Bruger:Jwh3678

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Trinitus og mystistik (EN mystistic) musik

Mystistik er en genre der hovedsageligt spilles i en formindsket skala, hvor det mest kendetegnende spil er skiftet mellem dur og mol akkorder. Som f.eks.: i en c-formindsket skala: |C Cm C Cm|Eb Ebm Eb Ebm|F# F#m F# F#m|A Am A Am| osv.

Der indgår dog også skalaerne forstørret skala og heltone skala i musikken.

Den forstørrede skala kan akkord mæssig også bruges på samme måde som den formindskede skala. Som f.eks.: c forstørret skala: |C Cm C Cm|E Em E Em|G# G#m G# G#m| osv. Dog hvor der er 4 dur mol trin, eller akkordtrin som jeg kalder dem, i en formindsket skala. Er der i en forstørret skala et akkordtrin mindre. Nemlig 3. På disse trin kan man altså lave både en dur og en mol akkord. Så hvis du spiller en C dur er der også en C mol akkord og videre en Eb dur og Ebm akkord osv.

Heltone skalaen er mest beregnet til at lave aug akkorder i, men man kan til for nærmelsesvis også lave dur akkorder i den. Den sidste tone i akkorden kommer dog til at stikke udenfor skalaen. Hvad jeg ikke synes gør noget. Mol akkorder passer dog ikke ind i skalaen. Der vil der være to toner der stikker udenfor skalaen i akkorden. Men ind imellem behøver man heller ikke at følge teoretiske regler. Man kan gøre som man vil.

Men disse 3 forskellige skalaer er grundlaget for både mystistik og trinitus musik. Ja trinitus musik er i grunden det samme som mystistik musik. Dog bare at trinitus tekstmæssig handler om religion. Dog ikke bare for en religion, men alle religioner verden rundt.plus mytologier og overtro.Trinitus skal bruges som et samlingspunkt mellem religioner. Samt at mindske stridigheder og konflikter mellem religioner.

mystistik handler der imod om alle mulig andre sørgmodige, sure og alvorlige emner. Så som politik og ulykkelig kærlighed

Det hele startede i 1998 i april, hvor jeg Jacob W. Høgfeldt sad og spillede på mit keyboard i mit barndomshjem i Holstebro. I den periode havde jeg om formindsket skala på Holstebro Musikskole, og det var den skala jeg sad og spillede på mit keyboard. Pludselig samtidig med at jeg så skalaen for mig, så så jeg også de dur og mol akkorder der kan spilles i skalaen, som naturligt hører til i skalaen. Det blev starten på denne stil. Men samme år blev jeg syg, og måtte igennem et længere varende sygdomsforløb. Så da jeg for første gang i mit liv flyttede i lejlighed for mig selv, gik jeg i 2003 for alvor igang med at udvikle og nedskrive stilen. Jeg lavede mine første trinitus sange, som jeg kaldte stilen i starten. Men da en daværende ven sagde til mig at trinitus lød som det kirkelige ritual trinitatis. Så arbejdede jeg videre med at finde på et andet navn til min stil. Da det ikke er religiøs musik jeg laver. Jeg beholdte dog navnet trinitus. Da der naturligvis også skal være plads til den religiøse del i denne musikstil. Men i 2006 fandt jeg så på at kalde stilen for mystistik. Det kommer af at en ven sagde til mig at han syntes min musik lød mystisk, og det havde han nu ret i, og jeg tog det positivt til mig. Mystisk lød dog ikke som en stilart betegnelse, men blot som et ord. Men så legede jeg lidt med ordet, og kom til sidst på navnet mystistik, og det synes jeg lød som en stilart betegnelse.

Mystistik fandt jeg frem til ved at stamme en gang på sidste stavelse af ordet mystisk.

Trinitus kommer af sammenblandingen af ordene tinnitus og et tre heltoners trin i musik, der hedder en tritonus. DIsse ord til sammen bliver så til stilart betegnelsen trinitus.

Lyden i både mystistik og trinitus musikken er ret melankolsk og dyster i det.