Diskussion:Legenden om grundlæggelsen af Riga

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Letlands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Letland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Letlandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Offer eller Kristoffer?[rediger kildetekst]

Så vidt jeg husker hed manden "Offer" på dansk, og barnet døbte ham "Kristoffer" (Krist-Offer) efter hans gerning. Men det er måske en anden udgave af legenden. Mener dog stadig at den bør nævnes. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 17. jul 2011, 16:38 (CEST)

Det tror jeg du har misforstået. Manden hed oprindeligt "Stoffer" af alle de svampe han var på for at holde dampen oppe. Philaweb 17. jul 2011, 18:11 (CEST)
Okay, der er åbenbart tale om en kristen helgen fra Kan'an. Igen, problemet med legender er at der findes en milliard udgaver. Dog har jeg ikke hørt din før i dag. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 17. jul 2011, 19:06 (CEST)
en:Christopher (given name) er et godt sted at begynde, da den danske artikel er temmelig tynd, og netop den kunne trænge til en omtale af legenden. Læg mærke til hvor lidt "Krist-Offer" der er over den græske betydning af navnet. Udover det, så var middelalderen nærmest synonymt med kristendom, så helgenlegender afledtes ofte i lokale udgaver, og det vidner Rigas historie også om, blandt andet har man også en Rolandstatue i Riga. Igen, så er den danske artikel om Roland tynd, så en:Roland kommer tættere på legenden. Philaweb 17. jul 2011, 19:57 (CEST)