Brugerdiskussion:Hubertus/Arkiv3

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er regioner interessante?[rediger kildetekst]

Hej Hubertus. Jeg bemærkede, at du i artiklen om Vejers tilføjede oplysningen om, at bebyggelsen hører til Region Syddanmark. Jeg tænkte derfor, at du måske havde noget at tilføje til følgende diskussion: Wikipedia:Landsbybrønden/Er regioner interessante? --C960657 9. jan 2010, 00:37 (CET)

Ja, det er bestemt et interessant emne. Aflægger brønden et besøg snarest. --Hubertus 10. jan 2010, 22:34 (CET)

Påskønnelse[rediger kildetekst]

Geografi-Barnstar
Påskønnelse af din ihærdighed med at påsætte infobokse på en stribe mindre danske byer. --Arne (Amjaabc) 28. jan 2010, 23:09 (CET)


Tak skal du have, Arne. :-) Det var en fornem påskønnelse. De bedste hilsner, - Hubertus 28. jan 2010, 23:15 (CET)

Præcision?[rediger kildetekst]

Hej!

Jeg undrer mig over at du bruger begrundelsen "mere præcist", når du flytter artikler fra "XX (Als)" til "XX (Sønderborg Kommune)" - Sønderborg Kommune omfatter både Als og et område på fastlandet, så det er da netop mindre præcist end Als. --Palnatoke 13. mar 2010, 09:23 (CET)

Hej igen. Det var nu mere for at lave en standardisering, idet flere andre stednavne på Als hedder "X-by (Sønderborg Kommune). Hvis stemningen er for "X-by (Als)" retter jeg det gerne tilbage. mvh. Hubertus 13. mar 2010, 14:21 (CET)
Standardisering er helt fint - men så skriv det i stedet for "mere præcist".. :-) --Palnatoke 13. mar 2010, 16:34 (CET)
Enig i at standardisering er en god ide:-). I det konkrete eksempel hvor der kun er en kommune på øen foretrækker jeg X-by (Als), mens jeg på øer, hvor der er flere kommuner fx Sjælland og Fyn der foretrækker jeg X-by (X Kommune). --Patchfinder 14. mar 2010, 22:17 (CET)
Hej Patchfinder. Intet problem, jeg retter det hurtigst muligt. Det afgørende er, at det er ens over hele linjen :-) - Hubertus 15. mar 2010, 00:45 (CET)
Enig :-), og også hos herfra med det flotte arbejde med infobokse. --Patchfinder 15. mar 2010, 20:22 (CET)
Tak i lige måde. Du gør bestemt også et fint stykke arbejde med infoboksene :-) Det er altid en fornøjelse at have en wiki-kollega, der interesserer sig for det samme som én selv. Artiklerne bliver nu engang meget mere læsevenlige med infoboksene end uden. - Hubertus 16. mar 2010, 15:21 (CET)

Bolighus eller højhus[rediger kildetekst]

Hej Hubertus, på siden om Herning har du for nylig rettet informationen om DGI byggeriet fra "12 etagers højhus" til "9-etagers bolighus". Det giver ikke et korrekt billede af bygningen, da den rent faktisk bliver 12 etager. De 9 etager med boliger er placeret oven på 3 med "vandkulturhus". Tjek etageoversigten her: [1]. Ved ikke lige hvordan det formuleres bedst, men "12 etagers højhus" virker mere korrekt end "9-etagers bolighus". - Mikael

Hej igen. Forvirringen ligger i beskrivelsen af et "9-etagers bolighus". Jeg kan nu se på din oversigt (samt et billede) at 12-etager er det korrekte. My mistake. Jeg retter det tilbage igen. mvh. Hubertus 18. mar 2010, 15:14 (CET)

Hej Hubertus,

Du laver et stort og yderst prisværdigt arbejde med at lave infobokse til alle danske byer. Jeg har tidligere lavet en lidt anden inforbokse beregnet på gamle danske landsbyer (se fx Otterup, Voer, Holbæk, Ørsted). I min boks har jeg som standard indført antallet af gårde og huse, dyrket areal og værdiansættelse ved matriklen 1682 (baseret på Henrik Pedersens oversigt), ældste navneform og udskiftningsår (efter J.P.Trap: Danmark, 5 udgave), desuden indbyggertallene ifølge folketællingerne (trykte oplysninger, diverse år). Jeg vil bede dig om at kigge på disse og se, om det er muligt at forene de to infobokse i en fælles form, idet de i min boks angivne oplysninger findes landsdækkende (fraset Bornholm og Sønderjylland). Jeg ser gerne, at vi kan komme videre med at skabe en fælles "by/landsby"-infoboks.

Desuden vil jeg gerne spørge, om der findes (eller eventuelt kunne laves) en infoboks for de gamle sognekommuner (før 1970), idet jeg som et forsøg har skrevet om Tikøb kommune - men uden en sådan boks. Jeg fornemmer, at du har bedre muligheder (også teknisk) for at komme med et bud herpå end jeg.

Min forhåbning - som jeg håber, at du deler - er, at vi med tiden vil udvikle Wikipedia til en slags J.P.Trap: Danmark, 6 udgave (elektronisk), hvor oplysningerne fra de gamle trykte udgaver forefindes, idet oplysninger om fx godser, kirker og andre enkeltbebyggelser vil få egne artikler. Det er imidlertid vigtigt, at der er fuld klarhed over hvilke emner, der behandles:

  • under amtsbeskrivelser,
  • under herredsbeskrivelser,
  • under sognebeskrivelser,
  • under bybeskrivelser (herunder landsbybeskrivelser),
  • under enkeltbebyggelser (kirker, herregårde osv.).

Måske burde der - ved siden af infoboksene - laves en art skabelon til de løbende tekster, der ikke indskrives i skabelon. Hvis du har tid, lyst og mulighed, ser jeg gerne et bud herpå også. Venlig hilsen--Rmir2 7. mar 2010, 11:06 (CET)


- Se efterfølgende diskussion på Landsbybrønden/Infobokse.

I forlængelse af ovenstående, kig lige forbi min diskussionsside Brugerdiskussion:Patchfinder --Patchfinder 25. apr 2010, 21:12 (CEST)

Vidste du at[rediger kildetekst]

når du retter Skabelon:Vidste du at... skal du ligeledes rette det på Wikipedia:Vidste du at... ellers går din redigering "tabt". :) --Thomas 9. jun 2010, 19:47 (CEST)

Det er noteret. :-) --Hubertus 10. jun 2010, 00:10 (CEST)

Kære abonnent.

Wikipediajournalen udleveres først nu af forskellige grunde, som du kan læse om i det nu udleverede nyhedsbrev.

Med venlig hilsen Masz 6. jul 2010, 18:35 (CEST)

Hej Hubertus ! Jeg beklager fejltagelsen, det var ikke intentionen: se min diskussionsside dine rettelser på Ravnshøj. Med venlig hilsen --Ultraman 17. jul 2010, 19:15 (CEST)

No problem :-) --Hubertus 18. jul 2010, 01:24 (CEST)

Kategorier om Sønderjylland[rediger kildetekst]

Hej Hubertus, du har oprettet Kategori:Personer fra Sønderjylland (i Danmark) og Kategori:Personer fra Sønderjylland (på tværs af landegrænser). Disse kategorier kræver nok en forklaring og beskrivende tekst. Hvilke kriterier/periodiseringer ligger til grund for disse? Mvh. --KLN 29. sep 2010, 09:22 (CEST)

Tak for din henvendelse. Har nu præciseret definitionerne under Sønderjyllands-kategorierne. mvh. --Hubertus 30. sep 2010, 00:41 (CEST)

Nyheder for november 2010[rediger kildetekst]

Nyheder for december 2010[rediger kildetekst]