusion|(arkiveringsdato)}}. Slutdato-diskussionen må der stadig meget gerne kommenteres på. --Martin Manscher 24. okt 2006 kl. 22:09 (CEST)

Jans forslag ang. slutdato lyder fornuftigt og ikke alt for bureaukratisk. Mvh Malene Thyssen 25. okt 2006 kl. 00:11 (CEST)
Konklusion:
Skabelon-rammerne indføres, og tidspunktet rettes i ansvarlig-skabelonen til "senest (dato)".--Martin Manscher 28. okt 2006 kl. 19:05 (CEST)