BrianFromDenmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Brian Ikast Sørensen
Født 2. januar 1981 (43 år)
Struer
Bopæl Struer
Børn 3
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Youtuber/twitch streamer
Kendt for YouTube
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Brian Ikast Sørensen (født 2. januar 1981), bedre kendt som BrianFromDenmark er en dansk Youtuber/Twitch-streamer, der underholder i form af gameplay og Let's play. Han var Danmarks største youtuber fra den 3. juni 2010 indtil den 5. december 2012 hvor han blev overhalet af Gex.

Brian er sammen med Gex, Benny_1, Pjavn, Dildimoose og Coolagebrothers anerkendt som grundlægger af dansk Youtube.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Tidlig karriere[redigér | rediger kildetekst]

I 2006 oprettede han sin første kanal. som han dog først lagde videoer ud på i 2009 i form af daily vlogs. Han kunne dog pga. private forhold ikke fortsætte.

Senere karriere[redigér | rediger kildetekst]

Den 3. juni 2010 oprettede han BrianFromDenmark-kanalen, hvor han i begyndelsen lavede engelske videoer. Han startede ud med serien 'Let's build', men besluttede kort tid efter at skifte til dansk Youtube.

Efter hans skift til dansk Youtube startede han ud med let's plays af primært spillende Minecraft og Spore. Disse Let's plays gjorde ham hurtigt populær. Han blev kendt for hans måde at bande og kommentere sarkastisk, mens han spillede, men måtte stoppe med at bande I hans videoer grundet Youtubes stramning af regler om sprogbrug.

Youtube har i de senere år været lidt på hold for Brian, dog med enkelte uploads. Han har i stedet arbejdet og brugt sin tid på streaming på Twitch.tv. under "BrianFromDenmark". Her har han rundet 100.000 følgere og er en af de større danske twitch-streamere.

I 2023 fik han et fuldtidsjob og stoppede derfor med at streame og uploade på YouTube.[1] Han er stadig aktiv på diverse sociale medier.

Han havde hans sidste stream nytårsdag 31. december 2022.

Økonomi[redigér | rediger kildetekst]

Om hans indtægt fra gaming udtalte han i 2014, at Jeg arbejder det, der svarer til to fuldtidsjob og får lige lidt under en kontanthjælp udbetalt.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ GexYT stream på twitch d. 26 april 2023.
  2. ^ * BrianFromDenmark på DR.dk

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

YoutubereSpire
Denne youtuberbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi