Diskussion:Mentanarvirðisløn M. A. Jacobsens

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Færøerne Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Færøerne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Færøernerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Liste Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Liste på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Titlen "Færøernes litteraturpris" er misvisende[rediger kildetekst]

Der er tale om en pris, som Tórshavnar kommuna har oprettet, den er opkaldt efter Mads Andreas Jacobsen, men det fremgår ikke af titlen her. M.A. Jacobsen var borgmester i Tórshavn fra 1933 til 1944 og så var han også bibliotekar og forfatter. I 1919 blev han udpeget af Færøernes Lagting til at etablere Færøerne første bibliotek, det blev til Færø Amtsbibliotek, som senere fik navnet Føroya Landsbókasavn. På Færøerne kaldes den Mentanarvirðisløn M. A. Jacobsens, hvis det skulle oversættes til dansk ville det nok blive M.A. Jacobsens kulturpris. Prisen har skiftet navn for nogle år siden, tidligere kaldtes den på færøsk Bókmentavirðisløn M.A. Jacobsens (M.A. Jacobsens litteraturpris). Navnet blev ændret fordi Tórshavns byråd ønskede at hædre andre kulturpersonligheder og ikke kun forfattere, og det skulle afspegles i navnet. Navnet Færøerne litteraturpris indikerer også, at det er Færøernes landsstyre eller lagting, der står for prisen, men det er det ikke. Færøernes landsstyre, Kulturministeriet (Mentamálaráðið), står for en anden pris, den kaldes Mentanarvirðisløn Landsins, som betyder Landets Kulturpris, og som ganske rigtigt at oversat til Færøernes Kulturpris her på dansk Wikipedia. Jeg vil foreslå, at vi flytter denne side til M.A. Jacobsens kulturpris. Med venlig hilsen --EileenSanda (diskussion) 23. feb 2016, 11:01 (CET)

Jeg har flyttet artiklen til Mentanarvirðisløn M. A. Jacobsens. --EileenSanda (diskussion) 5. mar 2016, 18:45 (CET)