Forside

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Der findes nu over 38 millioner artikler i Wikipedia, hvoraf 198.790 er på dansk.
Emblem-star.svg
Ugens artikel
Volbeat 2013.jpg

Volbeat er et dansk metalband, der blev dannet i København i oktober 2001 af Michael Poulsen. Bandet har taget navn efter Dominus-albummet Vol.Beat.

Bandet er blevet kendt på deres særprægede musik, der oprindeligt af bandet blev omtalt som "metallisk pop rock and roll, og som generelt er kendetegnet ved hård rock and roll med inspiration lige fra Metallica til Elvis Presley. Den nuværende besætning i gruppen består af forsanger og guitarist Michael Poulsen, bassist Anders Kjølholm, guitarist Rob Caggiano og trommeslager Jon Larsen.

Bandet har udgivet fem studiealbum og en dvd. Debutalbummet solgte guld i Danmark, og bandet modtog prisen for "Bedste debutalbum" ved Danish Metal Awards. Året efter vandt de en Steppeulv som "Årets håb". De resterende album har solgt platin i Danmark. Deres andet album, Rock The Rebel / Metal The Devil, nåede som det første metalalbum nogensinde til tops på den danske hitliste. Albummet var også det første metalalbum til at sælge platin i Danmark.

I alt har deres fem studiealbum solgte mere end 3 millioner eksemplarer på verdensplan, og bandet har høstet adskillige priser og nomineringer. Læs mere
Norway-sweden2.svg
Dagens skandinaviske artikel
Vind i form av vindkraft er blitt brukt til transport og energikrevjande verksemd i hundreår.

Vind er delvis horisontale luftrørsler i atmosfæren, som kjem av ujamn oppvarming av jorda si overflate. Vind i form av vindkraft er blitt brukt til transport og energikrevjande verksemd i hundreår. Kraftig vind i form av stormar eller orkanar kan derimot føre til store øydeleggingar og i verste fall dødsfall. Vind kan óg endre landskap ved forskjellige eoliske prosessar.

Forskjellig temperatur i to luftmassar fører til forskjellig lufttrykk i dei to luftmassane. Vind oppstår når luft strøymer frå området med høgt trykk til området med lågt trykk for å jamne ut denne trykkskilnaden. Corioliseffekten fører derimot til at lufta ikkje strøymer i rette linjer mellom dei to trykksystema, men følgjer sirkulære banar inn mot lågtrykkssenteret. Les meir …

Internet-web-browser.svg
Aktuelle begivenheder
Calbuco22-4-15.jpg
Office-calendar.svg
I dag

Den 25. april: Red Hat Society Day

To guillotinereplika fra Frankrig, til venstre fra 1792, til højre fra 1872.
Help-browser.svg
Vidste du at...

Fra Wikipedias nyeste artikler…

Psalmodikon

Gravestone icon2.svg
Nyligt afdøde
Izzat Ibrahim


Image-x-generic.svg
Dagens billede

Madonna with child and angels.jpg

Madonna med barn og engle er et maleri af Giovanni Battista Salvi da Sassoferrato, der befinder sig på Galleria Nazionale d'Arte Antica di Palazzo Corsini i Rom, Italien.
Wikipedia-logo.png
Søsterprojekter

Wikipedia ejes af paraplyorganisationen Wikimedia Foundation, som driver andre flersproglige og frie projekter, hvor alle kan bidrage.

Meta-Wiki
Wiktionary
Wikibooks
Wikiquote
Wikisource
Commons
Wikinews
Wikiversity
Wikispecies
Wikivoyage
Meta-Wiki Wiktionary Wikibooks Wikiquote Wikisource Commons Wikinews Wikiversity Wikispecies Wikivoyage
Om Wikiprojekterne Flersproget ordbog Gratis bøger og manualer Citatsamling Kildemateriale Fildeling af billeder og lyd Nyhedstjeneste Fri læring Videnskabelig artsoversigt Rejseguide
Preferences-desktop-locale.svg
Wikipedia på andre sprog
Føroyskt | Íslenska | Kalaallisut | Norsk (bokmål) | Nynorsk | Suomi | Davvisámegiella | Svenska
Wikimedia-logo.svg
Donationer

Moderselskabet Wikimedia Foundation er uafhængigt af alle interesser og behøver derfor økonomisk støtte fra læsere og brugere for at holde driften i gang. Giv et bidrag til Wikimedia og vær med til at sikre udbygningen af de servere, som Wikipedia og søsterprojekterne afvikles på.