Bruger:Meberg1234/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Simon&Simon[redigér | rediger kildetekst]

Bag festduoen SIMON&SIMON står de to natklubejere og mediepersonligheder Simon Lennet og Simon Frank Jacobsen der sammen med blandt andre den kendte komiker og skuespiller [Casper Christensen] ejer den notoriske natklub Sunday i indre København. SIMON&SIMON og den kendte natklub er genstand for bogen "De Udvalgte" af [Lea Korsgaard] og [Alesya Gulevich] der blev udgivet på forlaget [Zetland] i foråret 2015[1]. Bogen beskriver miljøet omkring Sunday indefra og to festarrangørers første store kendte natklub SIMONS, der lå i St. Strandgade. Den beskriver et lukket og eksklusivt kendismiljø hvor penge, status og stoffer styrer, men hvor også den eskapistiske fest når nye højder for hvad Københavns natteliv ellers kan tilbyde. SIMON&SIMON har været aktører på den københavnske natklubscene i snart et årti men det var først med åbningen af SIMONS og siden Sunday at de får alvor kom i mediernes søgelys grundet en kombination af at være de kendte og riges favorit natklub, samarbejdet med den landskendte Casper Christensen og en række større mediestunts der har affødt en hvis offentlig interesse som beskrevet nedenfor.


SIMONS[redigér | rediger kildetekst]

Natklubben SIMONS åbnede i 2010 i nedlagte gallerilokaler i St. Strandstræde i indre København. Klubben kom straks i mediernes søgelys med historier om dværgbarer[2], [live sex shows], en hård og ekslusiv [dørpolitk][3] og en tilsvarende høj kendisfaktor der kulminerede da Kronprins Frederik afholdte efterfesten til sin barnedåb på klubben i 2011[4], og senere blev optaget på kamera af en anden gæst i flirt med en lyshåret pige[5].


Brylluppet i Nikolaj Kirke[redigér | rediger kildetekst]

I vinteren 2012 dukkede en række af Danmarks mere farverige kendte op i Nikolaj Kirke i København da SIMON&SIMON foran 400 inviterede gæster giftede sig [6]. Simon Frank bar brudekjole med en dværg som brudepige mens Simon Lennet ankom ridende på et æsel [7]. Brylluppet modtog stor mediebevågenhed, og blev dækket af flere af landet større tidsskrifter.


Restaurant Congo[redigér | rediger kildetekst]

I 2013 åbnede duoen deres første establisement med [Casper Christensen] da de tre åbnede restauranten Congo i St. Kongensgade i København til en del bevågenhed, udsolge borde og gode anmeldelser[8][9] . Restauranten blev solgt videre i 2014, da parterne efter eget udsagn hellere ville fokusere på andre ting, heribland Klubben Sunday og et Hotel på Zanzibar[10]


Klub Sunday[redigér | rediger kildetekst]

SIMON&SIMONs nuværende tilholdsted er natklubben Sunday i Lille Kongensgade i indre København, som duoen ejer sammen med blandt andet [Casper Christensen] og den velhavende entreprenør [Morten Vagner], der stod bag datingsiden [dating.dk] [11] Klubben åbnede i 2013 i lokaler der før har huset den [legendariske] natklub Annabels [reference?] tilbage i 1980erne. Sunday er landets kendteste natklub og tiltrækker kendisser fra ind- og udland (bl.a. Bono fra bandet U2 har besøgt klubben [12]efterfulgt af horder af unge, smukke og rige mennesker der vil ses og feste i de hvide lokaler[13]. Klubben er notorisk svær at komme ind på og kun få udvalgte kommer forbi dørmændene. Klubben har fortsat stilen med SIMONs med fester med fester der skubber til grænserne. I 2015 satte Ekstrabladet fokus på historien om at klubben til en fest under påsken havde simuleret at korsfæste en dværg [14].


Tour de Tisvilde og Tisvilde29[redigér | rediger kildetekst]

I 2013 annoncerede holdet bag natklubben Sunday, SIMON&SIMON og Casper Christensen, at de ville arrangere og afholde cykelløbet Tour de Tisvilde [15], som efterfølges af festugen Tisvilde29 der samler store dele af det Københavnske jet set[16]. Cykelløbet og den efterfølgende uge er gået hen og blevet et tilløbsstykke for kendte deltagere, og da Simon Frank styrtede under løbet blev det Breaking News på flere danske formiddagsavisers hjemmesider[17]I 2015 afholdes i tillæg også et løb på Mallorca.


Andre større mediehistorier[redigér | rediger kildetekst]

  • Duoen har også stået bag rejsenatklubben "Jet" sammen med den konservative folketingskandidat og festprædikant Mads Holger. Klubben var en tilbagevende rejsebegivenhed med chartret fly til en ny årlig destination. Klubbens tur til Istanbul blev dækket af journalist Mads Brøgger i en større artikel i magasinet Euroman[18].
  • I 2012 kom SIMON&SIMON sammen med Casper Christensen under en del beskydning i de danske medier da en række kendte personligheder offenligt kritiserede de tre for at tage en elefant med rundt på den bytur i København[19].
  • Historien blev i 2015 genoplivet i Ekstrabladet da Simon Lennet til en blog omtalte episoden og referede til studieværten Sara Grünewald og nøgenmodellen Kira Eggers som ”afdankede strippere”.


Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ http://www.euroman.dk/artikler/nyheder/sunday-de-storste-flasker-de-dyreste-stiletter-den-lakreste-krop/
  2. ^ http://politiken.dk/ibyen/nyheder/natteliv/ECE1030523/omstridt-natklub-aabner-med-dvaerge-bag-baren
  3. ^ http://politiken.dk/ibyen/nyheder/natteliv/ECE1030643/ny-eksklusiv-natklub-udvaelger-gaester-paa-facebook/
  4. ^ http://www.bt.dk/royale/se-alle-billederne-royalt-afterparty-paa-simons
  5. ^ http://www.bt.dk/royale/paa-natklub-efter-daaben-uden-mary
  6. ^ http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/article4054304.ece
  7. ^ http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE2125331/simon-og-simon-syndens-tvillinger-lever-hoejt-paa-opmaerksomhed/
  8. ^ http://www.aok.dk/natteliv/her-er-klubtosserne-der-aabner-restaurant-med-casper-christensen
  9. ^ http://politiken.dk/ibyen/nyheder/restauranter/kokkehuer-mellem/ECE1953995/casper-christensens-restaurant-er-modig-og-smart-paa-den-sorte-maade
  10. ^ http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/article4721852.ece
  11. ^ http://www.business.dk/vaekst/saadan-var-datingkongens-vilde-begyndelse
  12. ^ http://www.bt.dk/kendte/bono-paa-natklubber-i-koebenhavn
  13. ^ http://www.aok.dk/natteliv/sunday-club
  14. ^ http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/kendis-natklub-korsfaestede-dvaerg/5513802
  15. ^ http://pleasure.borsen.dk/galleri/1/287019/billedserie_tour_de_tisvilde_2014.html
  16. ^ http://politiken.dk/kultur/ECE2028297/jetsettet-vender-tilbage-til-tisvilde-til-naeste-aar/
  17. ^ http://politiken.dk/kultur/ECE2025915/kendis-arrangoer-braekker-kravebenet-under-tour-de-tisvilde/
  18. ^ http://www.euroman.dk/artikler/artikler-fra-magasinet/mads-holgers-forunderlige-rejse-med-klub-jet-i-istanbul/
  19. ^ http://www.bt.dk/danmark/dyrevenner-raser-over-casper-christensens-elefantstunt