Bruger:Erik Damskier/arkiv 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Tilbage til brugersiden


Billede:Louis Glass.jpg[redigér | rediger kildetekst]

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 26. apr 2006 kl. 18:50 (CEST)

Billede:Joachim Andersen.jpg[redigér | rediger kildetekst]

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --Pred (diskussion) 29. apr 2006 kl. 18:42 (CEST)

invitation[redigér | rediger kildetekst]

Hello! I invite you to my site with word "sugar" in more than 300 languages (). If you want, please register me to my guestbook (http://www.ksiegi-gosci.info/dodaj.php/cukier). Have you word "sugar" in language, which is not available on my site? Please write me it! Thank you very much! Vector (talk)

Operaer[redigér | rediger kildetekst]

Hej Erik! David Michelsen og jeg arbejder begge på diverse operaartikler - og overvejer i øjeblikket, hvordan vi kategoriserer operaerne efter genre (dvs. flere underkategorier i Kategori:Operaer efter genre). Jeg kan se, at du har skrevet nogle gode artikler om danske komponister - og tænkte, at du måske også ved noget om opera? Hvis det er tilfældet, vil jeg opfordre dig til at kigge på de operagenrer, jeg har listet i artiklen opera - det er nogenlunde disse genrer, jeg forestiller mig at kategorisere efter. Så hvis du har en mening om dette, kan du jo give den til kende enten her, på min side, eller på operaartiklens diskussionsside. (Håber det er okay jeg "forstyrrede" dig her på din side, ellers blot ignorer det...) Venlig hilsen, --Malou 20. maj 2006 kl. 17:52 (CEST)

Nysted[redigér | rediger kildetekst]

Hej Erik. Jeg så på Nysted, at billedet ikke var kommet med, fordi billedfilens navn manglede. Da jeg har fulgt med på Wikipedia:Landsbybrønden/Spørgsmål fra "en forundret bruger" (jeg har stadig en udmærket erindring om at lægge mine første billeder op!), tror jeg, at det er det rigtige billede - ellers må du undskylde og fjerne det igen. M.v.h. --Brams 7. jul 2006 kl. 19:40 (CEST)

Billedet af Nysted Kirke[redigér | rediger kildetekst]

Tak for hjælpen. Men egentlig er jeg bare på vej til at finde rundt i commons og billedgallerierne. Jeg er vist kommet et par skridt på vej.

Senere vil jeg omskrive artiklen om Nysted, sætte et par billeder ind i artiklen og henvise til et galleri med flere billeder.

Mens jeg er i gang! Hvad betyder: (CEST)

--Erik Damskier 7. jul 2006 kl. 21:05 (CEST)

Det ser ud til at betyde Centraleuropæisk sommertid (CEST) - havde aldrig overvejet at undersøge det, men nu er jeg den viden rigere. --Brams 8. jul 2006 kl. 08:16 (CEST)

Billede:Brand huse.JPG[redigér | rediger kildetekst]

Hej Erik. Jeg kan se at du har lagt ovenstående billede op. Men det bruges ikke i nogen artikler. Kan du venligst indsætte det i en artikel, da ubrugte billeder som regel slettes efter nogle uger? --Lhademmor 22. aug 2006 kl. 11:39 (CEST)

Svar: Jeg lagde 2 versioner af det samme billede frem, fordi jeg havde problemer med at få vist det første i artiklen om Nysted. Det er OK at billedet slettes.

--Erik Damskier 23. aug 2006 kl. 16:09 (CEST)

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Når du lægger materiale op, som du ikke selv har udarbejdet skal du huske at angive en kilde. På den måde kan vi verificere den angivne licens. --|EPO| 4. sep 2006 kl. 20:39 (CEST)

Licens[redigér | rediger kildetekst]

Du skal være særdeles omhyggelig med licensen, når du lægger materiale op. F.eks. Billede:Nystedsangen.pdf har du skrevet, at den er skrevet i 1950'erne af en ukendt person. Ophavsretten til et materiale udløber 70 år efter skaberens død (50 år, hvis materialet ikke har "værkshøjde"). Derfor må man med stor sandsynlighed konkludere, at sangen fortsat er ophavsretsligt beskyttet.

Der er ikke valgt en licensskabelon for Billede:Nysteds historie.pdf.

Billede:Signet.jpg er markeret med en skabelon, der markerer billedet som uegnet for ophavsret, fordi det udelukkende består af information som er almindelig ejendom og ikke indeholder noget originalt forfatterskab. Men denne skabelon skal aldrig anvendes til fotos, hvorfor licensen må betragtes som ugyldig. Der er heller ingen oplysninger om, hvor billedet stammer fra.. --|EPO| 11. nov 2006 kl. 18:42 (CET)

Kategorier[redigér | rediger kildetekst]

Hej Erik, jeg kan se at du har sat [[Kategori:Lolland]] på artiklen om Nysted. Denne artikel indeholder allerede kategorien Kategori:Lollandske byer, som er en underkategori til Kategori:Lolland. Vi sætter normalt kun den mest 'specialiserede' kategori på en artikel, ikke både underkategorier og hovedkategorier. Mvh Danielle 13. nov 2006 kl. 14:48 (CET)

Billede:Johan Christian Gebauer.jpg[redigér | rediger kildetekst]

For ca. et år siden lagde du dette billede op i en meget lille udgave uden kilde. Hvis du kan finde en kilde og fotograf, der kan bekræfte, at billedet er uden ophavsret, så må du meget gerne lægge en bedre version op.

Hvis du ikke kan finde kilden bedes du markere billedet med {{slet}} eller afvente, at en administrator sletter det. --|EPO| 28. apr 2007 kl. 21:21 (CEST)

Barnstar[redigér | rediger kildetekst]

Den Klassiske (hæhæ) Barnstar
Hej! For dine mange, mange, fine, fine artikler om diverse komponister - med billeder, vel at mærke - tildeles du hermed Den Klassiske (hæhæ) Barnstar! Regards! --Hockeyindustrien 6. aug 2007, 00:58 (CEST)


Flytteteknik[redigér | rediger kildetekst]

Hej Erik. Et par kommentarer til dine redigeringer af Edouard Du Puy og Jean Baptiste Édouard Du Puy. Grundlæggende er det helt fint at samle to artikler om én person til en enkelt artikel, lige som det er helt fint at sørge for at en artikel står under det rigtige navn. Der er imidlertid nogle ting man skal være opmærksom på i den forbindelse.

  • En omdirigering laves med koden #redirect[[Nyt artikelnavn]] - ikke bare ved at tømme artiklen.
  • Dobbelte omdirigeringer resulterer i sider der bare vises som et link, derfor er det en god ide at tjekke henvisningerne med linket "Hvad henviser hertil".
  • En navneændring af en artikel foretages ved at bruge funktionen "flyt" - hvorved artiklens historik følger med, og der oprettes automatisk omdirigering fra den gamle til den nye form.
  • Hvis der findes to artikler om samme emne, kan man ikke bruge flyttefunktionen - i stedet kan artiklerne skrives sammen til én.
  • En sammenskrivning bør tage hensyn til begge eksisterende versioner, således at man ikke bare smider brugbar information ud.
  • Når en sammenskrivning er på plads, er det en god ide at kontakte en administrator for at få sammenflettet artikelhistorikken. På den måde vil man kunne se historikken for de to originale artikler som en del af den nye artikel.

Se mere på hjælpesiderne Hjælp:Flytning og Hjælp:Samling af artikelhistorik.

mvh -- JGC 14. sep 2007, 11:31 (CEST)


Herbert von Karajan[redigér | rediger kildetekst]

Hej Erik. Jeg har lagt mærke til at du skrive meget om musik, derfor denne forespørgelse: Kunne du ved lejlighed give artiklen om Herbert von Karajan en overhaling, den trænger meget til en opretning. Jeg har selv været der og lavet lidt småret, men der skal mere til. Håber du har lyst dertil. --Villy Fink Isaksen 4. dec 2007, 14:08 (CET)

TAK! --Villy Fink Isaksen 5. dec 2007, 19:12 (CET)
Endnu engang - tak. --Villy Fink Isaksen 21. dec 2007, 04:50 (CET)

Nysted Havmøllepark[redigér | rediger kildetekst]

Du har lagt tre billeder fra Nysted Havmøllepark op under angivelse, at "billederne må bruges i forbindelse med omtale af mølleparken, vindkraft eller energiproduktion." Denne tilladelse er uforenlig med dansk Wikipedias licenspolitik som du kan læse på oplægningssiden, så tilladelsen "tillade kommerciel brug, uindskrænket kopiering og redigering", hvilket ikke er tilfældet.

Såfremt billederne skal anvendes på Wikipedia, bliver du derfor nødt til at bede om udtrykkelig tilladelse til at udgive billederne under en sådan licens. --|EPO| 20. jan 2008, 14:02 (CET)

Billeder fra mølleparkens hjemmeside[redigér | rediger kildetekst]

Følgende citat er fra [1]

Dette område er ment som en hjælp til journalister, studerende og andre, der søger informationer om Nysted Havmøllepark.

og dette fra [2]

Kun mod skriftlig accept fra ENERGI E2 og SEAS Transmission A/S må billederne benyttes i sammenhæng, som ikke har relation til Nysted Havmøllepark, vindkraft eller energiproduktion.

Jeg mener, at de til fulde berettiger til at anvende de omtalte billeder på Wikipedia også uden direkte skriftlig tilladelse. Det er muligt, at jeg har angivet en forkert licens, men så ville det være nyttigt at anvise den rigtige løsning.

Jeg har i øvrigt undret mig over, hvordan jeg kan fremlægge en evt. skriftlig tilladelse? Jeg har tidligere lagt et billede op af komponisten Gunnar Berg efter en tilladelse fra fotografen via e-mail, hvilket jeg skrev, men er det nok?

Venlig hilsen --Erik Damskier 20. jan 2008, 15:32 (CET)

Når de ikke tillader brugen af billederne uden relation til vindmølleparken, vindkraft eller energiproduktion, så er der jo netop ikke tale om tilladelse til uindskrænket kopiering. Det er korrekt, at på Wikipedia anvendes de i en artikel om emnet og derfor jo opfylder kravene. Der er dog den detalje, at alt materiale på Wikipedia (herunder artikler, tekst og billeder) skal udgives under en fri licens, der giver andre mulighed for at anvende det som de ønsker. Så en tilladelse skal ikke kun omfatte brugen på Wikipedia, men også tillade, at andre bruger det i helt andre sammenhænge. Det er desværre dette, der gør mange ting forvirrende heromkring.
Uheldigvis er denne tredjepartsbrug ikke særligt godt beskrevet på eks. hjælpesider og lignende på dansk Wikipedia. Du kan muligvis få nogle svar ved at skimte nogle afsnit på Hjælp:Valg af billedlicens, Wikipedia:Kilder og Wikipedia:Ophavsret igennem.
Hvis du får en tilladelse fra nogen, så kan du sende den til OTRS, der er ideelt til den slags, da man her kan opbevare og registrere forskellige tilladelser og henvendelser. Din sag vil blive tildelt et unikt ID, så der til enhver tid kan findes frem til den igen. --|EPO| 20. jan 2008, 15:45 (CET)


Holger Simon Paulli[redigér | rediger kildetekst]

Vil du være rar at tjekke Holger Simon Paulli som er taget fra DBL, men nogle navne var der kun med efternavn så jeg har måtte "gætte" mig lidt frem - tror du har mere fod på det end jeg har. --Villy Fink Isaksen 25. jan 2008, 21:13 (CET)


Begrundelse for sletning af Nodeforside Hallager.gif[redigér | rediger kildetekst]

Jeg har slettet Nodeforside Hallager.gif da den lader til at være hentet her. I tilfælde af der ikke står noget om rettigheder på siden, er der normal ophavsret, det betyder at man skal have rettigheder til at lægge teksten ud under GFDL. Du skal altså selv have skrevet teksten eller fået lov til at lægge den ud under denne licens. Dette skal anføres på sidens diskussionsside.

Du skal være velkommen til at oprette artiklen igen med dine egne ord, evt. med den nævnte side som kilde. Med venlig hilsen Broadbeer, Thomas 13. feb 2008, 14:08 (CET)

Indscannede billeder[redigér | rediger kildetekst]

Hej Erik Damskier

Jeg kan se du oploader en del (indscannede) billeder til Wikipedia. Må jeg opfordre dig til at gemme dem i png-formatet da dette format kan gemme flere farver end gif-formatet. Dine billeder vil ved et skift få end bedre kvalitet. --Broadbeer, Thomas 6. apr 2008, 18:32 (CEST)

Det ser også ud til, at billeder der oprindelig er gemt i jpg/jpeg format, er konverteret til gif, og da havde bevarelse som jpg-billede været at foretrække. --Hans Christophersen 28. dec 2008, 21:31 (CET)

Samme tid ![redigér | rediger kildetekst]

Hej Erik. Vi er gået igang med Nysted-artiklen på nøjagtig samme tid ! Håber ikke jeg er kommet til at slette noget du lige har lavet. Ellers en rigtig flot artikel :-) Hubertus 13. aug 2008, 21:59 (CEST)


Friedrich Kuhlau[redigér | rediger kildetekst]

Hej Erik. Jeg har bearbejdet artikelen om Friedrich Kuhlau i DBL og indsat hele teksten, men måske skal noget ændres der er jo løbet meget vand i åen siden artiklen blev skrevet. Har du tid og lyst til at kigge forbi?

Med venlig hilsen --Villy Fink Isaksen 19. aug 2008, 21:16 (CEST)

Billede:Johannes Andersen.gif[redigér | rediger kildetekst]

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke valgt nogen licensskabelon, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. (Skrev Christian Giersing (diskussion • bidrag) 29. dec 2008, 14:39. Husk at signere dine indlæg.)

PS. Der gælder præcis det samme for Billede:Morten Eskesen.gif, Billede:Ivar Bredal.gif og Billede:Danning Chr.gif. Mvh Christian Giersing (Skriv til mig her...) 29. dec 2008, 14:50 (CET)
Se også: http://da.wikipedia.org/wiki/Brugerdiskussion:Hchristophersen#Hj.C3.A6lp_til_licens_til_billeder
--Hans Christophersen 29. dec 2008, 21:46 (CET)

Indsætte kilder[redigér | rediger kildetekst]

Hej Erik.

Hvis du vil indsætte en kilde skal du sætte den ind ved at skrive dette efter det du vil angive kilden til: <ref>Her skal kilden stå</ref>

Jeg kan nemlig se, at det ser lidt mærkeligt ud med kilderne i artiklen Ulla Frellsen.

Mvh. Lindberg 24. jan 2009, 22:46 (CET)

Licensskabelon til Billede:1735.pdf[redigér | rediger kildetekst]

Hej Erik! Ovennævnte billede har licensen {{PD}} som ikke længere bruges. Kan jeg ikke få dig til at vælge en anden skabelon? Fx {{PD-self}} hvis det er dig, der har indskrevet teksten? Eller måske {{PD-old}} kombineret med en linje om at du selv har indskrevet teksten? --MGA73 1. feb 2009, 23:00 (CET)

File:Aksel Agerby.gif[redigér | rediger kildetekst]

Hej Erik Damskier. Ovenstående billede (= Billede:Agerby.gif) har nogle sjove farver i håret. Kan du lave en bedre version? --MGA73 8. feb 2009, 18:16 (CET)

Mindre ændring[redigér | rediger kildetekst]

Hej Erik. Jeg spørger nok mest af nysgerrighed, men hvorfor sætter du alle dine redigeringer som mindre ændringer, til trods for at visse af dem fylder flere tusinde bytes? --Anigif 14. feb 2009, 17:04 (CET)

Du har naturligvis ret. De fleste af mine redigeringer drejer sig om mindre rettelser, og derfor har jeg sat det som standard, men i de tilfælde hvor der er tale om nye artikler eller større tilføjelser, bør jeg naturligvis fjerne det famøse flueben... Som det står skrevet: ånden er redebon, men kødet er skrøbeligt, og det glemmer jeg slet og ret.
venlig hilsen --Erik Damskier 14. feb 2009, 17:12 (CET)
Har lige flyttet dit indlæg hertil, da det er mere korrekt at forsætte indlægget her (håber det er i orden). Ja, hvis du normalt laver mange små er det helt fint, men tror da det er en god idé at fjerne afhakningen hvis redigeringer er af større karakter. Så er du i hvert fald lidt opmærksom på det ;) Hvor står det skrevet? Eller ja. Tror ærlig talt ikke jeg forstod det, men det lød meget klogt :D --Anigif 14. feb 2009, 17:17 (CET)
Du har naturligvis ret. Det er lutter dovenskab og glemsomhed at jeg ikke får fjernet de søde små flueben, som er slået til som standard.
Hvis du ikke ved hvad du vil efter gymnasiet, kunne du overveje at blive folkeskolelærer. Det har jeg været i snart 40 år
Venlig hilsen --Erik Damskier 14. feb 2009, 17:19 (CET)
Muligvis i bibelen! eller måske i en samling af ordsprog/talemåder... --Erik Damskier 14. feb 2009, 17:23 (CET)
Jeg har overvejet det lidt, men dog bare som vikar. Flyttede lige dit indlæg igen, da det samler det hele mere ;) --Anigif 14. feb 2009, 17:27 (CET)