Bruger:Lommeregner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Seeing across Costumers

Seeing across costumers dækker bredt over hvordan IT-systemer hjælper til at gøre erhvervslivet en anelse lettere. De tre kapitler der vil blive gennemgået her, beskriver flere forskellige modeller og diagrammer som viser hvordan man kan opnår en nemmere arbejdsdag både for den individuelle medarbejder, men også hvordan det hjælper selve virksomheden. Seeing across Costumers er et meget vigtigt afsnit i bogen, da det er et hovedområde inden for fornyelse, og samtidig både kan bruges til besparelser, samt mere tilfredse medarbejdere.


Consulidation[redigér | rediger kildetekst]

Det at designe et system er som sådan ikke et problem, problemet ligger i at få designet et system der rammer hele populationen, samt dækker over diverse indviduelle behov, man er nødt til at skabe noget der kan bruges i begge tilfælde, for at tilfredstille begge grupper af kunder.

Derudover er man nødt til at være på forkant, og tænke hurtigt, for ikke at blive overhalet af konkurrenterne. Et eksempel her er Microsoft, de fik ideen om "pakkeløsning" de forudså altså at man i virksomheder rundt omkring vil få brug for en pakkeløsning af de forskellige office-programmer, som f.eks. Word Excel osv. Resultatet ser man idag, da selv Appel, deres største konkurrent, ikke har kunnet komme op med en ide der er af samme kvalitet, og dermed har måttet investere i office. Et andet eksempel er niche markedet, hvor man også er nødt til at specialisere sig, da man ellers vil blive indhentet og overhalet af konkurrenterne, hvis ikke man altså fornyer sig, og både får tilfredsstillet de individuelle og de kollektive behov.


Man skal have øje for, at når kunden fortæller om sig selv, er det ofte om hvor meget vedkommende differentierer sig fra konkurrenterne. Dette er ofte en irrelevant viden, da dette ikke er vigtigt i forhold til det generelle mønster og strukturen i forbindelse med arbejdet. I forbindelse med segmentering af markeder, skal man segmentere på forskellighed i arbejdsgangen og ikke på industrier. Arbejdsmodeller er med til at sælgerne rationelt kan segmentere et marked. Hvis arbejdspraksissen er gængs, kan det blive repræsenteret i en enkelt konsolideret model, hvilket definerer markedet. Såfremt modellen ikke kan repræsentere alle kunderne, betyder det følgende; arbejdspraksissen er ikke konsistent for et produkt. Arbejdsmodeller er med til at grundlægge strategiske beslutninger for designere såvel for marketingsfolk. Det er IT afdeling der kortlægger hvorvidt afdelinger i en organisation duplikerer arbejdet. Interviews og arbejdsmodeller gør analytikeren i stand til at identificere problemer i processen. Tit er det de samme strukturer der gør sig gældende, når en ingeniør bestiller komplekse råvarer som når en almindelig indkøber bestiller køleskabe se det i en ekstern model. Mange brugere er i mod forandringer. Målet med konsolidering er at få indsigt i kunderne og deres struktur. Konsolidering bygger på en induktiv metode.