Tekststreng

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 26. mar. 2013, 23:06 af KLBot2 (diskussion | bidrag) KLBot2 (diskussion | bidrag) (Bot: Migrerer 33 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:Q184754)

Indenfor programmering er en tekststreng eller streng en datatype, der bruges til at gemme tekstuel data.

Strengkonstanter

Der er flere almindelige måder at skrive strengkonstanter i forskellige programmeringssprog.

Den mest almindelige syntaks, er at skrive teksten direkte, omgivet af anførselstegn: "Dette er en streng." I visse sprog, som fx Perl og PHP fortolkes variable indeholdt i denne slags strenge. Denne slags sprog giver som oftest mulighed for at skrive strenge omgivet af apostroffer, hvis dette ej ønskes: 'Denne $variabel fortolkes ikke.'

Heredoc

I Perl tilbydes en syntax der kaldes heredoc-syntax, hvormed længere tekststrenge kan specificeres.

my $tekst = <<END;
Dette er en lang tekst.
Den kan indeholde linjeskift og $variable.
Teksten fortsætter indtil der står "END" på sin egen linje.
END

Repræsentationer

Strenge kan repræsenteres på mange måder, hver med deres fordele og ulemper. Her følger de mest almindelige repræsentationer:

Nul-termineret

En nul-termineret streng udgøres af en sekvens af tegn, efterfulgt af et ASCII NUL-tegn. Denne slags streng kaldes ofte en C-streng, idet det er repræsentationen der bruges i C.

Længde præfiks

En streng gemt med længde præfiks udgøres af en strenglængde, efterfulgt af det af længden specificerede antal tegn. Denne slags streng kaldes ofte en Pascal-streng, idet det er repræsentationen der bruges i Pascal.