Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Film/Betydningsfulde film

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det er problematisk at bruge Oscar-priserne som en guide til denne liste. Få prisuddelinger har så hyppigt skudt ved siden af som det amerikanske filmakademi, der i årtier gang på gang har forbigået de værker, der er blevet stående som filmkunstens største kunstneriske milepæle. Hvis man skulle vandre i Oscars fodspor er The Apartment en vigtigere film end Psycho, Oliver! er vigtigere end 2001: A Space Odyssey, Out of Africa er vigtigere end Brazil, osv. Se iøvrigt Danny Pearys bog Alternate Oscars: One Critic's Defiant Choices for Best Picture, Actor and Actress - From 1927 to the Present.(Skrev Cineclopedia (diskussion • bidrag) 11. nov 2006 kl. 01:05. Husk at signere dine indlæg.)

Listerne over Oscarvindere er blot én af flere kilder til den samlede liste, som i øvrigt langt fra er komplet. Jeg synes fx at dine tilføjelser af de største horrorfilm er rigtig godt. Overordnet set, mener jeg at vi både skal have film med, der har fået "populære" priser som oscars, og film, der er anerkendt som betydningsfulde i mere "akademiske" kredse. Det er jo i øvrigt også mere ment som en inspirationsliste over film, vi bør have, end som en facitliste over filmhistoriens mest betydningsfulde film (hvilket i øvrigt ville være interessant at have som artikel, selvom den ville være svær at blive enige om - hvis du har lyst til at starte den, skal jeg nok forsøge at bidrage). Men tak for dine input. --Malou 11. nov 2006 kl. 16:15 (CET)
Næh tak, at starte sådan en liste ville vist være at åbne den proverbielle 'can of worms', altså en åben invitation til protester a la min egen ovenfor! ;-) Som inspiration er listen over 'betydningsfulde film' en glimrende ide, og der er i så fald ikke noget galt med at bruge de kommercielt betydningsfulde Oscars som et udgangspunkt blandt mange - bare ingen får den vildfarne opfattelse, at en Oscar nødvendigvis er ensbetydende med at være 'den bedste'. Cineclopedia 18. nov 2006 kl. 17:02 (CET)