Wikipedia:Landsbybrønden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Bybrønden - den gamle by.jpg
Landsbybrønden i Den Gamle By
Wikipediajournalen
Læs seneste udgave
Abonnér
Skriv nyhederne!

Velkommen nye og gamle brugere til Landsbybrønden, Dansk Wikipedias generelle forum. Her foregår de overordnede og tværgående diskussioner, nye ideer og tiltag præsenteres og diskuteres og meget andet. Alt i håbet om at opnå konsensus og et endnu bedre Wikipedia, til glæde for alle.

BEMÆRK - spørgsmål og svar bliver ikke på denne side for evigt. Efter et stykke tid bliver de flyttet til de kronologiske arkiver og eventuelt også de tematiske arkiver.

Er du nybegynder med spørgsmål eller brug for hjælp, bør du skrive i Nybegynderforummet, hvor mange gerne vil hjælpe. Se også gerne siderne med ofte stillede spørgsmål og øvrige spørgsmål.

(purge)

Sådan skriver man et indlæg på Landsbybrønden[redigér wikikode]

Nye diskussioner oprettes som undersider, som man linker til fra Landsbybrønden, så de også fremstår her. Man skal altså ikke skrive sit indlæg direkte på selve Landsbybrønden-siden.

En ny underside oprettes ved at skrive emnet (uden specialtegn) efter den sidste skråstreg i boksen, trykke på knappen og følge de anvisninger, man får:

Når du er færdig med undersiden, så klik på knappen herunder og følg vejledningen i de første tre af de fire punkter nederst på den fremkomne side:

Indsæt det nye indlæg


Benyt ikke det rediger-link, der er nederst på Landsbybrønden. Det vil placere dit indlæg sammen med den hidtil nyeste, men uvedkommende diskussion.

Mere rutinerede brugere vil typisk oprette undersiden i forvejen, som en ny side Wikipedia:Landsbybrønden/Overskrift for emne, men hvis du gør det, så husk at indsætte {{Brønd|Overskrift=Overskrift for emne}} her på Landsbybrønden bagefter, så andre kan se diskussionen. Linket bliver ikke indsat automatisk. Sørg også for at indlede undersiden med en overskrift med samme navn som undersiden og at kategorisere den med [[Kategori:Landsbybrønden|Overskrift for emne]].

Hvis ovenstående giver dig problemer, så gør du det bare så godt du kan, så kommer der sikkert en mere rutineret bruger og retter det til for dig.

Se også den detaljerede vejledning.

Genvej:
WP:L


Arkiverede debatter[redigér wikikode]

Tematiske arkiver[redigér wikikode]

Disse arkivsider indeholder emner der er blevet diskuteret mere end en gang. Arkiveres en debat her, SKAL den også arkiveres i et kronologisk arkiv.

Kronologiske arkiver[redigér wikikode]

Samtlige debatter på Wikipedia:Landsbybrønden, arkiveret mere eller mindre kronologisk.


Nye botoprettet film-artikler på vej[redigér wikikode]

Jeg er klar til at oprettet 2138 nye film-artikler fra filmdatabasen. Det er en forsættelse af palnatokes projekt for et par år siden. Formålet at få oprettet de artikler, som ikke blevet oprettet den gang af forskellige årsager, samt at få oprettet, hvad der er kommet til siden den gang.

Men jeg håndtere på en anden måde. Så resultatet bliver en anden, da jeg bruger data, som er høstet fra filmdatabasen plus at jeg udnytter, at jeg har adgang til databasekopier. De ændringer som er:

 • linkes til personer hentes fra wikidata via angivelsen af personens id i filmdatabasen
 • udskriver liste med medvirkende
 • dannelse af ny titelnavn, hvis en titlen er flertydig.

Jeg har lagt et output fra de dannet artikler ud på dette link. Så der er mulighed for at andre kan tjekket eller kommentarer inden jeg masseopretter artiklerne. --Steen Th (diskussion) 13. jul 2017, 20:38 (CEST)

Dejligt!  •   Rodejong   💬 ✉️ 13. jul 2017, 20:43 (CEST)

Glimrende projekt. Jeg spekulerer på, om man kan få lidt mere info i brødteksten, efter følgende format: "xxx er en dansk xxfilm fra 1234 instrueret af ..." Der er formentlig nationalitetsbetegnelse og årstal knyttet til hver enkelt film, og det kunne være fint med denne oplysning. Jeg kigger videre, og kommer måske med flere kommentater. --Pugilist (diskussion) 13. jul 2017, 21:31 (CEST)

Jeg synes også det er et glimerende projekt --Zoizit (diskussion) 13. jul 2017, 21:36 (CEST)
Fedt projekt Steenth. Dejligt at nogen vil videreføre det. Kommentar: jeg mener normalt ikke, at vi bruge kommaer, når der samtidig er linjeskift i forbindelse med at skuespillere, musikere eller lignende listes i infobokse. Er det nok, som kan rettes? Mvh. Toxophilus (diskussion) 14. jul 2017, 07:36 (CEST)
@Pugilist, Toxophilus: Jeg har indført årstal og nationalitetsbetegnelse i indledning og fjernet komma i listen af navne i infoboks. Og opdateret udtræk.
Ellers vil jeg om nogle dage, når der ikke er flere uløste kommentarer, tage 100 tilfældige artikler og upload dem. Steen Th (diskussion) 14. jul 2017, 09:37 (CEST)

Første 100 artikler oprettet[redigér wikikode]

Jeg har her i aften oprettet de første 100 artikler - de er alle kommet i Kategori:Artikler med filmhenvisninger og uden forbindelse til Wikidata. Hvis der er noget, som skal rettes generelt, hvor jeg retter scriptet, som danner artiklerne, hvor jeg kører en omkørsel, så bør i ikke rette dem i de første dage. Hvis der ikke kommer nogen forslag til ændringer, så tager jeg næste runde med resten. Jeg lægger dem ind wikidata på en senere tidspunkt. Men hvis gør det nu, gør det hellere ikke noget. --Steen Th (diskussion) 19. jul 2017, 23:47 (CEST)

Tog et par nedslag, og det ser umiddelbart godt ud, om end nogle er meget korte. kan bot-skabelonen fjernes efter gennemsyn, eller skal de ha en eftersynsperiode ? - Nico (diskussion) 20. jul 2017, 00:00 (CEST)
Trællenes børn 8 - Flugten fra spindehuset (film) er identisk med Trællenes børn 8 - Flugten fra spindehuset, som Palnatoke oprettede sidste gang. Den og otte andre artikler dækkede imidlertid over afsnit af den samme serie, Trællene, som jeg derfor sammenskrev dem til. En del andre artikler der også dækkede over afsnit af serier blev sammenskrevet på tilsvarende vis. Så her skal der lige passes på, at der ikke bliver oprettet artikler om de enkelte afsnit igen. --Dannebrog Spy (diskussion) 20. jul 2017, 00:04 (CEST)
Til Dannebrog Spy. Problemet er at id'erne til filmdatabasen ikke er registret nogen steder. De skulle have været samlet i den sammenskrevet artikel, så de kunne have været importeret til wikidata. Jeg kan finde id'er for alle afsnit af Trællene og lægge dem ind i wikidata. Men der er andre artikler, som er blevet sammenskrevet. Der er dem, som er sammenskrevet som de første som er et problem. Der er andre, som er blevet sammenskrevet efter import. Det er ikke noget problem, da wikidata har det registret på omstillingen. Men vi skal have registret alle id'er i wikidata. Ellers får vi samme problem på et senere tidspunkt.
Til Nico. Vent lige nogle dage. Hvis jeg laver en omkørsel bliver alle ændringer overskrevet. --Steen Th (diskussion) 20. jul 2017, 01:13 (CEST)
Det ser godt ud 😊 Fortsæt endelig. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 20. jul 2017, 01:37 (CEST)
Så vidt jeg kan se, så er id'erne til filmdatabasen blevet samlet i de øvrige sammenskrevne artikler, f.eks. Rikke på Grønland. Men skal alle id'erne angives på seriens side på Wikidata, eller skal de enkelte afsnit have hver deres side på Wikidata? Jeg skal gerne hjælpe til, men jeg bliver nød til at vide, hvad der skal gøres. Jeg kan også bidrage med en liste over de sammenskrevne artikler, hvis det kan hjælpe.
Angående Trællene så er det et lidt specielt tilfælde, fordi den i princippet består af tre triologier og derfor kan være blevet registreret på flere måder. Desuden adskiller artiklen sig fra de andre sammenskrevne artikler ved, at den også findes på andre sprog. --Dannebrog Spy (diskussion) 20. jul 2017, 11:58 (CEST)
Jeg har tjekket de sammenskrevet artikler og fået taget hensyn til dem. I de fleste sammenskrevet artikler er en {{Danmark Nationalfilmografi titel}} for hver del - med undtagelse af Trællene - hvor jeg indsat de eksterne links og Rasmus Klump som desværre dækker over alt - tegneserie i papirform og de film der lavet. Wikidata har det ikke specielt godt med sammenskrevet ting. Jeg har fundet i alt 4 film, som tidligere er blevet sammenskrevet: Den sociale virkelighed: Susanne 12 år, Trællenes børn 8 - Flugten fra spindehuset, Mig og min familie - Sisse og Mig og min familie - Hassan. Dem sletter jeg på et tidspunkt. Steen Th (diskussion) 20. jul 2017, 12:07 (CEST)
@Dannebrog Spy: - Jeg så ikke i først omgang fra i går. Men jeg har tjekket om der nogle sammenskrevet som mangler. Og jeg har lavet denne liste til at kunne tjekke det:
Pt. er der nogle id'er kun i artiklerne - det tager jeg hensyn til nu. Men der kan være falske positive her, da der kan være referencer til film fra andre artikler. De id'er skal vi have over i wikidata på en eller anden måde. Men men jeg synes vil tager den diskussion på et andet tidspunkt, da det ikke blokkere for oprettelse af filmartikler. --Steen Th (diskussion) 21. jul 2017, 09:49 (CEST)
Nu har jeg skilt de tegnefilm, der var omtalt i Rasmus Klump, ud i Rasmus Klump (tegnefilmserie). Desuden er der indsat id'er for de 12 afsnit, som DFI har registreret. De har dog tilsyneladende kun haft fat i en enkelt dvd, for de 40 andre afsnit i serien mangler i deres database. Til gengæld har de registreret Rasmus Klump bygger skib og Rasmus Klump sejler jorden rundt, men her er der muligvis sket en forveksling med en af de ældre tegnefilmserier med Rasmus Klump. --Dannebrog Spy (diskussion) 21. jul 2017, 17:10 (CEST)

Den store upload igang /, gjort[redigér wikikode]

Jeg er gået igang med at oprette resten af artiklerne. Der er noget opfølgningsarbejde... Jeg har ikke hørt om uløste problemer.

 • Jeg opretter dem i wikidata - forhåbentlig i løbet af denne ugen. Der er nogle som der i forevejen, så jeg tjekker op på.
 • Mange af de nye artikler har en flertydig titel. Jeg forventer at rapporterne opdateres omkring torsdag i næste uge. Det er Wikipedia:Flere uden flertydig og Bruger:Steenth/lister/Flertydig-side tjek
 • Finde imdb på artikler - jeg vil oprettet en liste med de oprettet artikler (når jeg skriver er upload igang)

Der er nok mere. Men nok i denne omgang. Steen Th (diskussion) 25. jul 2017, 11:10 (CEST)

Jeg lavet en liste over artikler, som er blevet oprettet: Bruger:Steenth/lister/botoprettet filmartikler juli 2017 - en af efterbehandling er at tilføje imdb og andre oplysninger. Danskefilm.dk er der styr på. Der en længere liste med Bruger:Steenth/Autoliste/filmdatabasen uden imdb. Steen Th (diskussion) 29. jul 2017, 17:19 (CEST)

Aktivitet på wikidata[redigér wikikode]

Når jeg har fat i data fra filmdatabasen, så er jeg begyndt at lægge oplysninger om instruktør ind på emnerne i wikidata ud fra oplysninger fra filmdatabasen. Og jeg vil forsætte med manuskriptforfattere, filmfotografer, klipper og ikke mindst medvirkende. Dog kun på danske film i første omgang. Senere kommer tvserier og tvfilm. Udenlandske film vil jeg ikke rører ved.

Når de data er lagt ind, vil jeg forsætte med at indlægge nye instruktører og medvirkende i wikidata, hvor der ikke er artikler. Første omgang instruktører med film i danskefilm.dk. Jeg vil opdele i klumper for at kunne nå at efterbehandle dem. For fx at tjekke om de findes i imdb og danskefilm. Steen Th (diskussion) 25. jul 2017, 11:10 (CEST)


Ekstra kort i Infoboks by[redigér wikikode]

Map of Russia - Republic of Karelia (2008-03).svg

Jeg ønsker at indsætte en mulighed for et ekstra kort i Infoboks by. Jeg forestiller mig, at der nederst i infoboksen kan være et samlet kort over f.ex. Rusland, hvor oblasten/krajen/republikken er vist som et billede f.ex. kortet over Rusland her ved siden af:

Under det kort over oblastens/krajens/republikkens placering i Rusland er angivet indsættes kortet hvor byen er indsat med coord.

Man kan se, hvad jeg tænker på i artiklen en:Kem, Russia. Jeg tænker at benytte muligheden i infoboksen for alle russiske byer som f.ex. Kem; men jeg tror muligheden kan benyttes i byer i alle større lande som USA, Kina, Indien og måske flere.

Jeg er meget interesseret i at høre pro et contra. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jun 2017, 11:34 (CEST)

Jeg synes det lyder som et fint forslag. I hvert fald ikke noget der generer mig. mvh Tøndemageren (diskussion) 27. jun 2017, 11:41 (CEST)
Det er jeg med på. (For god ordens skyld: Den blev allerede diskuteret på in diskussionsside)  •   Rodejong   💬 ✉️ 27. jun 2017, 11:47 (CEST)
PS: Der findes også en anden udgave af to kort på de:Kem (Stadt). Jeg foreslår den engelske udgave, en:Kem, Russia. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jun 2017, 11:55 (CEST)

[redigeringskonflikt

Som sagt på Rodejongs disk er jeg principielt for hele ideen, den engelske version kan jeg bedst lide, dog kunne jeg godt tænke mig at kort 2 var med lidt detaljer på, f.eks. primærruter, største byer/(provins)hovedstæder, vigtigste jernbaner, for ligesom at give noget mere kontekst for byens placering, men det er ikke noget ultimativt krav. Jeg synes også godt vi kan bruge ideen på alle lande i princippet, måske med undtagelse af de helt små, Luxembourg og mindre f.eks. -- Mvh. Vrenak (diskussion) 27. jun 2017, 11:59 (CEST)
Jeg synes absolut Vrenaks idé er god, men det forudsætter, at vi opretter en stribe nye kort, f.ex. fra open street map a la kortene der benyttes i Skabelon:Infoboks bydel. Bare for Rusland vil det kræve oprettelse af 85 kort, som jeg ikke er sikker på, at jeg kan finde ud af. Indtil videre forstiller jeg mig bare at benytte de eksisterende kort af typen Skabelon:Kortpositioner Rusland Republikken Karelija. Det håber jeg, vi kan blive enige om. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jun 2017, 12:15 (CEST)
Vi kan i så fald vel starte med de eksisterende, og så indføre det andet senere hen ved lejlighed, medmindre nogen har tid, lyst og evner til nu og her, (eller det bliver vel nok over lidt tid)? -- MVh. Vrenak (diskussion) 27. jun 2017, 12:19 (CEST)

Jeg støtter ændringen, forudsat at den testes, inden den lægges på. Måske har Hjart nogle ideer vedr. kortmaterialet? --Madglad (diskussion) 27. jun 2017, 12:23 (CEST)

Støtter forslaget. Især for store landes vedkommende er det praktisk med både et nationalt og et regionalt oversigtskort til orientering. Rmir2 (diskussion) 27. jun 2017, 12:38 (CEST)
Måske er det en ide at samle nogle lande. Fx: Belgien, Luxembourg og Nederlandene, kendes jo i forvejen som Benelux. 3 lande på en kort. Så har vi de forhenværende Jugoslaviske republikker der kan samles, Tjekkiet og Slovakiet, ligesom Estland, Letland og Litauen, etc.  •   Rodejong   💬 ✉️ 27. jun 2017, 13:37 (CEST)
Det virker som et mærkværdigt forslag på mig. Skal vi så også samle Danmark, Norge og Sverige? Hvad skal være grundlaget for de samlede kort? Beslægtede sprog? Nationalt samarbejde (f.ex. Nodisk råd)? Jeg synes vi bør have kort i infoboksen med de aktuelle nationale enheder ikke en eller anden, til lejligheden opfundet enhed! De Baltiske lande udgør ikke nogen enhed! Estland taler estisk, der er et finsk-urgisk sprog, Letland og Litauen taler et baltisk sprog, der er indoeuropæisk. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jun 2017, 14:49 (CEST)
Jeg mener at vi skal have Slesvig, Holsten, Skåne, Halland og Blekinge på Danmarkskortet. Det er en historisk parentes, at de midlertidigt formelt set ikke hører under Danmark. --Madglad (diskussion) 27. jun 2017, 16:33 (CEST)
Jeg håber det bare er en rigtig dårlig joke! Ellers er det et håbløst historierevisionistisk forslag, der ingen sted hører hjemme! mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jun 2017, 16:47 (CEST)
Face-smile.svg --Madglad (diskussion) 27. jun 2017, 17:03 (CEST)
Danmark? Kan da godt komme med under "De nordiske lande"? Helst med en blå-gult flag :D  •   Rodejong   💬 ✉️ 27. jun 2017, 17:14 (CEST)
Jeg vil foreslå at bruge [[1]]. Ifølge teksten nederst på siden har svenskerne formået at installere det. --Hjart (diskussion) 30. jun 2017, 14:40 (CEST)
Det lyder som en god idé.  •   Rodejong   💬 ✉️ 30. jun 2017, 16:34 (CEST)

Implementerings forslag[redigér wikikode]

Her er forslag til implementering af oversigtskort som billede, over det eksisterende mere detaljerede kort.--NivlekDaDisk. 20. jul 2017, 09:39 (CEST)

Jeg vil opfordre de, der deltog i den tidligere diskussion om at give deres mening tilkende: @Tøndemageren:, @Vrenak:, @Madglad:, @Hjart: og evt. også @Nico:, @Amjaabc:, @EileenSanda:, @PHansen: og @Steenth:, men iøvrigt alle der er specielt interesseret i by-relaterede artikler på da wiki. Tusind tak for jeres opmærksomhed. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. jul 2017, 11:05 (CEST)

 • Symbol support vote.svg Støtter – er næppe en kontroversiel tilføjelse. – PHansen (diskussion) 21. jul 2017, 11:13 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter --EileenSanda (diskussion) 21. jul 2017, 11:16 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter – Jeg kan ikke noget problem med et ekstra kort. --Steen Th (diskussion) 21. jul 2017, 11:33 (CEST)
 • Symbol support vote.svg Støtter – Ser godt ud, giver god information - Nico (diskussion) 21. jul 2017, 11:34 (CEST)
 • Symbol support vote.svg StøtterHjart forslag --Zoizit (diskussion) 21. jul 2017, 12:07 (CEST)
 • Her og nu debatterer vi indførelsen af Bruger:NivlekDas forslag, der er linket til her, for eller imod. Der var vist enighed om, at vi i fremtiden bør udvikle "det andet kort", der hvor vi indsætter byen med koordinater, til et langt mere detaljeret kort. Jeg støtter ihvertfald det. Det kan så være Hjarts forslag, eller f.ex. et kort, som dem vi benytter i forbindelse med Kbh. altså OpenStreetMap, men vi kan ikke diskutere implementeringen af et forslag, der ikke er eksisterende. Vi diskuterer således, skal vi have et "oversigtskort" i infoboks by som skitseret af NivlekDa ud over det allerede eksisterende kort? Detaljeringsgraden af det eksisterende kort kan vi arbejde videre med! mvh Per (PerV) (diskussion) 21. jul 2017, 12:21 (CEST)
 • Til Zoizit : Hjart forslag er god ide at bruge Extension:Kartographer / mapframe / maplink. Men bør diskrediteres i et selvstædig indlæg på Landsbybrønden, da det kræver en systemændring (Det ser relativ nemt at få gennemført iflg indlæg på svwiki og nowiki). Jeg synes at vi indfører 2 kort i infoboks by (evt. infoboks bydel) på den gamle måde og på længere sigt kigge på, hvordan vi kan bruge mapframe / maplink. Steen Th (diskussion) 25. jul 2017, 09:36 (CEST)
Okay Steen --Zoizit (diskussion) 25. jul 2017, 10:30 (CEST)
Yes check.svg Gjort så er det implementeret, havde helt glemt det. Jeg er i øvrigt også positivt stemt overfor at indfører Kartographer.--NivlekDaDisk. 8. aug 2017, 17:22 (CEST)


Sprogikoner i eksterne links[redigér wikikode]

Efter at der i nat har været en mindre redigeringskrig, gik det op for mig, at der nu også på {{imdb navn}} er kommet sprogikon forrest på linjen med linket. I forbindelse med "krigen" henvises til fx {{Sportshenvisninger}}, hvori sprogikonerne er placeret forrest. Men sjovt nok inddrages {{Filmperson}} ikke i diskussionen, hvor der overhovedet ikke er sprogangivelser, heller ikke for imdb! Et andet eksempel: I begyndelsen af året var der en tendens til at placere et sprogikon forrest i Døde i 2017. Efterhånden ser denne, efter min mening, uskik ud til at være gået i sig selv igen, vist nok fordi jeg stædigt holdt fast i at bruge language-parameteren i {{Cite web}}/{{Kilde nyheder}} mm., hvorved sprogangivelsen kommer som det sidste for henvisningen.

Jeg vil derfor gerne høre, hvad den principielle holdning er til, hvor sprogikonet bør stå i eksterne henvisninger: Forrest eller som noget af det sidste.

Bemærk, at jeg i første omgang ikke er interesseret i at høre om tekniske forhold, det må vi se på senere.

Min holdning fremgår vel af indledningen, men jeg vil gerne underbygge den. En linje bør aldrig begynde med en parentes. Det tager fokus fra det egentlige i henvisningen. Jeg er helt sikker på, at langt størstedelen af læserne er intelligente nok til at følge en linje til enden for at finde sprogangivelsen, hvis de overhovedet behøver den. For er det ikke i virkelighed også sådan, at langt de fleste af de sprog, vi har eksterne henvisninger til, afsløres i selve linket, eller er på et sprog, som vi forudsætter, at en person med gode danskkundskaber kan forstå? Det betyder, at der i hvert fald ikke er behov for at sætte sprogangivelser på dansksprogede henvisninger. Desuden er engelsk så almindeligt kendt, at det heller ikke er nødvendigt at angive. Dermed er det formodentlig et fåtal af henvisninger, der overhovedet behøver sprogangivelser. Personligt har jeg i mange år sat sprogangivelser på alt, hvad der ikke er på dansk eller engelsk, typisk ved hjælp af language-parameteren i Cite-skabelonen, og det ser ud til at virke ganske fornuftigt. Jeg vil dog gerne medgive, at man af standardlinkangivelser for biografier normalt kun ser navnet, og deraf fremgår sproget kun sjældent, men kigger man fx på {{Sportshenvisninger}} for en stor stjerne, hvor der kommer (for) mange henvisninger, så er der klart overvægt af engelsksprogede henvisninger (eksempler: Nicklas Bendtner 7 ud af 9, Cristiano Ronaldo 9/10, Lin Dan 4/4, Roger Federer 5/6, Mikkel Hansen 2/2). Og som sagt er der ikke sprogangivelser på henvisningerne i {{Filmperson}} - se fx Ghita Nørby. Ud fra disse eksempler vil jeg næsten hellere undvære sprogangivelserne overhovedet. Men som sagt, hvis de skal med, så bagest!

Diskussionen er åben - lad den holde sig til sagen! Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. jul 2017, 07:35 (CEST)

Enig med Amjaabc. Sprogikonen er sekundær og bør derfor stå sidst. Rmir2 (diskussion) 14. jul 2017, 08:20 (CEST)
Helt enig med Arne i såvel begrundelse som resultat. --Pugilist (diskussion) 14. jul 2017, 08:24 (CEST)
Sidst og med almindelig font-vægt, dvs. ikke med fed; de er meget anmassende her på Cristiano_Ronaldo#Referencer, man tror at engelsk er hovedsagen ved referencen. -- Mvh PHansen (diskussion) 14. jul 2017, 08:34 (CEST)
Er helt enig med jer andre. Sproget skal ikke stå først, men bagest. mvh Tøndemageren (diskussion) 14. jul 2017, 08:44 (CEST)
Jeg er enig i af sprogkoden skal være bagest. Det er den mindst vigtige oplysning og når man læser en liste af links. Cristiano Ronaldo er godt eksempel på hvor sprogkoden er mere synlig end oplysninger om eksterne henvisninger.
Jeg har fjernet angivelse af sprog i {{filmlinks}} og {{filmperson}} netop fordi i den norske udgave står forrest. Og {{Sportshenvisninger}} burde også rettes til det. På senere tidspunkt vil jeg have ændre modulet, som viser de eksterne links, vises på den samme måde, som andre eksterne henvisninger. Men vi kunne fjerne sproghenvisninger fra {{Sportshenvisninger}} og indfører dem igen på et senere tidspunkt. Data er stadig til det.
Jeg har kigget på et bot-job, som flytter sprogangivelse bagerest på referencer og eksterne links. Men jeg ville ikke gøre det uden en diskussion. Og nu er den startet. --Steen Th (diskussion) 14. jul 2017, 09:59 (CEST)
Arne (Amjaabc): Steenth havde allerede fjernet disse sprogskabeloner fra disse moduler. (sjovt nok - også uden nogen form for diskussion?)  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. jul 2017, 13:32 (CEST)
Angående Cristiano Ronaldo: Det bliver da helt absurd, når nogen tilsyneladende med hovedet under armen tilføjer {{en sprog}} til referencer uden at opdage, at henvisningen er på portugisisk, og at dette allerede er angivet med language-parameteren (ref #71).
@Rodejong: - Ja, Steen har fjernet dem uden diskussion, jf. Hjælp:Vær dristig, hvilket der efter den foreløbige tilkendegivelse også ser ud til at være opbakning til. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. jul 2017, 14:54 (CEST)
Skægt at jeg er dristig, men alle står på bagbanet at jeg er det.  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. jul 2017, 15:28 (CEST)
Hvis skabelonerne står foran referencerne, så bliver det noget rod i de tilfælde, hvor referencen er på flere sprog. Se f.eks. Steinway & Sons#Eksterne_henvisninger, hvor den første hjemmeside er på 6 forskelige sprog. Så skal der stå 6 skabeloner, inden linket kommer. Det bliver noget rod. --SimpleSimpleSimple (diskussion) 14. jul 2017, 21:20 (CEST)
Nej. Det er kun nødvendigt at nævne de sprog det er vigtigt. Prøv at gøre det med www.jw.org som er på 901 sprog!  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. jul 2017, 21:24 (CEST)
Og hvem skulle så afgøre, hvilke sprog der er vigtige og hvilke der ikke er? Det er op til læseren selv at afgøre - hverken dig eller mig. Det her er en encyklopædi, så vi skal bare give læseren fakta og ekspertudtalelser - ikke vores egne vurderinger. Med hensyn til www.jw.org så er det selvfølgelig et særtilfælde, så det eksempel egner sig ikke i denne diskussion. --SimpleSimpleSimple (diskussion) 14. jul 2017, 21:35 (CEST)

Version 1[redigér wikikode]

Version 2[redigér wikikode]

Version 3[redigér wikikode]

Vælg selv hvad der ser bedst ud[redigér wikikode]

Uenig. Grunden at de står foran (på flere andre wikier også) er at det giver et mere kosmetisk bedre udseende. Desuden ser man med det sammen om linkene er noget man selv kan læse eller ej.
Jeg er enig i at sprogskabelonerne bedre ser ud som :
(da)
Ligesom man gør på fx NLWP og NOWP, etc. Det er ikke uden grund at man på de andre wikier indsætter dem foran.
Jo, vi er den dansksprogede Wikipedia. Men jeg må erklære mig imod at have denne oplysning bagerst, fordi man skal lede efter ikonen for at se om linket er læseligt. Især når de fleste links er på et ulæseligt sprog, og man leder efter en kilde man kán læse.
Kosmetisk set er det også pænere når linkene står foran.
Men jeg er enig i at det ville være pænere at skabelonerne er i normal font, i stedet for fed.  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. jul 2017, 10:42 (CEST)
Jeg synes alle Sprogkoder, skal stå ens og de skal ikke være skrevet med Fed eller anden font, så længe de står ens alle de steder de bliver brugt er det fint med mig at de står sidst eller forest ----Zoizit (diskussion) 14. jul 2017, 12:38 (CEST)
Se {{Sprogikon/Sandkasse|en|engelsk}} som giver (en) •   Rodejong   💬 ✉️ 14. jul 2017, 13:23 (CEST)

Version 4[redigér wikikode]

Hvorfor ikke bare bruge den parameter i cite web, der faktisk er beregnet til det? - og uden den fede skrift, for igen leder dette ufrivilligt øjnene mod det. Brugen af {{xx sprog}} har efter min mening strengt taget kun negative kvaliteter: Udover den læsemæssige egenskab, jeg nævnte ovenfor, så er de besværlige for skribenter, fordi man skal kende/huske ISO-forkortelsen for de forskellige sprog, hvilket ikke er det nemmeste, når man skal henvise til usbekisk, swahili eller urdu. Her er en udgave, hvor language-parameteren bruges sparsomt, dvs. kun til referencer, der ikke er på dansk eller engelsk - og så vil jeg endda næsten sige, at de to kinesiske eksempler heller ikke behøver dem, da de for mig springer direkte i øjnene, mens jeg lynhurtigt finder de to danske, subsidiært, de engelsksprogede henvisninger:

--Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. jul 2017, 14:41 (CEST)

Folk bruger ikke meget tid på at forske en artikel. De vil have det store overblik.
Mange læser kun overskrifter, skimmer teksten, og vil hurtigt se hvilke links der er på dansk, engelsk, eller andre sprog. Ved at de er så skjulte, taber sprogshenvisninger deres mening.
I de eksempler (1, 2 og 3) er det stadig i fed, men jeg prøver at få dem vist som (en).  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. jul 2017, 16:03 (CEST)
Så har jeg rettet det til (en)  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. jul 2017, 16:09 (CEST)
Jeg bruger altid cite-skabelonerne, både til referencer og eksterne henvisninger, og eksemplerne er vist nogle jeg har oprettet. Rodejong var inde og placere disse nye skabeloner foran cite-skabelonen i Liu_Xiaobo. Det flyttede jeg til language-parameteren i stedet, og det fungerer sådan set fint. Man kan diskutere om det ser pænt ud, men det er ihvertfald ensartet, og let at ændre efterfølgende. Der er iøvrigt allerede noget sproghåndtering i language-parameteren, det er bare ikke særlig godt dokumenteret. Så jeg mener at man skal anbefale at bruge cite-skabelonerne og language-parameteren, og så ellers ikke bekymre sig så meget over hvordan folk indsætter referencer eller eksterne henvisninger, det er godt nok, og kan forbedres løbende, noget jeg selv gør når jeg bidrager til artikler. Man kan måske sige at det ikke giver den store mening med en "på engelsk", da de fleste kan det. --Kim Bach (diskussion) 14. jul 2017, 20:32 (CEST)
Den første version er ensartet, og alle kan se hvad sproget linket er på. Den er ikke så råbende end de nuværende skabeloner. Det ville være til fordel for alle at have det stående foran. •   Rodejong   💬 ✉️ 14. jul 2017, 21:14 (CEST)

@Rodejong: - fra lidt længere oppe: 1) "Folk bruger ikke meget tid på at forske en artikel. De vil have det store overblik." Det er jeg bestemt ikke uenig i. 2) "Mange læser kun overskrifter, skimmer teksten," - stadig ikke uenig - 3) "og vil hurtigt se hvilke links der er på dansk, engelsk, eller andre sprog" Der hopper kæden af for mig. Der er formodentlig (jeg kan kan nok ikke dokumentere det, men du kan sikkert heller ikke det modsatte) stort set ikke nogen af dem, der forsøger at få det store overblik, der interesserer sig det mindste for eksterne henvisninger, uanset evt. sprogangivelser. 4) "Ved at de er så skjulte, taber sprogshenvisninger deres mening." Den slutning giver ikke rigtig mening for mig.

Sprogangivelsen i henvisninger er efter min mening til for særligt interesserede på linje med fx accessdate, og disse særligt interesserede skal nok få øje på sprogangivelsen, hvis bare folk skriver den helt dagligdags som værdi til language-parameteren i cite-skabeloner - eller noget så banalt som skrevet lige ud: (på kinesisk).

Derudover: Jeg kan godt se, at dit seneste tiltag er mindre anmassende, men den giver i hvert fald ikke mening at bruge sammen med language-parameteren i cite-skabeloner (2). Og jeg kan fortsat i bund og grund ikke se det enorme behov for at den forrest (1), jf. min kommentar et par linjer oppe. (3) er nogenlunde tålelig, men her forsvinder dit argument med det hurtige overblik: små, næsten ulæselige, næsten ikon-agtige tilføjelser på vidt forskellige pladser på linjerne er ikke brugbare til at give hurtigt overblik.

Og endelig to ting til: Jeg har det på samme måde med den nye markering som med den gamle fede (som du beklageligvis for evt. nye i diskussionen har fjernet), at de begge giver indtryk at at være til at trykke på, men der er som bekendt ingen funktionalitet bag. Og endelig er kompromisset med at forsøge at gøre sprogangivelsen så lille som mulig endt i, at den generelt set er uforståelig. Jeg gætter fx på, at rigtig mange ikke ville vide isoleret set, at 'zh' er ISO-koden for kinesisk. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. jul 2017, 22:34 (CEST)

Måske har du ikke lagt mærke til det, men hold bare musen over (zh) (en) (nl) så vil du opdage at det hár en funktion, nemlig at den viser sproget.  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. jul 2017, 22:41 (CEST)
Desuden, er jeg også kun særligt interesseret i version 1 da jeg mener at version 2 og 3 (og 4 heller ikke) ikke hjælper folk med at hurtigt finde et dansk link, hvis den er til stede, eller ej.
Igen vil jeg henvise til fx NOWP og NLWP, og AFWP, og andre WP der anvender samme metode.  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. jul 2017, 22:46 (CEST)
Nu har jeg ikke en mus til min iPad, og jeg havde faktisk forsøgt, om en finger på forkortelsen gav en effekt, men den kunne jeg ikke fremprovokere.
Jeg kan ikke se, hvorfor det, at et par andre sprogversioner af Wikipedia anvender (1) skulle være et validt argument; der er et hav af andre versioner, fx engelsk, tysk, svensk, spansk, der ikke anvender den. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. jul 2017, 22:59 (CEST)
De anvender også en fed version, som vi heller ikke ønsker, vel? Du modsiger digselv. Mit argument at andre wikier bruger det er ikke valide, men dit argument er valide selvom du bruger samme argument?  •   Rodejong   💬 ✉️ 15. jul 2017, 11:03 (CEST)
Jeg tror argumentet fra Arne var, at sprog-argumentet ikke var validt, fordi det afhænger af hvilken sprogversion vi kigger på. Håber det giver mening. mvh Tøndemageren (diskussion) 15. jul 2017, 12:11 (CEST)
Okay, så har jeg misforstået det. Jeg mener bare at (som jeg har arbejdet på i mange år) det er vigtigt at have sprogskabeloner foran så man i 1 enkelt overblik kan se hvilke links der er på sprog man forstår. Titlen er ikke altid selvsigende.
Da ingen af os kan lige det fede mener jeg at det ville være bedre at det i hvert fald fjernes uanset hvordan det skal udformes ellers. Om det er ISO-kode eller udskrevet er ligemeget for mig, bare det kunne stå foran.
En anden mulighed er at ISO-koden står foran, mens det udskrevne version står i Cite-skabelonerne. •   Rodejong   💬 ✉️ 15. jul 2017, 12:47 (CEST)
Tak til Tøndemageren for at præcisere mit indlæg.
@Rodejong: Det er mit indtryk, at vi er direkte uenige om i hvert fald én ting: Placeringen af sprogangivelsen foran henvisningen. Som jeg læser dine indlæg er dit absolut vigtigste argument, at sprogangivelse forrest giver hurtigere overblik. Mit modargument er, dels at man yderst sjældent vil have brug for et hurtigt overblik over referencer, dels at det ikke så ofte vil være nødvendigt med sprogangivelse, da - et forsigtigt bud - 90 % af henvisningerne er på dansk eller engelsk, som vi må antage, at de fleste kan genkende, og dels er det vel ikke noget stort problem, hvis man får trykket på et link, der viser sig at gå til en side, der ikke er på et sprog, man behersker; alle kender jo tilbageknappen! Endelig er der det subjektive argument, at jeg synes, det simpelt hen ikke er pænt med en parentes med en mindre vigtig information først på linjen.
Jeg har ikke de store forventninger til, at argumenterne bider på dig, men jeg ser stadigvæk kun dig, der entydigt går ind for sprogangivelser først på linjen. Af de otte andre end dig og mig, der har deltaget i denne diskussion, er syv imod placeringen forrest, mens den ottende er ligeglad, bare der er konsekvens. Gør det heller ikke indtryk? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 15. jul 2017, 20:07 (CEST)
De første svar er baseret på det de så i fed skrift. - Og vi er kun 2 dage ind i en diskussion på en weekend. Give det en pare dage.
Alligevel har vi fundet en konsensus om at ingen af dem kan lide det fede font i skabelonen. Så jeg mener at det på bestandigt kan fjernes fra sprogskabelonerne.
Så ville jeg mene at indstillingen på sprogskabelonerne godt kan ændres når man ser resultatet på de diverse artikler.
Jeg har heller ikke noget imod når dansk ikke angives. Det gøre jeg også sjældent (kun hvis de fleste er på et andet sprog, og der er en eller to på dansk.
Jeg føler dog at sprogskabeloner er et meget vigtigt element. Det er ikke for ingenting at de er indbygget i alle citeringsskabeloner. Men jeg tror at i underkende dens vigtighed fordi i selv ikke anser det for vigtigt. Det betyder ikke at den ikke er vigtigt for andre.
Jeg lægger personligt også meget vægt på udseende. Artiklens udseende er vigtigt for at danne en helhed. Det er for eksempel derfor at NLWP har standardiseret udseende af alle skabeloner, bland andet for kildeapparatet {{Appendix}}
At have sprogkilderne foran, er altså pæner og giver et hurtigt overblik. Især når vi taler på sider med over 50 eller 100 refs. og stor lister med eksterne henvisninger.
Det er korrekt at man hurtigt kan se det på en lille artikel, men på store artikler er det mere vanskeligt. Se for eksempel Tyske_Kejserrige, USA, Saudi-Arabien, etc. Desuden skal man huske at ikke alle refs er angivet i en citatskabelon  •   Rodejong   💬 ✉️ 15. jul 2017, 22:59 (CEST)
Skal det vigtigste ikke stå først? At vide hvilket sprog en henvisning er skrevet på har jeg svært ved at se er så vigtigt som præfixing lægger op til. Derudover er jeg uenig i, at det ser pænt ud at det står forrest. --Kim Bach (diskussion) 16. jul 2017, 00:06 (CEST)

Massiv indsættelse af lang xx skabeloner[redigér wikikode]

Det virker som om der er påbegyndt er større arbejde med indsætte Skabelon:Lang xx skabeloner foran referencer og eksterne henvisninger, det synes jeg ikke er en god idé, folk kan da gøre som de vil, men er det noget der er konsensus om? Jeg har brugt tid på at rulle rettelserne tilbage fordi de ikke giver mening, men det orker jeg ikke i længden, der er fuld fart på. Nogle holdninger til det? --Kim Bach (diskussion) 14. jul 2017, 21:09 (CEST)

Det her er et andet diskussion. Der anvendes sjældent {lang xx}. Kun {xx sprog}  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. jul 2017, 21:15 (CEST)
Det jeg mente var "lang da", "lang en" osv. I øvrigt havde jeg misforstået det, og det afklarede vi på IRC: jeg troede at der var en ny politik som jeg ikke kendte fordi to biografiartikler jeg overvågede blev ændret af en der arbejder med biografier, som jeg ikke kendte, og som bruger en praksis jeg ikke selv gør. Jeg håber på en ensartet løsning, fordi jeg ønsker ikke andet end at følge standarden, og jeg er MEGET glad for cite-skabelonerne :-) Kim Bach (diskussion) 14. jul 2017, 21:38 (CEST)

Dansk Sprognævn[redigér wikikode]

Dansk Wikipedia følger Dansk Sprognævns retskrivningsregler. Dansk Sprognævn skriver om parenteser her:

"Parentes omkring ord, orddele eller sætninger kan bruges til at betegne tilføjelse, nærmere forklaring, specifikation eller alternativ mulighed".

Ovenstående sætning opstillet i en lidt mere overskuelig punktform:

Parentes omkring ord kan bruges ved:
 • en tilføjelse
 • en nærmere forklaring
 • en specifikation
 • en alternativ mulighed

En tilføjelse, en nærmere forklaring, en specifikation og en alternativ mulighed er alle fire noget, der i sagens natur ikke kan stå først. Det er noget, der skal nævnes bagefter noget andet. F.eks. kan man ikke skrive en tilføjelse, før noget andet. En tilføjelse kommer nødvendigvis bagefter noget. En tilføjelse er - som ordet angiver - noget man føjer til noget. Man kan heller ikke skrive en specifikation først. Det er naturligt at skrive "cola (uden sukker)", men det vil være mærkeligt at skrive "(uden sukker) cola". Specifikationen "uden sukker" kan ikke stå først.

KONKLUSION:

På baggrund af Dansk Sprognævns retskrivningsregler kan vi konkludere, at parenteser med sprogangivelse ikke kan stå først. De skal stå bagefter noget. Dermed skal parenteserne med sprogangivelse stå til sidst - altså efter linket. Hvis man ønsker, at sprogangivelser skal stå før linket, så skal sprogangivelserne være uden parenteser.

--AnetteM (diskussion) 16. jul 2017, 04:55 (CEST)

Thumbup.svg --EileenSanda (diskussion) 16. jul 2017, 08:10 (CEST)
Er det ikke lidt overdrevent at sige det sammen 3 gange? Men ok. Hvis det ikke kan være i parenteser, så skriver vi det uden parenteser. Så svært er det ikke. Bare det er tydeligt og overskueligt. Og det er de bedst forrest.  •   Rodejong   💬 ✉️ 16. jul 2017, 05:16 (CEST)
Jeg har forsøgt at udtrykke mig tydeligt. At du så finder anledning til at kritisere mig, for den måde jeg skriver på, siger mere om dig end om mig. Jeg går ud fra, at din kritik af min måde at skrive på (og dermed af mig som person) skyldes, at mit indlæg ikke passer til den agenda, du ihærdigt forsøger at presse igennem her på siden. --AnetteM (diskussion) 16. jul 2017, 05:36 (CEST)
Thumbup.svg --EileenSanda (diskussion) 16. jul 2017, 08:10 (CEST)
Hold da fest. Jeg syntes bare at det var lidt overdreven at skrive eksakt det sammen 3 gange. Jeg har ikke sagt at det du sagde var forkert. Hvis DS siger at noget i parenteser ikke skal stå foran, så er det fint med mig. Så siger jeg bare at en anden måde at gengive noget kunne vælges. Kan i nu trække jeres lange tæer ind så man ikke træder på dem?
Jeg har lige så meget ret for at stå for noget end alle i andre. Ingen grund at skylde mig ned for.  •   Rodejong   💬 ✉️ 16. jul 2017, 10:29 (CEST)
Jo, du har fuldstændig ret til at have din mening. Men som alle andre bliver du også nødt til at indse, at ind imellem kan man ikke få sine ønsker opfyldt, uanset hvor brændende, de måtte være. Når man så slligevel fortsætter med at forfægte sit synspunkt, så findes der et gammelt dansk ord for det: trættekær. Jeg vil (som andre) foreslå, at du accepterer det ret store flertals holdning og følger den. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. jul 2017, 16:39 (CEST)
Thumbup.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 16. jul 2017, 18:14 (CEST)

<udryk>Drop den her diskussion, den er initieret af en enkeltpersons egenhændige ændring af hidtidig praksis på dansk wikipedia. Ingen andre har ytret ønske om at ændre hidtidig praksis! mvh Per (PerV) (diskussion) 16. jul 2017, 18:20 (CEST)

jeg synes da Amjaabc forslag er en gode ide, nemlig at få ensrettet hvor sprog står, eller om det overhovedet skal stå der ---Zoizit (diskussion) 16. jul 2017, 18:31 (CEST)

{{rød}}

Helt enig med PerV, Amjaabc, EileenSanda og de mange andre brugere, der er imod Rodejongs personlige smag og behag. F.eks. var artiklen Steinway & Sons konsistent/ensartet, før Rodejong redigerede i den, som var han en bulldozer uden at kommunikere på artiklens diskussionsside, selvom jeg opfordrede ham til det. Han fastholdt sine sjuskede redigeringer ved at blive ved med at gendanne artiklen, hvilket bl.a. har medført, at artiklen har mistet konsistens og faktuelt indhold. Et eksempel på den mistede konsistens, som vedrører diskussionen om sprogskabeloner:
Inden Rodejong redigerede i artiklen, var alle kildehenvisninger udstyret med en eller flere sprogskabeloner, som var placeret til SIDST i kildehenvisningen. Det kan nu ses i min sandkasse på Bruger:SimpleSimpleSimple/Sandkasse/Steinway & Sons#Kildehenvisninger. Efter Rodejong har redigeret artiklen har kildehenvisningerne nr. 1-5 sprogskabelonerne til at stå FØRST, men kildehenvisningerne nr. 6-137 har stadig sprogskabelonerne til at stå til SIDST. Se Steinway & Sons#Kilder. Den ensartethed/konsistens, der tidligere var i artiklen, har Rodejong nu ødelagt. Og han ville ikke høre, da jeg forsøgte at råbe ham op om, at han lavede fejl.
(Ovenstående er bare et enkelt ud af mange eksempler på hans mange sjuskede redigeringer af artiklen. Og dertil kommer også Rodejongs deciderede fejl i artiklen, som andre brugere har kritiseret ham for. Det har dog ikke noget med diskussionen om sprogskabeloner at gøre, så det vil jeg ikke skrive om her).
Kort sagt: Stilmanualen skriver om konsistens/ensartethed i de enkelte artikler på Wikipedia, jf. link overfor. Det fremgår af stilmanualen:
 • At det er "... vigtigere at opnå klarhed og konsistens i en artikel end at opfylde et eller andet bestemt system."
 • "Når du skriver en ny artikel eller føjer kilder til en eksisterende, så forsøg at følge den etablerede praksis for det område eller den disciplin, artiklen vedrører (hvis en sådan findes og ikke er omstridt)."
 • "En artikels tidligere bidragydere kender ofte den etablerede praksis – så hvis det er muligt, bør du følge den samme..."
 • "Er der uenighed mellem vigtige bidragydere, så bør stilen følge den, der først har bidraget væsentligt til en artikel."
Så lad os da for pokker følge stilmanualens fornuftige princip om konsistens/ensartethed inden for de enkelte artikler. Hver enkelt artikel skal følge samme princip, MEN et overordnet princip skal ikke eksisterer. Og slet ikke et overordnet princip der kun skyldes, at Rodejong vil have, at hans smag, om hvad der ser pænest ud, absolut SKAL være lov i samtlige artikler på dansk Wikipedia. Det hører selvsagt ingen steder hjemme.
Steinway & Sons-artiklens konsistens/ensartethed før Rodejongs redigeringer, kan ses i min sandkasse på Bruger:SimpleSimpleSimple/Sandkasse/Steinway & Sons, hvor man kan se, at ALLE sprogskabelonerne pænt står til sidst. I Rodejongs version af Steinway & Sons-artiklen på Steinway & Sons kan man se, at han i afsnittet Eksterne_henvisninger har slettet nogle af sprogskabelonerne, fordi han fik det layout-problem, at nogle af hjemmesiderne er på mere end ét sprog. Ærgerligt at Rodejong sletter sprogskabeloner/informationer fra artikler, blot fordi han får et layout-problem, når han forsøger at gennemtrumfe sin mening uden konsensus. --SimpleSimpleSimple (diskussion) 16. jul 2017, 20:33 (CEST)
Hvad skal vi så bruge redigeringer som denne til?  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 16. jul 2017, 20:41 (CEST)
Vær sød og stoppe jer selv, det gavner ikke nogen at du skriver det samme over det hele SimpleSimpleSimple, og Rodejong lad nu være med at lade dig lokke i debat omkring det her også ----Zoizit (diskussion) 16. jul 2017, 20:47 (CEST)
Bruger:Zoizit: Jeg kan godt se, du ofte forsøger at hjælpe din ven Rodejong. Men vær rar at være hæderlig, når du skriver her på Wikipedia. Diskussionen om placering af sprogskabeloner er relevant her på siden. Derfor er det relevant, at jeg skriver det her. Det er et bidrag til diskussionen om placering af sprogskabeloner og det har jeg ret til og det er som sagt relevant her på siden. Læs venligst grundigere hvad jeg skriver. PS: Når du nu skriver at vi andre skal stoppe os selv, hvad så med at du følger dit eget råd og stopper dig selv? --SimpleSimpleSimple (diskussion) 16. jul 2017, 21:00 (CEST)
Rodejong du taler tydeligvis udenom! Kan du ikke længere argumentere for gennemtrumfning af din personlige smag, siden du må gå ned på så lavt et niveau og skrive noget irrelevant her på siden?
Og svaret på dit spørgsmål har jeg allerede skrevet i det oplæg, som du selv oprettede på Brugerdiskussion:SimpleSimpleSimple#Steinway & Sons, men du har åbenbart brug for at få det samme at vide mange gange, ligesom Arne (Amjaabc)og Arne (Amjaabc) også har skrevet til dig ovenfor. Men her kommer så forklaring igen til dig: "Jeg går ud fra, at det er tilladt, at jeg ændrer min egen tekst. Jeg går ikke ud fra, at det er ødelæggende, at jeg bytter om på mine to ord. Mine ord blev byttet om, fordi Liszt i dag først og fremmest opfattes som komponist." Det handler om perfektionisme, men på baggrund af det sjusk (i mine øjne klamphuggeri) du lavede i Steinway & Sons-artiklen, og som du nægter at indrømme, så går jeg ikke ud fra, at perfektionisme og kvalitet er din stærke side. --SimpleSimpleSimple (diskussion) 16. jul 2017, 20:54 (CEST)
Der er ikke noget der er din eller min. Og hvornår skrev du egentlig din tekst?  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 16. jul 2017, 20:59 (CEST)
Du forsøger tydeligvis at flytte fokus væk fra mit indlæg om stilmanualen. Når du ikke besvarer mine spørgsmål, om hvorfor du lavede sjuske-fejl i Steinway & Sons-artiklen, tror du så, jeg gider at besvare dine spørgsmål. Du må selv klikke på det link, jeg har skrevet til dig i mit svar. Du stiller mange spørgsmål om noget, der virker ret nemt at forstå. Du har lidt svært ved at forstå hvad vi skriver til dig, som Ramloser skrev til dig tidligere. --SimpleSimpleSimple (diskussion) 16. jul 2017, 21:06 (CEST)

[redigeringskonflikt
STOP DENNE NYTTELØSE REDIGERINGSKRIG OG VÆR SØD AT FORBEDRE STEINWAY & SONS SIDE NU. JEG ER TRÆT AF 3XSIMPLES NONSENS. GÅ VIDERE MED JERES ARBEJDE, PLEASE   Doofenschmirtz   (Diskussion) 16. jul 2017, 21:13 (CEST)

Kære Doofenschmirtz: Hvis Steinway & Sons-artiklen skal forbedres skal blokeringen hæves. Jeg har Steinway & Sons-artiklen i en konsistent/ensartet version i min sandkasse på Bruger:SimpleSimpleSimple/Sandkasse/Steinway & Sons. Blokeringen blev lavet, fordi jeg ikke måtte rette Rodejongs fejl. Rodejong bildte I andre personer på Wikipedia ind, at mine tilbagerulninger af hans sjuskede redigeringer skyldtes, at jeg havde ejerfornemmelser over Steinway & Sons-artiklen. Desværre kunne Rodejong først se sine mange fejl, efter jeg tydeligt skrev til ham og forklarede ham det. Det kniber dog gevaldigt med at komme videre, så længe Rodejong ikke erkender sin fejl, for så bliver blokeringen af artiklen jo ikke ophævet. Senere begyndte Rodejong så at give mig skylden for, at han havde lavet sjuskede fejl i artiklen. Som om jeg skulle være ansvarlig for hans redigeringer. Der er åbenbart ingen grænser for, hvor lavt et niveau, Rodejong vil gå ned på. Men så længe der er blokering af artiklen, kan jeg ikke rette fejlene tilbage og forbedre den. Og det er jo ærgerligt, eftersom jeg sandsynligvis er den eneste her på dansk Wikipedia, der ved noget om Steinway & Sons. Og så håber jeg, at Rodejong vil stoppe sit forsøg med at flytte fokus væk fra mit meget relevante indlæg ovenfor om stilmanualen og om problemer med placering af sprogskabeloner foran links (eksemplificeret ved problemerne i Steinway & Sons-artiklen). --SimpleSimpleSimple (diskussion) 16. jul 2017, 21:29 (CEST)
PS: Jeg vil venligst opfordre dig til at se, hvad Rodejong har fjernet af fakta fra Steinway & Sons-artiklen, før du kalder mine indlæg for nonsens. Jeg håber, du vil sætte dig ind i Steinway & Sons-artiklen, før du udtaler dig om den. Problemet har jo fra starten været, at ingen har tjekket, om Rodejongs redigeringer var gode eller dårlige. Som administratoren Pugilist skrev et sted på Wikipedia, så bidrager jeg ofte med kvalificerede bidrag, og som han også skriver, så kunne det jo være, at jeg har ret, når jeg klager over at Rodejong fik hjælp til at gennemtrumfe sine sjuskede redigeringer af Steinway & Sons-artiklen. Desværre har alle bare blindt fulgt Rodejong og været imod mig. Utroligt så meget jeg har skullet forklare og påpege af fejl, før nogen har tjekket Rodejongs redigeringer af Steinway & Sons-artiklen. --SimpleSimpleSimple (diskussion) 16. jul 2017, 21:34 (CEST)
Kære SimpleSimpleSimple - stop med Steinway & Son diskussionen her - det er ikke emnet her! Du bliver blokeret næste du skriver om det her! --Steen Th (diskussion) 16. jul 2017, 21:36 (CEST)
Kære Steen Th: Vil du ikke venlist læse mit ovenstående lange indlæg grundigere. Der står om stilmanualen, og jeg eksemplificerer problemet med at have sprogskabeloner til at stå sidst ved at henvise til en konkret artikel. PS: Jeg kan se, at Rodejong er patruljant på Wikipedia. Er det derfor, at jeg nu bliver truet med blokering, mens du og anden ser gennem fingre med, at Rodejong skriver sådan overfor?: "Hvad skal vi så bruge redigeringer som denne til? • Rodejong 💬 ✉️ ☑ 🖖 16. jul 2017, 20:41 (CEST)" Han må altså gerne komme med irrelevante kommentarer, men jeg må ikke. Det virker til at patruljanter får uskrevne fordele/særrettigheder. Men okay, jeg må underlægge mig administratorernes befalinger og tie, fordi administratorerne har magten på Wikipedia (men ikke nødvendigvis ret). --SimpleSimpleSimple (diskussion) 16. jul 2017, 21:53 (CEST)
Helt enig, og jeg vil gerne udvide det til, at hvis andre forstyrrer denne diskussion med Steinway & Sons-konfliktstof eller andre uvedkommende indslag, så sker det samme for dem. Hermed slås en streg i sandet. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. jul 2017, 21:49 (CEST)

Eksempler igen[redigér wikikode]

Version 1[redigér wikikode]

Version 2[redigér wikikode]

Version 3[redigér wikikode]

Diskussion genoptaget[redigér wikikode]

Jeg har fiske Rodejong's frem igen, så vi kan få genstartet diskussionen. --Steen Th (diskussion) 21. jul 2017, 22:27 (CEST)

Så vil jeg gerne pege på mit alternative forslag ovenfor, hvor der ikke anvendes {{xx sprog}}, men bare skriver sproget diskret med almindelig skrift vha. language-parameteren. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 21. jul 2017, 23:08 (CEST)
Af de fire mulige varianter ville jeg nok foretrække Amjaabcs. Rmir2 (diskussion) 21. jul 2017, 23:14 (CEST)
Støtter naturligvis version 4, da det er sådan jeg har gjort siden jeg opdagede cite-skabelonerne. --Kim Bach (diskussion) 22. jul 2017, 21:05 (CEST)
Støtter version 4 med den modifikation, der også var en del tilslutning til i den tidligere diskussion, at det ikke skal være med fed skrift. - Nico (diskussion) 16. aug 2017, 22:53 (CEST)
Absolut enig i at vi bør benytte version fire uden fed skrift. Altså bare almindelig tekst som "(engelsk)" uden linket der følger med vore sprogskabeloner som {{en sprog}}/(Engelsk). mvh Per (PerV) (diskussion) 16. aug 2017, 23:09 (CEST)
Foretrækker også v. 4. mvh Tøndemageren (diskussion) 17. aug 2017, 07:32 (CEST)
Symbol comment vote.svg Kommentar Jeg har opdaget, at sprog-parameteren vises forskellige steder på linjen med {{cite web}} afhængig af, hvilke andre parametre der er angivet. Hvis ikke en ophavsperson el.lign. er angivet, så kommer sproget til at stå forrest på linjen, mens hvis det er tilfældet, står det længere henne på linjen:
Teknisk set sporer jeg dette tilbage til {{citation/core}}, som jeg ikke har orket at gennemgå. Efter min mening bør sproget stå lige inden accessdate, der altid står sidst, og dermed sidst, hvis accessdate ikke anvendes. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. aug 2017, 08:34 (CEST)
Enig i at sproglink bør stå før accesdate - Nico (diskussion) 17. aug 2017, 09:40 (CEST)
Jeg har også bemærket uhensigtsmæssigheder ved citat-skabelonerne, bla. de omtalte. Jeg har desværre ikke overskud til at vedligeholde skabeloner, men det kunne måske være en idé at gen-synkronisere med engelsk wikipedia. --Kim Bach (diskussion) 17. aug 2017, 18:24 (CEST)


Forslag ang. WikiProjekt banner-gadget[redigér wikikode]

Selve forslaget[redigér wikikode]

Forslaget kort fortalt: Implementer Bruger:InsaneHacker/talklink.js og Bruger:InsaneHacker/talklink.css som en officiel gadget på den danske Wikipedia, og tillad WikiProjekt-bannere at forblive på artiklernes diskussionssider. Gadgeten skjuler WikiProjekt-bannere for dem der ikke ønsker at se dem, og ændrer farven på "Diskussion"-fanen hvis diskussionssiden kun består af skabeloner.

Begrundelse og uddybning: For cirka et halvt år siden var der en lang diskussion og efterfølgende afstemning om WikiProjekt-banneres placering på artiklernes diskussionssider. Afstemningen endte med at man ville fjerne bannerne fra diskussionssiderne, men på grund af diskussionens tumultariske natur har efterfølgende forslag om alternativer ikke haft opbakning. Derfor foreslår jeg at man lader bannerne blive hvor de er, men implementerer en officiel gadget som gør følgende:

 • Skjuler WikiProjekt-bannerne så de slet ikke er synlige når en bruger der anvender gadgeten kigger på en side hvor de optræder.
 • Gør "Diskussion"-fanen orange hvis den udelukkende består af skabeloner, og grøn hvis den er en omdirigering.

Jeg mener at denne gadget adresserer de primære problemer som nogen brugere havde med projektbannerne, navnlig at de gjorde diskussionssidernes link "blå" selv om der ikke var noget indhold udover skabeloner på siden, samt at de fyldte for meget og/eller slet ikke burde være synlige på diskussionssiden.

Hvis denne gadget implementeres skal en lille ændring foretages ifht. WikiProjekt-bannerne. De skal alle indkapsles i en såkaldt <div>, f.eks. <div class="wikiprojektskjuler">, dette vil ikke have nogen synlig effekt på dem der anvender WikiProjekt-bannerne, men skjuler dem for dem der bruger gadgeten.

Jeg har snakket med nogen af brugerne der ønskede at fjerne bannerne fra diskussionssiderne, og de virkede positivt indstillede over for forslaget. Jeg håber det kan få opbakning.

Supplerende materiale:

FAQ[redigér wikikode]

 • Hvorfor gør den linket orange eller grønt når der er skabeloner/omdirigeringer på den, hvorfor ikke rødt?
 • Selv om man ikke er interesseret i at se skabelonerne er det vel mere retvisende at man får at vide at der -er- indhold på siden, men at det ikke er noget man ønsker at se. Hvis man gør den til samme farve som ikke-eksisterende sider, kan det virke misvisende og forvirrende. Det er muligt at ændre farven fra orange/grøn til noget andet ved at redigere sin personlige common.css-fil hvis man virkeligt ønsker det.
 • Hvad med dem der ikke kan finde ud af at bruge en gadget?
 • Som jeg skrev i ovenstående chat med Vrenak tror jeg ikke dette bliver et stort problem, men jeg er mere end villig til at lave en detaljeret step-by-step guide der viser hvordan man gør. Til dem der kan nøjes med tekst skal man blot gå ind i Indstillinger → Gadgets, trykke på tjekboksen ud for den relevante gadget og trykke på Gem indstillinger. For et eksempel på tidligere guides jeg har skrevet kan man læse denne guide og denne guide i Wikipediajournalen.

Diskussion[redigér wikikode]

Med de tidligere diskussioner i mente vil jeg opfordre alle til at holde en god tone. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 24. jul 2017, 20:52 (CEST)

Jeg synes umiddelbart det lyder som en fint kompromis. mvh Tøndemageren (diskussion) 24. jul 2017, 21:30 (CEST)
Hvis det virker, har vi fået løst begge de problemer, der er med projektskabelonerne, så grønt lys herfra. Der bør nok være en vejledning om, hvordan man laver farverne om, da det tilsyneladende er muligt. Nu skriver du både "skabeloner" og "wikiprojekt-bannere". Gælder den gadget kun projektskabelonerne, eller gælder den også milepæle, huskelister mv.? Hvis det gælder alle skabeloner, bør man måske få mulighed for at slå hver type til og fra separat, hvis det kan lade sig gøre. Det kan jo være, at man ikke er interesseret i projektskabelonerne, men i en af de andre typer - eller omvendt. Men det giver måske et problem i forhold til farvekoderne til diskussionssider uden andet end skabeloner? Spørgsmålet er så også, om den skal være aktiveret som standard, men det bør den nok ikke.
- Sarrus (db) d. 24. jul 2017, 23:22 (CEST)
Bare for kort at besvare dine spørgsmål før jeg får noget søvn: Lige nu dækker den kun WikiProjekt-skabelonerne, men kan i princippet bruges til alt. Hvis der skulle være den form for graduering du beskriver ville det nok være forskellige gadgets. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 24. jul 2017, 23:44 (CEST)

[redigeringskonflikt
Besked fra Rodejong: "Denne forslag går direkte imod afstemningen fra december måned. Der blev besluttet at projektskabelonerne skulle fjernes fra diskussionssiden, da de ændringer i dem spammer overvågningslisten, og forvirrer folk for at tænke at der er et indlæg, bare at finde ud af at der kun er indsat en skabelon. Så hele forslaget skal trækkes tilbage." Mvh. Rodejong og   Vilhelm Andersen    Doofenschmirtz   (Diskussion) 25. jul 2017, 15:14 (CEST)

Rodejong har åbenbart ikke læst WP:Konsensus - "Konsensus kan skifte. Hver konsensus kan blive til et nyt startpunkt. Enhver kan lave en redigering og starte processen igen, så tit det er nødvendigt.". At man ikke kan foreslå noget nyt for evig tid er absurd og i strid med hele ideen om konsensus og kollegial beslutningstagen. Jeg agter ikke at besvare yderligere kommentarer gennem stedfortrædere da det vil afspore hvad der indtil videre er en rationelt funderet diskussion. --InsaneHacker 25. jul 2017, 16:40 (CEST)
Forslaget imødekommer min væsentligste anke mod projektskabelonerne: At man ikke kan se om der rent faktisk er diskussion på diskussionssiden, og ikke bare en statusmeddelelse el. Hvis det rent teknisk kan indføres uden problemer er jeg som udgangspunkt positivt indstillet. - Nico (diskussion) 25. jul 2017, 16:53 (CEST)
Jeg støtter forslaget, og håber også det vil tilfredsstille Rmir2, Eileen og Zoizit. Iøvrigt kan vi vel henstille til at brugere, der indsætter projektskabeloner i fremtiden opsummerer redigeringen som "indsat projektskabelon", så bliver spammingen af "Seneste ændringer" af begrænset betydning. mvh Per (PerV) (diskussion) 25. jul 2017, 17:05 (CEST)
. Jeg har ikke noget problem med det forslag - det kan lade sig gøre. Omkring "Seneste ændringer" - jeg synes nogen skulle lære at bruge AutoWikiBrowser til at vedligeholde projektskabelonerne med et bot-konto. Det vil aflaste "Seneste ændringer". Steen Th (diskussion) 25. jul 2017, 17:22 (CEST)
Jeg kan godt give min støtte til InsaneHacker forslag, jeg er bare ikke så god til det med gadgets --Zoizit (diskussion) 25. jul 2017, 17:33 (CEST)
Hvis jeg har forstået det rigtigt, kan jeg også støtte det. Som Zoizit har jeg et problem med det tekniske, så hvis den evt. kan placeres som et teknisk redskab med tilhørende instruktion i brug (incl. slå til og fra), ville det være en fordel. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 25. jul 2017, 18:26 (CEST)
Det er da værd at prøve, så jeg støtter også forslaget. Mvh. EileenSanda (diskussion) 25. jul 2017, 19:29 (CEST)
Jeg støtter forslaget, fordi det i praksis løser problemet og fordi det er skønt at få det hængeparti ordnet.--Weblars (diskussion) 26. jul 2017, 09:52 (CEST)
Jeg godt kan godt støtte forslaget. --Kim Bach (diskussion) 26. jul 2017, 22:42 (CEST)

Symbol comment vote.svg Kommentar Jeg har overvejet, om man ikke samtidigt kunne lægge alle projektskabeloner på en diskussionsside ind i en sammenklappelig dims, der default var sammenklappet. Der er jo ingen grund til at brugere, der ikke benytter skabelonerne til noget skal scrolle en halv til en hel side ned før de kommer til diskussionen, og de der ønsker at se diverse skabeloner, kan med et enkelt tryk på vis, få adgang til alle skabelonerne. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jul 2017, 21:09 (CEST)

Hvis man ikke benytter skabelonerne kan man vel bare skjule den med gadgeten? Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 27. jul 2017, 21:43 (CEST)
Det lyder til at være en rigtig god løsning. Jeg vil foreslå at den implementeres som angivet i starten af diskussionen, inden vi begynder at arbejde med mere indviklede udgaver. For de brugere der viger tilbage for at bruge gadget, byder løsningen jo ikke på nogen udfordringer, de får bare ikke den fordel som gadgen bringer. Jeg håber vi hurtigt kan blive enige og konkludere, så vi kan få det testet. Efter en periode med test af løsningen bør der komme endnu et indlæg på brønden, hvor det bliver endelig besluttet om løsningen skal beholdes. - Savfisk (diskussion) 28. jul 2017, 00:17 (CEST)
Nu nytter det nok ikke at være imod, men det er jeg ikke desto mindre. For jeg mener nemlig stadigvæk, at projektskabelonerne skal væk fra diskussionssiderne. Rigtig mange diskussionssider er blevet inddraget til projektskabeloner for projekter, der reelt er døde, men som ingen har fået ryddet op i. Det problem bliver på ingen måde løst ved at skjule det, tværtimod. Påstanden om at konsensus kan ændres køber jeg ikke, for afstemningens resultat har aldrig haft reel effekt til at begynde med.
Nuvel, jeg ønsker ikke en til lang diskussion om emnet, for det nytter alligevel ikke. Men jeg vil gerne have min holdning "ført til protokols". --Dannebrog Spy (diskussion) 28. jul 2017, 13:43 (CEST)
Det er ærgeligt, at du ikke synes det nytter noget at udtrykke sin mening på da-wiki. Hvad andgår projektskabelonerne har forløbet været så kaotisk og dårlig gennemtænkt, som jeg ikke tidligere har oplevet. Derfor havde diskussionen og afstemningen ingen reel effekt. Men jeg vil opfordre til at vi ser fremad og løse problemerne i forhold til projektskabelonerne et af gangen. Forhåbentlig kan vi derved med tiden nå frem til et kompromis som (næsten) alle kan leve med. - Savfisk (diskussion) 28. jul 2017, 15:16 (CEST)
Jeg ser frem til at problemet bliver løst, og derfor prøvede jeg at lægge de to scripts på min brugerside (+purge), men ser ingen effekt. ??? - Nico (diskussion) 28. jul 2017, 16:54 (CEST)
@Dannebrog Spy: Det kan vel ikke skade med denne gadget, når nu vi åbenbart ikke kan slippe af med skabelonerne. Så kan vi da slippe for at se på dem imens. Samt slippe for blå links til diskussionssider, der kun indeholder projektskabeloner. Det kunne jo være, at der kan skabes opbakning til at slette de skabeloner, der henviser til inaktive projekter. Nogen gange må man nøjes med det, man kan få, og indgå et kompromis.
@Nico: Der er sikkert ikke lavet den tilpasning af skabelonerne, som nævnes indledningsvist som en forudsætning for at det virker.
- Sarrus (db) d. 28. jul 2017, 18:42 (CEST)
@Nico: Scriptene skal ikke indsættes som undersider til din brugerside, kopier i stedet min common.js og indsæt den på din common.js, så bør det virke. Bemærk at det kun er farven på disk-linket der virker lige nu. Koden krævet for at skjule bannerne bliver først implementeret hvis forslaget vedtages. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 28. jul 2017, 20:01 (CEST)

Det er vedtaget ved afstemning at fjerne spamelonerne som primært er placeret af palnabot, en bot, hvilket vil sige at de ikke er placeret af et menneske. De må i ingen form forefindes på disk-sider, dette er vedtaget ved afstemning. Bruger:Rmir2 er den primære bruger af spamelonerne, men betegner i sine redigeringskommentarer som kategoriseringer. Kategoriseringer hører hjemme på artikelsiden som skjulte kategorier. --Madglad (diskussion) 28. jul 2017, 20:50 (CEST)

En bot er dog styret og igangsat af et menneske, omend det ikke blev diskuteret på nogen måde forinden. Dette forslag er et forsøg på et kompromis mellem dem, der ønsker og som tilsyneladende bruger dem som et arbejdsredskab på den ene side og os andre på den anden side. Bare fordi der tidligere har været først en diskussion og siden en afstemning, så står deres resultater ikke mejslet i sten i al evighed. Hvis der kan laves et kompromis, som de fleste kan blive enige om, kan tidligere afgørelser sagtens omstødes.
- Sarrus (db) d. 28. jul 2017, 20:59 (CEST)
@Madglad. Brug venligst den korrekte betegnelse for elementer på wikipedia og undlad at bringe din personlige konflikter ind i denne diskussion. Vi diskuterer her hvorvidt en gadget kan anvendes til at give oplysninger om projektskabeloner. Hold dig venligst til dette emne. - Savfisk (diskussion) 28. jul 2017, 21:04 (CEST)
Afstemningens resultat står mejslet i bits og kan ikke ændres. --Madglad (diskussion) 28. jul 2017, 21:08 (CEST)
Og det er ikke for at skabe konflikt, men for at bringe Rmir2 ind i diskussionen. --Madglad (diskussion) 28. jul 2017, 21:11 (CEST)

[redigeringskonflikt

Sludder. Alt kan omgøres via nye diskussioner, hvis der bliver tilstrækkelig opbakning. At du ikke ønsker dette er en anden sag. Men nu bliver det offtopic.
- Sarrus (db) d. 28. jul 2017, 21:12 (CEST)
Der var en lang og bitter diskussion i efteråret, en afstemning og flere diskussioner efterfølgende. Og hvad kom der ud af det? Endnu flere indsættelser af projektskabeloner. Det handler ikke om, hvor vidt afgørelser kan laves om, men at de aldrig er blevet respekteret til at begynde med. Og med det forslag der er til debat nu, kommer der så bare endnu et påskud for ikke at omsætte afstemningens resultat i praksis eller bare at reducere i mængden af indsatte projektskabeloner. For så kan folk jo bare ændre en indstilling, hvis de ikke vil se dem. Men det er at lukke øjnene for problemerne. --Dannebrog Spy (diskussion) 28. jul 2017, 21:20 (CEST)
@Dannebrog Spy: Hvad er problemet? Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 28. jul 2017, 21:23 (CEST)
Madglad, hvis du har læst debatten ville du kunne se at Rmir2, har deltaget og givet sin støtte til det fremstillet forslag af InsaneHacker --Zoizit (diskussion) 28. jul 2017, 21:27 (CEST)
Nu har afstemningen stået i over et halv år uden at det har ført noget med sig. Mon ikke det er på tide at komme videre. Under alle omstændigheder vil det være en skam, hvis denne diskussion bliver drejet hen til at handle om afstemningen. Så ender vi i samme morads som ved den oprindelige diskussion og afstemning, og så er klimaet på wikipedia igen forpestet. Jeg opfordrer alle til at bidrage til at vi bryder dødvandet, så det igen kan blive til holde ud at færdes på wikipedia. Det kræver måske at man skal sluge en kamel eller to, men er det ikke til fællesskabets bedste. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 28. jul 2017, 21:34 (CEST)
Og dem der skal sluge kamelen bliver pudsigt nok dem, der havde flertal ved afstemningen...
InsaneHacker: problemet er for det første, at diskussionssider først og fremmest er beregnet på diskussioner med henblik på at forbedre de tilhørende artikler. Registrering af tilhørsforhold til projekter, klassificering af artiklernes niveau og reklame for projekter har aldrig været en del af formålsbeskrivelsen. Og for det andet så er omkring en trediedel af projekterne reelt døde. Ingen arbejder med dem, og ingen har glæde af de tilhørende projektskabeloner, som bare står og fylder op. --Dannebrog Spy (diskussion) 28. jul 2017, 21:45 (CEST)
Jeg har indsat InsaneHackers gode idé i mine .css- og .js-undersider, og efter at have gennemprøvet gadgeten, er jeg absolut tilfreds med den. Godt arbejde, InsaneHacker! Mit argument for at stemme for at fjerne skabelonerne fra diskussionssiderne var, at det var irriterende ikke at kunne skelne diskussionssider med indhold fra diskussionssider, der kun indeholdt for mig uinteressante skabeloner. Med det nuværende forslag er det ikke længere et problem, og præmissen for min stemme bortfalder. I erkendelse af, at det var en afstemning, der krævede projektskabelonernes fjernelse, som jeg også som visse andre brugere (Rodejong, Madglad, Dannebrog Spy) anser for at være hævet et niveau over en almindelig diskussion som denne, synes jeg, at vi bør tage dette løsningsforslag til afstemning (mon nogen kan se paralleller til 1992/1993?) Jeg vil i dette tilfælde stemme for. Det burde dog ikke blive et synderligt stort problem med vedtagelse – for mig ser det ud til, at et stort antal brugere ser dette som en god løsning. Nogle gør så ikke, men så må man jo tage den afstemning og rense dansk Wikipedia fra den forpestede diskussion. --Masz (diskussion) 28. jul 2017, 22:29 (CEST)
Jeg har ikke noget mod projektskabelonerne, men stemte imod af samme grunde som Masz. Når vi ikke tidligere har fundet en løsning til at implementere afstemningsresultatet fra i vinter, er der al mulig grund til at forsøge med noget nytænkning, og jeg ser denne mulighed som Insane Hacker har udformet som en god mulighed for at opnå konsensus og måske hjælpe til bilægge den dårlige stemning der har været i mange diskussioner siden. Jeg vil opfordre til at prøve at se praktisk på løsningen, som for mig at se imødekommer begge fløje, i stedet for at låse sig fast på principper og tidligere positioner. For min skyld behøver man ikke at skjule skabelonerne, det vigtigste er at man kan se forskel på fanebladene. - Nico (diskussion) 28. jul 2017, 23:31 (CEST)
Da min person nu er trukket ind i diskussionen, skal jeg gøre to korte bemærkninger:
 1. siden afstemningen har det knebet med at finde en implementerbar løsning. Dette forslag er det første reelle bud, og det synes der at være meget bred enighed om. Dermed elimineres den tidligere afstemning, og der skabes bred koncensus - hvilket alle bør være interesserede i.
 2. en række administratorer har erklæret fremover at ville anlægge en strengere linje mht forbud mod personangreb og -nedgørelse. Jeg håber, at det også gælder i nærværende tilfælde.
Yderligere kommentarer har jeg ikke. Rmir2 (diskussion) 29. jul 2017, 07:48 (CEST)
Jeg håber ikke at det er mig, du henviser til med "Da min person nu er trukket ind i diskussionen" - jeg pingede dig for at høre din mening. Vi har en masse påsatte skabeloner, som reklamerer for ikke-eksisterende projekter, men som reelt kun bruges til kategorisering. Derfor skal vi bruge det normale kategorisystem - ret beset er det kun omkring tre skribenter som bruger dette parallelle kategorisystem, som skal findes på artiklerne, ikke på diskussionerne. --Madglad (diskussion) 29. jul 2017, 13:51 (CEST)
Hvis i vil diskutere meritterne ved bannerne for den ndende gang, så gør det et andet sted. Det afsporer denne diskussion. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 29. jul 2017, 14:02 (CEST)
Jeg er blevet bedt om at kommentere forslaget. Jeg stemte i sin tid sammen med mindretallet, men har i respekt for, at flertallet mente noget andet, afventet, at repræsentanter for dette flertal implementerede det forslag, de havde stemt for. Der var ikke tale om en konsensusafgørelse, så når nogle i debatten henviser til konsensus, er det i strid med fakta. Jeg har ingen indvendinger mod InsaneHacker 🕊️ 's forslag, men det må vel være flertallet i den oprindelige afstemning, der skal afgøre, om det er i overensstemmelse med den holdning, der ligger til grund for deres stemmeafgivning. Så jeg erklærer mig inhabil i forhold til at indgå i en "konsensus" om det velmente forslag. Hvis det oprindelige flertal af hensyn til konsensus vil omgøre beslutningen, støtter jeg med glæde forslaget.--Ramloser (diskussion) 30. jul 2017, 21:26 (CEST)

Skabelonerne på diskussionssiderne har aldrig generet mig, så jeg vil lade dem være :) Men tak til InsaneHacker 🕊️ for initiativet, som jeg anser for det hidtil bedste forsøg på at finde en løsning på et alt for gammelt og hårdnakket problem. Det næste skridt kunne måske være at fjerne de bot-indsatte skabeloner - var der ikke næsten konsensus om det? --Sir48 (Thyge) (diskussion) 1. aug 2017, 03:19 (CEST)

Denne diskussion handler ikke om at fjerne bot-indsatte skabeloner, og hvorfor skal man det? Jeg kan ikke huske, at der var næsten-konsensus om det. Mange af filmprojekt-skabelonerne er blevet indsat af PalnaBot, hvis de fjernes, ødelægger det arbejdet med projektet. Så sent som i dag er flere af film-artiklerne, der har denne bot-indsatte skabelon, blevet vurderet om der er tale om en stub, start eller B-artikel, se f.eks. her. EileenSanda (diskussion) 1. aug 2017, 09:14 (CEST)
Det der var næsten konsensus om var at få ryddet op i skabelonerne fra de døde projekter. Med andre ord de projekter som enten ingen arbejder med længere, eller hvor ingen nogen sinde har gjort det. I nogle tilfælde dækker det over projekter, der nærmest er oprettet på samlebånd, uden at opretterne i øvrigt har beskæftiget sig med dem, men hvor botter alligevel har indsat en masse skabeloner. F.eks. er der hundredvis af projektskabeloner, der henviser til Wikipedia:WikiProjekt Berlin, men projektets eneste deltager har ikke været aktiv de sidste to år. Et andet eksempel kunne være Wikipedia:WikiProjekt Øl, hvor et sletningsforslag har samlet støv det sidste halve år. --Dannebrog Spy (diskussion) 1. aug 2017, 16:19 (CEST)
Så lige et problem, eller en uhensigtsmæssighed som vi må forholde os til: En sletningsdiskussion optræder på samme måde som andre skabeloner, og viser et orange faneblad, så enten skal der en undtagelse ind i scriptet, eller også skal dety tydeligt maekeres i skabelonen på aftiklen, atg slettediskussionen er igang. - Nico (diskussion) 2. aug 2017, 22:44 (CEST)
De fleste kvalitetsskabeloner har en SDBS-parameter som derved optræder på artiklen, så det er ikke et problem. Jeg ved ikke om det er muligt at lave "undtagelser" til fanefarven som sådan, jeg kan spørge Anomie som oprindeligt har programmeret scriptet. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 2. aug 2017, 22:55 (CEST)
[redigeringskonflikt]  @Dannebrog Spy: Gadgeten behøver jo ikke at forhindre oprydning i døde projekter. - Nico (diskussion) 2. aug 2017, 22:58 (CEST)
Gælder denne gadget ikke kun projektskabelonerne?
- Sarrus (db) d. 2. aug 2017, 23:24 (CEST)
Den skjuler kun WikiProjekt-bannerne, men fanefarven "tjekker" kun om der er skabeloner på diskussionssiden, ikke hvilke typer. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 3. aug 2017, 11:27 (CEST)
Crystal Clear action apply.png Konklusion:
Dette forslag var fremsat med henblik på at addressere den problematik der havde været omkring WikiProjekt-bannerne ved at imødekomme en del af frustrationerne som nogle havde udtrykt omkring dem, navnligt at de gav det forkerte indtryk at der var relevant diskussion på diskussionssiden (blåt link), samt at de fyldte for meget. Jeg bad en administrator om at sende en besked til dem der havde været involveret i den tidligere afstemning via MassMessage for at få så bredt input som muligt.

Efter 3 ugers diskussion har jeg læst tråden igennem og konkluderet at 13 deltagere, heraf en del der oprindeligt ønskede at fjerne WikiProjekt-bannerne, godt kan bakke op om forslaget mens 4 brugere ikke har ønsket at bakke op om forslaget.[1] Der er altså den opbakning der kræves af konsensuspolitikken.

Der kan gå noget tid før forslaget er implementeret 100% da det kræver nogen backend-ændringer som kun kan gøres af en administrator, derudover skal der skrives dokumentation og vejledning for gadgeten. Forhåbenligt er det hele klart inden for et par uger. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 13. aug 2017, 18:56 (CEST)

 1. ^ Et af brugerne i sidstnævnte gruppe er blokeret og afgav sin mening gennem en tredjepart. Det kan diskuteres hvorvidt denne skal tælles med, men taget i betragtning at flertallet overstiger den skønsgrænse der ønskes af WP:FLERTAL uanset hvad er det en unødig diskussion at tage i denne omgang.


Ændring af Infoboks Wikidata person[redigér wikikode]

Infoboksen fra C.V. Raman med mine ændringer
Se også artiklen som den var i juli 2016.
Sir Chandrasekhara Venkata Raman
Sir CV Raman.JPG
Personlig information
Født 7. november 1888
Nær Tiruchirapalli i Tamil Nadu
Død 21. november 1970
Bangalore, Karnataka, Indien
Nationalitet Indien Indisk
Bosat Indien Indien
Ægtefælle 6. maj 1907 til Lokasundari Ammal (1892–1980)
Børn Chandrasekhar og Radhakrishnan
Uddannelse og virke
Profession Fysiker
Berømt for opdagelse af Raman effekt og Raman spredning

Der var for noget tid siden en diskussion her på Landsbybrønden, der gav mig lyst til at ændre {{Infoboks Wikidata person}}. Jeg nævnte nogle forslag på skabelonens diskussionsside og gik derefter i gang i Skabelon:Infoboks Wikidata person/sandkasse og dens dokumentationsside. Nu er jeg færdig og resultatet kan ses i infoboksen til højre og i testcases. Desuden har jeg forsøgt at lave en komplet liste over ændringerne. Jeg håber I vil støtte mine ændringer.

Der er mange parametre i skabelonen (næsten 200). Det skyldes, at der er kommet mange til (ofte synonymer) fra andre skabeloner (fx {{Infoboks filosof}}, {{Infoboks forfatter}} og {{Infoboks skuespiller}}). Så vidt jeg ved skyldes dette, at det skal være muligt for denne skabelon at "overtage" de øvrige skabeloner (dvs i artiklerne udskifte det gamle skabelonnavn med "Infoboks Wikidata person" og i øvrigt indsætte parameteren |wikidata=alle). Antallet af parametre er yderligere øget, fordi det vha wikidata er blevet muligt at tilføje nye oplysninger til infoboksen. De nye oplysninger er Dødsmåde, Dræbt af, Statsborger i, Sprog, Medicinsk tilstand, Nomineringer, Filmografi og Bibliografi. Jeg synes principielt at det var i orden, at disse nye oplysninger blev tilføjet (Vær dristig), men da der efterfølgende har været uenighed om relevansen af nogle af dem, vil det være mest rimeligt at træde et halvt skridt tilbage og afkoble dem fra wikidata igen. Man kan herefter slå dem til efterhånden som der bliver enighed om det. Jeg skriver et halvt skridt, fordi det stadig er muligt manuelt at angive disse oplysninger. De vil bare ikke blive hentet fra Wikidata. Hvis der er enighed om ikke at afkoble disse parametre fra wikidata, så kan denne del af mit arbejde heldigvis nemt omgøres som det ses af dette afsnit i sandkassen til dokumentationen. For at sikre relevante oplysninger i infoboksen kunne man også vælge helt at afskaffe muligheden |wikidata=alle, men det ville være et projekt i sig selv, fordi mange infobokse allerede gør brug af det. Man skulle så i stedet aktivt tilvælge de ønskede oplysninger fra Wikidata, hvilket allerede nu er muligt, se dette afsnit i sandkassen til dokumentationen.

Jeg har ændret nogle af feltnavnene, det vil sige benævnelsen af infoboksens forskellige oplysninger. De står i venstre side med fed skrift. Jeg synes, det er meget vigtigt at disse navne ikke ændres i forhold til de oprindelige. Denne skabelon, Infoboks Wikidata person, er nemlig en videreudvikling af Infoboks person, der allerede blev brugt i mange artikler ved start og stadig gør det. {{Infoboks person}} bliver nu omdirigeret til den nye skabelon. I den nye skabelon er flere feltnavne ændret til de navne, der benyttes på Wikidata. F.eks er "Født" blevet til "Fødselsdato" og "Institution" blevet til "Tilknyttet". Selvom der kun er små betydningsforskelle, er det efter min mening forkert at ændre på disse navne. Man kan nemt forestille sig at indholdet af parametrene i de eksisterende artikler er præcist tilpasset netop disse oprindelige navne. Desuden er flere feltnavne slået sammen, fordi det passede bedre med Wikidata. Dem har jeg forsøgt at skille ad igen.

Jeg har på mere eller mindre tilfældig vis fundet nogle manglende parametre i skabelonen (fx Billede, billedstr, aktive år). De er kommet til at mangle, fordi de blev glemt da {{Infoboks bioinfo}} og andre skabeloner blev inkorporeret. Hvis der findes flere glemte parametre, vil de dukke op i løbet af nogle dage i en speciel kategori, når sandkasseversionen er kopieret til den virkelige skabelon.

I en eksisterende artikel kan man teste min version af skabelonen ved at udskifte Infoboks Wikidata person (eller Infoboks person, Bioinfo) med Infoboks Wikidata person/sandkasse og derefter vælge Forhåndsvisning. Specielt kan man for Infoboks person se, hvordan den så ud for cirka et år siden ved at tilføje /sandkasse hertil.--Weblars (diskussion) 30. jul 2017, 11:27 (CEST)

Der er mange parametre i skabelonen (næsten 200). Det skyldes, at der er kommet mange til (ofte synonymer) fra andre skabeloner (fx {{Infoboks filosof}}, {{Infoboks forfatter}} og {{Infoboks skuespiller}}). Så vidt jeg ved skyldes dette, at det skal være muligt for denne skabelon at "overtage" de øvrige skabeloner (dvs i artiklerne udskifte det gamle skabelonnavn med "Infoboks Wikidata person" og i øvrigt indsætte parameteren |wikidata=alle).

Det er ikke korrekt! Der er lige så mange infobokse som parametre, fordi alle bare opfandt deres egne parametre. Meningen er at de skal være ens i alle infobokse. Det var slet ikke meningen for at overtage andre infobokse, men at alle infobokse bruger ens parametre.


Antallet af parametre er yderligere øget, fordi det vha wikidata er blevet muligt at tilføje nye oplysninger til infoboksen. De nye oplysninger er Dødsmåde, Dræbt af, Statsborger i, Sprog, Medicinsk tilstand, Nomineringer, Filmografi og Bibliografi. Jeg synes principielt at det var i orden, at disse nye oplysninger blev tilføjet (Vær dristig), men da der efterfølgende har været uenighed om relevansen af nogle af dem, vil det være mest rimeligt at træde et halvt skridt tilbage og afkoble dem fra wikidata igen. Man kan herefter slå dem til efterhånden som der bliver enighed om det. Jeg skriver et halvt skridt, fordi det stadig er muligt manuelt at angive disse oplysninger. De vil bare ikke blive hentet fra Wikidata. Hvis der er enighed om ikke at afkoble disse parametre fra wikidata, så kan denne del af mit arbejde heldigvis nemt omgøres som det ses af dette afsnit i sandkassen til dokumentationen. For at sikre relevante oplysninger i infoboksen kunne man også vælge helt at afskaffe muligheden |wikidata=alle, men det ville være et projekt i sig selv, fordi mange infobokse allerede gør brug af det. Man skulle så i stedet aktivt tilvælge de ønskede oplysninger fra Wikidata, hvilket allerede nu er muligt, se dette afsnit i sandkassen til dokumentationen.

Så længe der ikke er enighed om det, skal man ikke lave det om igen nu det virker. Hvis der opnås enighed, kan man nemt fjernes.


Jeg har ændret nogle af feltnavnene, det vil sige benævnelsen af infoboksens forskellige oplysninger. De står i venstre side med fed skrift. Jeg synes, det er meget vigtigt at disse navne ikke ændres i forhold til de oprindelige. Denne skabelon, Infoboks Wikidata person, er nemlig en videreudvikling af Infoboks person, der allerede blev brugt i mange artikler ved start og stadig gør det. {{Infoboks person}} bliver nu omdirigeret til den nye skabelon. I den nye skabelon er flere feltnavne ændret til de navne, der benyttes på Wikidata. F.eks er "Født" blevet til "Fødselsdato" og "Institution" blevet til "Tilknyttet". Selvom der kun er små betydningsforskelle, er det efter min mening forkert at ændre på disse navne. Man kan nemt forestille sig at indholdet af parametrene i de eksisterende artikler er præcist tilpasset netop disse oprindelige navne. Desuden er flere feltnavne slået sammen, fordi det passede bedre med Wikidata. Dem har jeg forsøgt at skille ad igen.

Og dermed ødelægger man netop konsistensen for alle infoboksen. Alle infobokse skal bruge ens parametre og opsætning, så man ikke bliver snotforvirrede af de titalle parameter-, label- og feltnavne.

Jeg har på mere eller mindre tilfældig vis fundet nogle manglende parametre i skabelonen (fx Billede, billedstr, aktive år). De er kommet til at mangle, fordi de blev glemt da {{Infoboks bioinfo}} og andre skabeloner blev inkorporeret. Hvis der findes flere glemte parametre, vil de dukke op i løbet af nogle dage i en speciel kategori, når sandkasseversionen er kopieret til den virkelige skabelon.

De manglede allerede da de blev overtaget af Infoboks person (som jeg skrev til dig) Igen: De skal laves om til den ene parameter.


 1. Parameter q, og tilføjer q={{{q|}}} er allerede tilføjet
 2. Alle synonyme parametre skal bringes tilbage til kun et enkelt parameter per label, og den skal kun være det samme som på Wikidata og gælde alle infobokse hvor den label bruges. Det gælder dermed også for feltnavne (for at slå Wikidata fra)
 1. Skal være: {{#if:{{{æra|}}}{{#property:P2348}}|<br /> }}{{Wikidata-emne | P2348 | q={{{q|}}} | ikon=ja | adskil=,<br /> | q={{{q|}}} | feltnavn=æra | wikidata={{{wikidata|}}} | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}} | {{{æra|}}} }}
 2. De skal kun være det sammen som på Wikidata: "billede" (P18), billedstørrelse, "floruit" (P1317) = aktive år*, "grundsalar" (P3618) = løn, "fodnoter"
  * dato i perioden som personen er kendt at have været aktiv i, når fødselsdato eller dødsdato ikke er kendt
 3. Label Fødselsnavn erstattes med fødenavn (P1477)
 4. Parametrene fødselsdag, født og fødselsdato skal ikke slås sammen. Grunden er at "fødselsdag" (P3150) kun gælder datoer der mangler årstallet, "fødselsdato" (P569) er for hele årstallet.
 5. Labels Fødselsdato og Fødested skal ikke slås sammen til label Født
 6. Labels Dødsdato og Dødssted skal ikke slås sammen til label Død
 7. Region skal ikke fjernes, da det tilhører artikler om forfatterne.
 8. Label "gravsted" (P119) skal ikke erstattes med Hvilested (se Wikidata)
 9. "Bopæl" (P551) skal ikke erstattes af "Bosat" (se Wikidata)
 10. Labels Sambo, Kæreste og Ægtefæller skal ikke slås sammen med deres respektive parametre
  "ægtefælle" (P26) skal forblive separat. Sambo, Kæreste og "partner" (P451) forbliver samlet
 11. Erstatter label Politik med medlem af "politisk parti" (P102)
 12. Erstatter label Pårørende/Familie med "Slægtning" (P1038)
 13. Feltnavn "professorat" (P803) skal ikke ændres i professorater, så det passer med label - Vi skal have det til at passe med Wikidata
 14. Erstatter {{{religion|{{{konfession| }}} }}} med {{{religion|}}}
 15. Erstatter label, feltnavn og parameter "Tilknyttet til" med "tilknyttet" (P1416) ({{{tilknyttet| }}})
 16. Erstatter label, feltnavn og parameter "Studerende" med "elev" (P802)
 17. Label Løn erstattes med "grundsalar" (P3618), Berømt for erstattes med "Kendt for" og Profession erstattes med "beskæftigelse" (P106)
 18. Erstatter {{{beskæftigelse|{{{arbejde| }}} }}} med {{{beskæftigelse|}}}
 19. Label rolle erstattes med Kendte roller, parameter og feltnavn = "rolle" (P453)
 1. Erstatter {{PAGENAME}} med {{#if: {{{navn|}}} | {{{navn|}}} | {{PAGENAME}}}} - OK
 2. Gør det muligt at henvise til Wikidata i bl.a. sandkasser - OK
 3. Gør det muligt at slå hentning af signatur fra wikidata fra - OK
 4. Tilføjer modul Tjek for ukendte parametre, så eventuelle flere manglende parametre kan spottes - OK
 5. Viser bl.a. kun header Uddannelse og virke, hvis der er data at vise - OK
 6. Viser header Signatur, når signatur vises - OK
 7. Viser signaturen på en fuld linje og centreret - OK
 8. Viser både parametrene fodnoter, noter og andet i en fuld linje under header Andet - OK
 9. Data for labels Dødsmåde, Dræbt af, Statsborger i, Sprog, Medicinsk tilstand, Nomineringer, Filmografi og Bibliografi hentes ikke fra wikidata - Totalt uenig. De kan slås fra hvis der er behov for. Ikke nødvendigt at fjerne Wikidata.
 10. Erstatter maks=3 med maks=5 i skabelon Wikidata-emne (gjort af Steenth) - Hvad er fordelen? - Ulempen er at infoboksen bliver for langt
 11. Fjerner wikilink (rødt) fra bl.a. label AFIpriser - Hvorfor?
 12. Flytter parameter påvirket til anden label (gjort af Steenth) - Hvad er hvor gjort? Og hvorfor?
 13. Indsætter nogle betingelser, så der som regel kun henvises til Wikidata nederst, når Wikidata har været brugt i et af felterne ovenfor - Og hvad så med linket til Wikidata så man kan redigere emnets Wikidata-data?
 14. Sørger for at bl.a. label Kendte værker ikke deles over to linjer - det går ikke fordi det vil gøre bredden af infoboksen alt for stor.
 15. Tilføjer på flere steder tid=ja og kunår=ja i skabelon Wikidata-emne (gjort af Steenth) - Hvad er fordelen?

Kort sagt: Der er mange sjuskede sager der netop ødelægger den arbejde jeg har lavet for at kunne opnå konsistensen i alle infobokse.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 30 jul 2017 13:55 (CEST)

Det er et stort arbejde at få skabelonen til at virke, hvorfor jeg retter stor tak til Weblars og Rodejong for at have nået så langt. Jeg er ikke inde i de tekniske detaljer og kan derfor ikke kommentere på hver enkelt detalje. Min umiddelbare holdning er fuld opbakning til Weblars' nye version - og en meget stor opbakning til at tage en diskussion om ændringerne forinden de rulles ud. Jeg støtter i høj grad, at vi inkorporerer de mange forskellige infobokse i én, således at vi slipper for de mange forskellige bokse for forskellige erhverv. @Rodejong: Jeg synes ikke, at Weblars' ændringer er sjuskede, og det er ikke så konstruktivt med "mine ændringer" ctr. "dine ændringer". Wikipedia skrives i fællesskab. --Pugilist (diskussion) 30. jul 2017, 18:18 (CEST)
Det vil jeg godt bakke op om, jeg synes også at wikidata-skabelonerne er lækre, men uha. hvor er der mange parametre, og det er naturligvis indlysende at man ikke tester i produktion. Mht. "vejlednings-kommentarerne" der typisk kopieres med ind, koster de mange bytes, det kan man jo nok vælge at undlade, eller? Et lidt vildt forslag ville være at have en infoboks til det hele hvor alt trækkes fra wikidata, wikidata "ved" jo hvad emnet "er for en slags", men det er jo nok mere end skabelon-scriptsproget kan trække, og så har det jo nok været drøftet før, og afvist.--Kim Bach (diskussion) 31. jul 2017, 02:07 (CEST)

Den lange kommentar oven for som er underskrevet af Rodejong er indsat af en anden person, da Rodejong i øjeblikket er blokeret. Jeg vil derfor ikke kommentere indlægget direkte, når Rodejong ikke kan svare på mit svar. Af hensyn til andre vil jeg lige forklare, at de nummererede punktopstillinger oprindeligt stammer fra Skabelondiskussion:Infoboks Wikidata person/sandkasse #Liste over ændringer som jeg lavede for et par dage siden. Hvis andre gerne vil have forklaret nogle af de ting Rodejong tager op, skal I bare sige til.--Weblars (diskussion) 31. jul 2017, 10:29 (CEST)

Det eneste jeg vil have forklaret er hvorfor det er så kompliceret, og har det været drøftet at lave noget i den retning som jeg foreslår, "one template to rule them all" kunne man sige? Og så bemærker jeg at f.eks. enwiki slet ikke ser ud til at have denne tilgang, det er jo et kæmpe problem at gøre sig afhængig af wikidata som er svært at verificere. En mulighed kunne være kun at hente data fra wikidata, hvis informationen er bakket op at en kilde. Nå løsnings mode, sådan er jeg, hvordan melder jeg mig ind i infoboks-udviklingsprojektet, så det er lettere at følge med, som nu er det jo skjult tonsvis af steder, eller også har jeg bare ikke opdaget projektsiderne? --Kim Bach (diskussion) 3. aug 2017, 05:10 (CEST)
Jeg er ikke klar over om en enkelt skabelon til det hele er blevet drøftet, men du kunne da prøve at tage det op i Wikipedia:WikiProjekt Skabeloner eller Wikipedia:WikiProjekt Wikidata, hvor man også kan skrive sig på listen af deltagere. Der er vist i de sidste år blevet brugt mange kræfter på at samle mindre skabeloner til nogle færre større, fx er flere skabeloner blevet samlet i Skabelon:Infoboks leder, der er ret kompliceret og har over 1600 parametre (det skyldes til dels at en del af dem findes i 16 udgaver). Jeg ved ikke hvordan andre folk bærer sig ad med at følge med. Jeg bruger min overvågningsliste, men kommer alligevel ofte for sent til diskussionerne. For at følge med i en bestemt side, kan du altså klikke på stjernen til højre for "Se historik".--Weblars (diskussion) 3. aug 2017, 16:11 (CEST)
Der har været diskussioner flere steder, blandt andet her på Landsbybrønden hvor der foreløbig er tre arkiver med diskussioner. Dertil kommer Skabelondiskussion:Infoboks Wikidata person, og hvad der måtte have fundet sted på diverse brugerdiskussionssider. Og nej, det er nok de færreste, der har et samlet overblik over det hele. Desuden er det flere gange blevet mudret til af personsager.
Brug af Wikidata i infobokse og andre steder har en række fordele. Helt konkret behøver man kun at indsætte oplysninger et sted, hvorefter artiklerne på de forskellige sprog automatisk henter og indsætter dem. Tilsvarende behøver man også kun at rette og opdatere et sted. Det sparer en hel del arbejde, fordi vi kan drage nytte af de oplysninger tyskere, svenskere, nordmænd osv. har indsat og omvendt.
Hvad angår kilder så har vi allerede mange artikler, hvor der ikke er angivet direkte kilder til de oplysninger, der er indsat manuelt. Simpelthen fordi mange af dem er harmløse kendsgerninger, som man ikke kan forvente, at der vil blive rejst spørgsmål ved. Kildeangivelser er selvfølgelig stadig velkomne, også på Wikidata, men der er ingen grund til at stile specielle krav. Til gengæld er der så fra flere sider ytret ønske om at undlade brug af Wikidata i visse tilfælde, f.eks. sygdom og dødsårsager der ikke nødvendigvis er relevante. --Dannebrog Spy (diskussion) 3. aug 2017, 16:44 (CEST)
Tak for svar til jer begge. Jeg synes det er lækkert med wikidata-infobokse. Grunden til ideen med kilderne, er at det i praksis bliver umuligt at verificere oplysninger, uden wikidata er det let, nemlig ved at overvåge. Jeg er bekymret, men måske skulle jeg stole på wikidata-projektets evne til at patruljere, jeg ved bare at jeg ikke holder øje med det. Måske er dette grunden til at enwiki ikke ser ud til være gået den vej. En løsning kunne være at scrape data fra wikidata, i stil med Værker af P.S._Krøyer. Data for afdøde ændrer sig næppe ret meget og for objekter heller ikke. Nå prøver at gå ind i debatten på projektsiderne. --Kim Bach (diskussion) 4. aug 2017, 08:55 (CEST)
Der er faktisk en del infobokse og andre skabeloner på engelsk Wikipedia, der henter oplysninger fra Wikidata: en:Category:Templates using data from Wikidata. Nogle henter bare en enkelt ting, f.eks. en:Template:Infobox badminton player der henter et billede af en given spiller. Andre kan hente flere, f.eks. en:Template:Infobox cheese der henter billede, opkaldt efter, benyttede materialer og oprindelsesland. Der er dog en væsentlig forskel på engelsk og dansk Wikipedia, nemlig mængden af brugere. Engelsk Wikipedia har langt flere brugere til at tilføje oplysninger og føre dem ajour end vi har. Så for os vil det være en klar fordel, hvis vi kan få en eller anden grad af automatisering og dermed slippe for en masse rutinearbejde med tilføjelser og opdateringer. Men det skal selvfølgelig ikke bruges til hvad som helst, bare fordi man kan. Indimellem er der ting, der er irrelevante eller giver for mange resultater, hvor man derfor er nød til at begrænse eller helt undlade brugen af Wikidata. --Dannebrog Spy (diskussion) 4. aug 2017, 10:39 (CEST)
Tak, jeg er måske bare for bekymret over at der skulle opstå fejl i wikidata, f.eks. efter hærværk, som det er svært at opdage. Noget andet, findes der nogle værktøjer til at overvåge artikler og deres tilhørende wikidata-emner, så man ikke skal tjekke flere steder? Jeg kunne jo nok selv skrive et, men det kan være du ved det. --Kim Bach (diskussion) 4. aug 2017, 21:47 (CEST)
I din almindelige overvågningsliste er det muligt at få vist redigeringer af de Wikidata-sider, der er knyttet til de artikler du i forvejen har på din overvågningsliste. Fjern tjektegnet ud for Wikidata og tryk på knappen Vis. Du skal dog være opmærksom på, at den medtager samtlige redigeringer fra den sidste uge, både direkte redigeringer af siderne og ændringer af navne og beskrivelser på de indsatte påstande. Derudover er mange af redigeringsbeskrivelserne lettere intetsigende, f.eks. "Ændrede en påstand: Property:P2302: Q19474404" eller "Tilføjede [bn] beskrivelse: ইউরোপের রাষ্ট্র".
Hærværk er naturligvis altid en risiko, selvom administratorer og almindelige brugere gør hvad de kan for at dæmme op for det. Men det er jo også en risiko ved almindelig redigering, hvor ændringer nogle gange kan være svære at bedømme uden lokalkendskab eller faglig viden om emnet. Generelt er det dog ikke mit indtryk, at hærværk er et specielt stort problem. Der er et par hundrede emner for overvejende kendte personer, der er blevet semibeskyttet, fordi de virker som magneter på hærværk. Men det skal sammenholdes med, at der er ca. 30 mio. emner i alt i øjeblikket. --Dannebrog Spy (diskussion) 4. aug 2017, 23:02 (CEST)
Tusinde tak for svaret, der er ganske enkelt så mange indstillinger jeg ikke kender, jeg overvåger et begrænset antal artikler (<700), så det kan jeg forhåbentlig godt håndtere, prøver det. --Kim Bach (diskussion) 5. aug 2017, 03:51 (CEST)
Undskyld men hvor er flertalsbeslutningen for at der skal laves ændringer i Infoboks Wikidata person?? og indtil at alle som har noget og sige omkring disse ændringer skal laves har mulighed for at komme på banen, synes jeg det er forkert at lave dem, og yder mere er jeg ikke enig i ændringerne ----Zoizit (diskussion) 13. aug 2017, 11:50 (CEST)
I forhold til de begivenheder som har fulgt redigeringerne af infoboksen, synes det er overdrevet at efterlyse flertalsbeslutninger for ændringer. Alle kan ændre artikler, skabeloner og bokse på wikipedia. Det bør ske i et samarbejde, men reelt kan brugerene gøre det efter forgodtbefindende, og det har man jo set rigeligt med eksempler på. - Savfisk (diskussion) 13. aug 2017, 12:07 (CEST)
Så det du siger Savfisk er, hold kæft Zoizit og find dig i at Infoboks Wikidata person ikke længer opfylder dine ønsker og der er ikke noget som hedder flertalsbeslutning ----Zoizit (diskussion) 13. aug 2017, 12:25 (CEST)

[redigeringskonflikt

Dæmp venligst tonelejet Zoizit!

<udryk>Så vidt jeg har kunnet konstatere af diskussionerne om Infoboks Wikidata person har der hverken været konsensus eller flertal for de tusinder af ændringer, der er lavet i infoboksen, det seneste ½-¾ år. Fra starten af redigeringerne i boksen, havde infoboksen gennem langvarigt brug "vundet konsensus", hvorefter Kartebolle indledte en proces med at hente wikidata, hvor han netop søgte konsensus for samtlige ændringer, han lavede. Siden har infoboksen været udsat for omfattende ændringer, uden de har været forsøgt diskuteret, uden der er forsøgt at skabe flertal for ændringerne og uden der på nogen måde var skabt konsensus for ændringerne. Den proces er der vist stor enighed om, at vi ikke ønsker gentaget. Nu har Weblars så påtaget sig den meget utaknemmelige opgave, at føre infoboksen tilbage til hvad, der har vist sig konsensus for. Det er yderst prisværdigt. Vi må få ro omkring infoboksene og forhindre de utilstedelige hektiske hundreder af ændringer per dag i infoboksene, og sandsynligvis derefter i enighed fortsat udvide omfanget af data vi henter fra wikidata. Jeg anmoder derfor Zoizit om at rulle ændringen af Infoboks Wikidata person/doc tilbage, og istedet for at indlede en redigeringskrig diskutere ændringerne med de involverede brugere. mvh Per (PerV) (diskussion) 13. aug 2017, 12:35 (CEST)

hvor er denne flertalsbeslutningen (konsensus) ?? og jeg råber ikke, så mit toneleje er helt normalt ----Zoizit (diskussion) 13. aug 2017, 12:39 (CEST)
Nu har der lige være ro på wikipedia et godt stykke tid og så kommer du her og som det første forlanger flertalsbeslutninger på ændinger af personboks blot fordi du ikke er enig. Du burde bare skrive at du ikke var enig og derefter samarbejde om en løsning. Og at påstå at jeg bedt dig om at holde kæft er ud over alle grænser. De gloser du bruger er kun for skabe ballade. Jeg troede du holdt dig for god til den slags. - Savfisk (diskussion) 13. aug 2017, 12:51 (CEST)
Jeg har hele tiden skrevet jeg ikke er enig, og jeg har har hele tiden skrevet at jeg synes alle data skal hentes fra wikidata, men muligheden for at stå et parameter fra. Savfisk det var det jeg læste ud af det du skrev til mig, så det står på min regning. Vil også gerne lige skrive at jeg sætte stor pris på det arbejde Kartebolle og Rodejong har lagt i at føre infoboks ind i fremtiden, og at jeg virkelig føler at dette er at flytte infoboks tilbage til stenalderen ---Zoizit (diskussion) 13. aug 2017, 13:09 (CEST)
Og du synes det er orden at skrive på den måde fordi "det står på min regning". - Savfisk (diskussion) 13. aug 2017, 13:15 (CEST)
Jeg synes det er ubehageligt, den måde Zoizit opfører sig på. I stedet for at diskutere ændringen fra Weblars, laver hun blot om på det, med en omfattende ændring uden nogen forklaring udover uvenlighed i sine svar. Jeg ser gerne at der er et par brugere mere som byder ind på hvorvidt Weblars redigering er tættere på konsensus end den tidligere version. Hvis det er tilfældes bør Zoizit straks rulle sin redigering tilbage. Som PerV opfordre jeg til at det fremover foregår på en mere civilseret måde. - Savfisk (diskussion) 13. aug 2017, 14:00 (CEST)
Prøv at kigge hvad ændring jeg har lavet i infoboksen, ja det er rigtigt ingen og det som jeg har rettet er Skabelon:Infoboks_Wikidata_person/doc#Ofte_brugte_parametre til de parametre der rent faktisk bliver brugt, og hvis du læser noget i mine skrevne ord, som ikke står der, må det være for din egen regning ---Zoizit (diskussion) 13. aug 2017, 14:06 (CEST)
Jeg forstår ikke hvorfor Du (Zoizit) har noget imod at Weblars synkroniserer WD-funktionerne med den tidligere brug af infoboksen, - den er trods alt brugt på flere tusind artikler allerede før vi startede på at bruge WD. - Nico (diskussion) 13. aug 2017, 14:34 (CEST)
Og af samme årsag bør man netop ikke bare redigere løs efter eget forgodtbefindende men tage hensyn til andre. Andre der i øvrigt allerede flere gange har givet deres holdninger til kende og påpeget problemer. For selv om Wikidata med fordel kan bruges til meget, så er der nogle ting, det af forskellige årsager ikke egner sig til. Flere brugere ønsker derfor at Wikidata ikke bruges til lige de ting, og det imødekommer forslaget fra Weblars. Til gengæld vil mange andre oplysninger så stadig blive hentet fra Wikidata. --Dannebrog Spy (diskussion) 13. aug 2017, 14:55 (CEST)

Konsensus[redigér wikikode]

Hvilken konsensus? Gennem at blive anvendt på dansk wikipedia var der i efteråret 2016 i praksis konsensus om indholdet i infoboksen, siden da er infoboksen i en hektisk udemokratisk proces blevet ændret til Skabelon:Infoboks Wikidata person, der entydigt ikke har konsensus. For at ændre infoboksen tilbage efter en udemokratisk proces er der ikke krav om konsensus. Fra niveauet i efteråret 2016 vil vi så, demokratisk, velovervejet, i enighed, kunne udvikle infoboksen til det der kan skabes konsensus for. mvh Per (PerV) (diskussion) 13. aug 2017, 12:47 (CEST)
Man kan diskuterer om det er rigtigt at Weblars allerede nu, ændrer i skabelonen ud fra det forslag brugeren er kommet med. Hvis der ikke er konsensus om Weblars' forslag (hvilket jeg ikke vil bedømme om der er lige nu), så skal skabelonen føres tilbage til versionen fra før Rodejongs WD-redigeringer begyndt (i januar 2017 så vidt jeg husker), og så kan vi tage diskussionen forfra.
Dernæst så skal vi passe på med at angribe hinanden. Føler vi at vi bliver angrebet af en bruger, så spørg i stedet brugeren på dennes diskussionsside om det var et angreb, fordi det var den oplevelse man havde, frem for at farer i flint. Det nytter ikke noget at bruge formuleringer som "hold kæft" - det er konfliktoptrappende og ikke gavnligt for samarbejdet, lige gyldigt hvor uenig man er. mvh Tøndemageren (diskussion) 13. aug 2017, 14:51 (CEST)
Skabelonen er blevet indsat på en række artikler det sidste halve år ud fra den forudsætning, at oplysninger i dem vil blive hentet fra Wikidata. Hvis skabelonen bliver rullet tilbage, vil de indsatte skabeloner stå tomme eller få reduceret indholdet i betydelig grad. Så nej, det er ikke nogen løsning. Til gengæld kunne det godt være, at skabelonen skal skrivebeskyttes, så længe der er uro omkring den. --Dannebrog Spy (diskussion) 13. aug 2017, 15:03 (CEST)
Jeg er faktisk sikker på at de involverede kan ordne problemerne på en fornuftig måde. Skrivebeskyttelse vil bare optrappe ueningheden. Så længe vi kan diskutere i en ordenlig tone, og man ikke gør noget overilet skal vi nok finde en løsning. - Savfisk (diskussion) 13. aug 2017, 15:25 (CEST)
Hvis et problemfyldt element er blevet rullet ud, især uden der er konsensus for brugen af det, skal det stadig rulles tilbage til versionen der sidst var konsensus for. En bot kan så sættes til at rette i de artikler der herefter er ramt af problemer. Hvis seneste godkendt version er den før Rodejongs WD-redigeringer, så må det være den der skal bruges, såfremt der er stor modstand mod Weblars' forslag. mvh Tøndemageren (diskussion) 13. aug 2017, 18:50 (CEST)
Der er vist kun en (+ en blokeret) der er utilfreds. - Nico (diskussion) 13. aug 2017, 18:58 (CEST)
Jamen så er der vel konsensus? mvh Tøndemageren (diskussion) 13. aug 2017, 19:56 (CEST)
@Tøndemageren, Jeg har ikke skabelonoverblik, men iflg. Weblars synkroniserer han blot WD-funktionerne til den tidligere brug af infoboksen, så det er vist ikke den store revolution. - Nico (diskussion) 13. aug 2017, 20:51‎

fodnoter[redigér wikikode]

må jeg spørge om hvor de fodnoter eller de noter som plejer at komme frem når der er uoversatte labeler på Wikidata er blevet af?? og er man sikker på at det er problems frit at rettet feltnavne, da så vidt jeg ved skal de passe sammen med dem som er på wikidata ----Zoizit (diskussion) 13. aug 2017, 22:57 (CEST)

Jeg tjekkede et par sider hvor der var uoversatte labels på Wikidata, hvor noterne blev vist uden problemer, kan du komme med et par eksempler så det kan blive rettet?
Feltnavn er en del af systemet som gør det muligt at slå Wikidata fra, det har ikke noget med navnet på Wikidata at gøre, men skal helst passe med det mest brugte synonym for feltet (og det synonym som er angivet i dokumentationen for infoboksen).--NivlekDaDisk. 14. aug 2017, 07:36 (CEST)
skal "sprognote=nej" ikke være "sprognote=ja"?? og Wikidatalabel - Label i infoboksen - Feltnavn - Parameter bør det ikke være ens på wikidata/alle infobokse, for ikke at man bliver forvirret og jeg kan ikke forstå at infoboksen skal lave mere besværelig at bruge, hvis alle parameter er standart "åben" fra star, men med mulighed for at "lukke" så ville det være letter for nye at bruge infoboksen --Zoizit (diskussion) 14. aug 2017, 08:55 (CEST)
Jeg giver dig næsten ret i begge dele, og det er også sådan det fungerer. Grunden til at du nogle steder i koden kan læse "sprognote=nej" er at sprognoter ikke skal hentes, hvis man bare skal tjekke om der findes oplysninger om det konkrete emne på wikidata. Jeg synes også, at Label i infoboksen - Feltnavn - Parameter bør være ens, men ikke i forhold til den etiket der bruges på wikidata, for den ændres af og til. Jeg forstår ikke lige hvad du mener med åbne og lukkede parametre.--Weblars (diskussion) 14. aug 2017, 09:36 (CEST)
hvor er beskrevet i (described by source (P1343)) blevet af i infoboksen?? ----Zoizit (diskussion) 14. aug 2017, 13:52 (CEST)
Den er forhåbentligt forsvundet. Der var aldrig konsensus om at indføre den. Vi var adskillige, der argumenterede for at fjerne den, jeg så kun du (Zoizit) og vrenak var for listningen af alle mulige mærkværdige encyklopædiaer, som ville være helt umulige at opdrive i Danmark. Jeg har konsekvent fjernet listningen, ved at overskrive med oplysninger om f.ex. Nordisk familjebok eller Den store sovjetiske encyklopædi, som vi i det mindste har artikler om. mvh Per (PerV) (diskussion) 14. aug 2017, 15:15 (CEST)
Til Zoizit: Ja, du har ret i at "Beskrevet i" ikke længere hentes fra wikidata. Det havde jeg glemt at få med på listen i indledningen og på dokumentationssiden, men det kan stadig vises vha en almindelig parameter. --Weblars (diskussion) 14. aug 2017, 17:59 (CEST)


Wikidag og generalforsamling i Wikimedia Danmark[redigér wikikode]

Lørdag den 16. september 2017 afholder wmdk:Wikimedia Danmark Wikidag og generalforsamling i København.

Vi er i gang med at sammensætte et program for dagen. Vi har allerede ideer til indledere til dagens program. Men hvis du gerne bidrage med et indlæg - så giv besked. Brug Speciel:E-mail/Steenth

På generalforsamling efter wikidagen skal vi have valgt ny bestyrelse. Jeg stopper selv som formand. Jeg har været indsat som formand siden januar, hvor Ole Palnatoke Andersen besluttede at stoppe med hvervet som formand. Men jeg har et par andre tunge tillidsposter, som tager fokus fra WMDK. Så her skal der vælges en ny på posten. Men jeg forlader ikke miljøet. Og generelt er der behov at få nye kræfter ind i bestyrelsesarbejdet. Der har meget lidt fornyelse i bestyrelsen i de sidste mange mange år. Hvis du interesseret så kontakt mig.

De opgaver, der er:

 • at få flere medlemmer
 • arbejde kontakt med de danske organisationer og institutioner
 • arbejde international med de andre charters og WMF

På længere sigt vil det været at få nogle aktivitet med ansatte og et kontor, som kan arbejde med de eksterne parter vi har. Og at bestyrelsen bliver mere end en københavnerforening. Steen Th (diskussion) 1. aug 2017, 16:05 (CEST)


Kvalitetsindsats (substubbe)[redigér wikikode]

Her er en liste sorteret efter mest besøgte over substubbe som trænger til mere tekst: liste med substubbe. Måske skulle vi gøre en indsat på dette område. Villy Fink Isaksen (diskussion) 7. aug 2017, 17:59 (CEST)

Det synes jeg er en fremragende idé. Projektet med Gammel Dansk var - på trods af den finurlige titel - kompliceret, da det drejede sig om at opdatere artikler, som i al væsentlighed bestod af forældede biografier om personer, som kun meget få nutidige har nogen som helst interesse i. Jeg formoder, at mange nedprioritede opgaven i at ajourføre forældede artikler om tyske "retslærde", apotekere m.v. fra det 19. århundrede, og jeg tvivler endnu mere på, at andre skulle finde på at søge efter disse i dag perifere skikkelser.
Så, on topic: Kan vi gøre en indsats i at gøre relevante artikler bedre, tror jeg, at der vil være en markant større tilslutning. --Pugilist (diskussion) 7. aug 2017, 18:25 (CEST)
Tilsvarende har vi en liste over stubbe liste over stubbe der ser ud til at være mere besøgte end substubbene. Villy Fink Isaksen (diskussion) 7. aug 2017, 19:05 (CEST)
Den er måske mere relevant end substubbene. Jeg har været et par af substubbene igennem, og en del ser ud til at være blevet dømt substubbe lidt ud i det blå. De "rigtige" stubbene er værd at bruge lidt krudt på - og gerne holdt op imod antal besøg. Men vi har jo lov til at forbedre begge kategorier med udgangspunkt i antal besøg. --Pugilist (diskussion) 7. aug 2017, 19:13 (CEST)

Lækkert utility, som man siger på nudansk. Desværre, så har det på da.wiki rigtig længe været ugleset at markere artikler som værende stubbe og substubbe. Af selv samme årsag kan de to links være misvisende, da de kun viser de lidt under to tusinde artikler der er blevet kategoriserede som værende enten stubbe eller substubbe. Der findes givetvis langt flere stubbe og substubbe derude. Philaweb 7. aug 2017, 20:25 (CEST)

Aha... et lille flueben i "include all subcategories", og alle stubbe (eller stumpe, som de hedder på dansk) findes frem. 18.874 stubbe alt i alt. Philaweb 7. aug 2017, 21:01 (CEST)
Ja, der er mange andre stubbe her er kun medtaget {{Stub}} men der findes ja andre som evt. kan medtages i en større list feks. {{Biostub}} osv. . Vi kunne samle de mest besøgte fra alle stubkategorier i en stor liste som kunne blive månedens fokus. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 7. aug 2017, 21:07 (CEST)

(redigeringskonflikt)

Listen over stubbe omfatter kun dem, der ligger i selve Kategori:Artikelstump. Alene i dens underkategorier ligger der seks tusinde mere, hvortil kommer deres underkategorier. Dykker man ned i Kategori:Påbegyndte biografier er der tusinder af eksempler. Mens de mange bot-oprettede artikler om film har medvirket til, at Kategori:Påbegyndte artikler om film fra Danmark i øjeblikket rummer 9.810 artikler.
På den baggrund er det altså ikke sært, hvis folk er tilbageholdende med at indsætte stubskabeloner. De er allerede indsat i langt flere artikler, end det er realistisk, at der for alvor bliver gjort noget ved. Derudover er der en del artikler, hvor det er begrænset, hvor meget der kan skrives. Mens andre kræver, at folk giver sig tid til at pløje kilder igennem, hvis der da ikke lige er en artikel på et andet sprog, der kan oversættes fra. Og dertil kommer så, at arbejdet med at udvide artikler skal ske indimellem det løbende arbejde med oprettelse af nye artikler, opdateringer, hærværksbekæmpelse osv. --Dannebrog Spy (diskussion) 7. aug 2017, 21:15 (CEST)
Mon det er muligt at få lavet en "bot" der kan finde de 1000 mest besøgte stubbe. Listen kan derefter sorteres efter antal besøgte og antal bytes i stubbene. Villy Fink Isaksen (diskussion) 8. aug 2017, 09:38 (CEST)
"De er allerede indsat i langt flere artikler, end det er realistisk, at der for alvor bliver gjort noget ved." - Det er formentlig rigtigt nok. Men stubmarkeringen er jo også en måde at tilskynde dem, der opretter artiklerne, til selv at få gjort noget ved det. Det fungerer måske ikke altid, men grundlæggende synes jeg, det er en udmærket måde at vise, at der er arbejde at gøre, frem for bare at have en evt. mangelfuld artikel stående, som om den skulle forestille at være fyldestgørende. Hvis der f.eks. kommer en læser forbi og ser en mangelfuld artikel, tænker vedkommende måske "Det er godt nok for dårligt", men hvis der er en stubmarkering, tænker vedkommende måske i stedet "Nå, den trænger til udvidelse; det er de altså klar over." Det gør en forskel, synes jeg. Vh. SorenRK (diskussion) 8. aug 2017, 11:56 (CEST)
Kan det ikke foreslås som et emne til WP:Fokusmåned eventuelt? :) mvh Tøndemageren (diskussion) 11. aug 2017, 10:16 (CEST)


Skabelon:Automatisk taksoboks[redigér wikikode]

Det forslås at nogen laver en Skabelon:Automatisk taksoboks baseret på en:Template:Automatic taxobox. "Alle andre" wiki har såden en :-) (jeg prøver at råkopiere den til da-wiki. Gik ikke da den er afhængig af en nyere version af bl.a. Skabelon:Taksoboks; en:Template:Taxobox og en:Template:Taxobox/core)
Bagefter skal alle organismers taksobokse migreres til Skabelon:Automatisk taksoboks.
--Glenn (diskussion) 9. aug 2017, 20:48 (CEST)

Krydser fingre for at det kan lade sig gøre :-) - Nico (diskussion) 9. aug 2017, 21:16 (CEST)
Sig til når den kan afprøves. --Honymand (diskussion) 10. aug 2017, 08:05 (CEST)


Share your thoughts on the draft strategy direction[redigér wikikode]

Hallo! I'm sorry that I'm not writing in Danish. Hjælp venligst med at oversætte til dit sprog!

At the beginning of this year, we initiated a broad discussion to form a strategic direction that will unite and inspire people across the entire movement. This direction will be the foundation on which we will build clear plans and set priorities. More than 80 communities and groups have discussed and gave feedback on-wiki, in person, virtually, and through private surveys[strategy 1][strategy 2]. We researched readers and consulted more than 150 experts[strategy 3]. We looked at future trends that will affect our mission, and gathered feedback from partners and donors.

In July, a group of community volunteers and representatives from the strategy team took on a task of synthesizing this feedback into an early version of the strategic direction that the broader movement can review and discuss.

The first draft is ready. Please read, share, and discuss on the talk page. Based on your feedback, the drafting group will refine and finalize this direction through August.

 1. ^ Cycle 1 synthesis report
 2. ^ Cycle 2 synthesis report
 3. ^ New Voices synthesis report

SGrabarczuk (WMF) (diskussion) 10. aug 2017, 11:09 (CEST)


Lua-fejl i forbindelse med wikidata[redigér wikikode]

Jeg har opdaget, at der en gang imellem opstår fejl, når der hentes oplysniger fra Wikidata. Helt konkret vises meddelelsen "Lua-fejl i mw.wikibase.entity.lua på linje 37: data.schemaVersion must be a number, got nil instead". Det er oftest inde i en infoboks, fx Infoboks Wikidata person. Løsningen er heldigvis simpel: Foretag en nulredigering, det vil sige: klik på "Redigér wikikode" og klik derefter på "Offentliggør ændringer" uden at skrive noget nogen steder. Nulredigeringen kommer ikke med på historik-siden. Jeg ved ikke sikkert hvorfor fejlen kommer, men gætter på at den opstår når databasen er overbelastet, så den ikke når at sende sine oplysninger indenfor en vis tid. Derfor kan problemet måske løses ved at gøre skriptet mere tålmodigt, men det overgår mine evner. Et eksempel kan ses med Friedrich Zander i dag.--Weblars (diskussion) 14. aug 2017, 09:11 (CEST)

Det er en generel fejl på tværs af wiki'er. Og det flytter sig imellem artiklerne. Og der er en bug-rapport her: phabricator:T170039. Vi kan se hvad for nogle artikler, som pt er ramt i Kategori:Sider med skriptfejl. Steen Th (diskussion) 14. aug 2017, 09:44 (CEST)


Hjælp, en masse halvtomme infobokse[redigér wikikode]

Jeg er stødt på mange personinfobokse der har mistet de fleste oplysninger (inkl. et evt billede) bortset fra fødselsdato/fødested og evt dødsdato/dødssted. Eksempelvis har Venus Williams de sidste 4 måneder set ud som tidligere idag, selv om den så sådan ud fx 1. marts.

Omkring den 8. april blev skabelonen ændret så det ikke længere var nok at benytte koden {{Infoboks Wikidata person}}. Man skulle nu tilføje parameteren |wikidata=alle. Det betød, at omkring 1000 infobokse, der var blevet oprettet i de foregående par måneder, nu ikke længere virkede som tiltænkt.

Jeg har rettet nogle få af dem, og denne søgning viser de resterende sider:

Jeg håber andre vil hjælpe med at få tilføjet wikidata-parameteren, så siderne får den fulde infoboks tilbage. Mange af siderne kan måske med fordel ændres til at benytte en mere specifik personskabelon, fx {{Infoboks tennisspiller}}, selvom flere af dem mangler finpudsning af skabelonkoden. --Weblars (diskussion) 18. aug 2017, 09:01 (CEST)

Hvis vi nøjes med wikidata person i første omgang, kan det ikke gøres med en bot ? - Nico (diskussion) 18. aug 2017, 09:34 (CEST)
Jo, det kunne man, men hvis der var nogen der gjorde det manuelt, ville det være det bedste. Jeg har været ude for at nogle ting skulle ændres i infoboksen, fx med ingen_wikidata eller overskrivning med udfyldte parametre.--Weblars (diskussion) 18. aug 2017, 09:45 (CEST)