Spring til indhold

Professionel soldat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel omhandler overvejende eller alene danske forhold. Hjælp gerne med at gøre artiklen mere almen.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Efter danske forhold er en professionel soldat, en som f.eks i hæren kan vælge mellem seks specialer i reaktionsstyrkeuddannelsen, som giver faglig ekspertise inden for et af følgende områder: Kamp, opklaring (bl.a. rekognoscering), ingeniørarbejde, logistik, føringsstøtte (kommunikation) og ildstøtte (artilleri) samt bevogtning.

Hærens reaktionsstyrker er en konstabeluddannelse, i et af verdens brændpunkter. Efter otte måneders intens træning er man klar til at blive udsendt i internationale missioner. Her til kommer at gå patrulje, indgå i kamp, eller sikre ro / bevogte i krigshærgede områder.

Der findes lignende professionelle soldater i de øvrige værn - søværnet, luftvåbnet.

I nyere tid er der trukket egnede hjemmeværnssoldater over i f.eks. hæren som konstabler og dermed som professionelle soldater, kontraktansat og lønnet til specifikke opgaver. At nævne, opgaver i Afghanistan, Kosovo ( 2010 - 2012 ) samt Irak. Senest Mali ( 2017 ).