Bruger:Dencon/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Vigtigheden af de rigtige kontormøbler[redigér | rediger kildetekst]

Der er ved at komme mere og mere gang i dansk erhvervsliv, og samtidig er Kampen om at rekruttere de mest kvalificerede ansatte sat ind. I den forbindelse er der flere og flere der har set skriften på væggen, med hensyn til kontorindretning og hermed det signal man sender ud af til, om hvilken type arbejdsplads man er. En ny indretning og lidt mere struktur på tingene, sender et stærkt signal om man er en aktiv og professionel organisation, der er mere spændende end konkurrenterne. Når virksomheder således gerne investerer 15-20.000 kr. pr. medarbejder på at indrette den helt rigtige og personlige arbejdsplads, så er det altså også af flere grunde, og helt sikkert med henblik på at investeringen er tjent hjem igen. Dette sker på flere måder, og den første var tiltrækningen af de vigtige medarbejdere hvor der uden dem ikke er en virksomhed. Dernæst at holde på dem i længst mulig tid, da rekruttering er meget dyrt og tidskrævende. Sidst at sørge for de arbejder mest muligt og effektivt, det betyder færrest mulige sygedage og bedst mulige betingelser for at være effektive.

Sygedage[redigér | rediger kildetekst]
er direkte proportionalt forbundet med indeklima, arbejdsmiljø og indretningen af arbejdspladsen. Derfor er en investering i arbejdsmiljø en investering i mere effektive medarbejdere. Herunder skal man være særdeles opmærksom på indretningen af storrums kontorer, som i dag har givet anledning til mange sygemeldinger på grund af psykisk dårligt arbejdsmiljø. psykiske lidelser som depression, angst, skizofreni og misbrug alle er blandt de fire sygdomme, der oftest sender danskerne ud af arbejdsmarkedet. Konkret vil det fx sige, at ca. 2000 personer om året tilkendes førtidspension på baggrund af en angstdiagnose hvorimod 1 mio Danskere menes at have ondt i ryggen og [[1]] bliver derfor en af de vigtigste faktorer for at holde på medarbejderne. Kilde
Holdbarheden[redigér | rediger kildetekst]
[redigér | redigér wikikode]

Kontormøbler er en helt møbel kategori for sig selv, da de kun sjældent kan sammenlignes med de møbler der bruges til private formål. Holdbarheden og testen på disse er langt større, da de skal bruges professionelt på langt hårdere måder. Eks. vis skal en sofa der står i en lufthavn kunne holde til at der sidder folk i den døgnet rundt, og en reol på et posthus eller læreværelse skal bruges mange timer med enorm slidtage til følge. Vælger man så tilmed en lakeret reol i en bestemt logo farve og der gives 5 års garanti på denne, så skal kvaliteten være helt i top og ikke på nogen måde lavet for at være billigst muligt. Hertil findes der store Svenske bolig butikker der laver produkter lavest mulige kvalitet, men bedst muligt design til prisen. Her er det ikke kvaliteten der er afgørende, men lavest mulige pris. Disse kan derfor heller ikke holde til erhvervs brug, og testes derfor heller ikke til dette. Mange virksomheder der skal købe kontormøbler.dk er ikke klar over at DE er ansvarlige for møblerne de sætter ind til deres kunder og medarbejdere, således hvis der skulle ske det at et ben eller ryglæn brækker bagover og personen kommer til skade ved dette, er det virksomheden der skal erstatte skaderne og sygedagene. så er det lige meget om virksomheden har gjort et godt køb og sparet nogle hundrede kroner på stolen, hvis den ikke kan holde til det behov den er købt ind til, og man har derfor et produktansvar gældende både som mellemhandler og producent.

Kontormøbler kan således inddeles i flere kategorier[redigér | rediger kildetekst]

[redigér | redigér wikikode] • [[2]] -> Skal kunne tilpasses den enkelte virksomheds ønsker for indretning og farve sammensætning • Borde -> Hæve Sænke borde, mødeborde, skriveborde, arbejdsborde, kantineborde, loungeborde, cafeborde • Stole -> Kontorstole, mødestole, loungestole, kantinestole, cafestole, ergonomiske stole • Tavler -> Whiteboard, kridt tavler, opslagstavler, glastavler, mødetavler, planlægningstavler • Afskærmning -> Skærmvægge i enhver form og farve kan omdanne et ellers problematisk kontor til en god arbejdsplads • Belysning -> Der er i arbejdsplads vurderingen krav om individuel belysning af arbejdspladsen, og det er således et krav med en bordlampe.


Dencon (diskussion) 21. dec 2015, 16:00 (CET)