Bruger:Élisée P. Bruneau

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nørre Vorupør kysten i Danmark.

Hej, mit kunstnernavn er Élisée P. Bruneau. Jeg har studeret nogle naturvidenskabelige fag på uni og er ellers interesseret i religion, politik, økonomi og sprog. Jeg glæder mig til at være behjælpsom med at forstørre den dansk sprogede Wikipedia samling.

WikiProjekter[redigér | rediger kildetekst]

Wikipedia projektet "bot" er en bevægelse inden for den danske Wikipedia som ønsker at få nogle botter til at skrive artikler på Wikipedia. Den danske Wikipedia rangerer på en 35. plads og det vil vi gerne se ændret. Ved at bruge en bot vil der være rigtig mange nye artikler, meget mere indhold og det vil give skriverne tid til specialiserede artikler, samt gøre "kundekredsen" større. Der er tale om at bruge LSJBOT'ten som skabelon til den danske bot.

Hvad er en bot?[redigér | rediger kildetekst]

En bot (eller webrobot) er et computerprogram der er lavet til at udføre noget ved hjælp af internettet og i modsætning til en robot ikke har noget fysisk legeme. Mange typiske botter udfører triviel dataopsamling af store datamængder, for eksempel ved at søge efter indhold på World Wide Web eller udsende spam. Botterne kan være fjernstyrede eller automatiske. Andre botter har mere komplicerede funktioner og kan udvise kunstig intelligens. Sådanne botter bruges fx i computerspil i form af computerstyrede spillere, eller som chatbots som indtil videre (2016) har en primitiv personlighed, viden og intelligens sammenlignet med menneskets. På Wikipedia er der også en del bots der laver en masse trivielt arbejde automatisk, se Wikipedia:Botter.

Wikipedia --- Bot

Botter[redigér | rediger kildetekst]

Jeg overvejede at bruge LSJBOT'ten. Den er skrevet af en svensker. Da svensk næsten er det samme som dansk, burde denne bot være nogenlunde brugbar til at skrive artikler på den danske Wikipedia.

Formål[redigér | rediger kildetekst]

Formålet med projektet er at gøre den danske Wikipedia mere brugbar. De fleste danskere bruger den engelske udgave, da der både er flere artikler og mere information i hver artikel, end der er i den danske Wikipedia. Wikipedia Danmark er helt nede på en 35. plads på ranglisten over Wikipedia indhold. Idét vi får en bot til at skrive en stor del af indholdet kan vi gøre Wikipedia DK mere nyttig for alle. Botter vil ikke gøre Wikipedianerne arbejdsløse, men tage det unge slæb. Skriverne her har så bare mere tid, som de kan bruge på bestemte artikler.