Bruger:Mogelbjerg/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Originaltitel Premiere Instruktør Hovedrolleindehaver Baseret på
Roseanna 14. august 1967 Hans Abramson Keve Hjelm Roseanna
En død kvinde bliver fundet i Göta Kanal. Ingen ved, hvem hun er og Rikspolisen med Martin Beck bliver tilkaldt. Først flere måneder senere får de at vide, at Roseanna McGraw fra USA er forsvundet i Sverige. Martin Beck og hans hold kan nu rekonstruere Roseannas sidste rejse med kanalskibet Diana.
The Laughing Policeman 20. december 1973 Stuart Rosenberg Walter Matthau Den grinende strisser
Walter Matthau spiller politimanden Jake Martin, der efterforsker en forbrydelse i San Francisco, hvor samtlige passagerer på en bus er blevet skudt, og alle på nær én er døde. En af de dræbte er en civilklædt politimand.
Mannen på taket 1. oktober 1976 Bo Widerberg Carl-Gustaf Lindstedt Den afskyelige mand
En højtstående, men pensioneret politimand dræbes i sin hospitalsseng. Hans hårdhændede metoder efterlader mange mulige mistænkte, og som om det ikke var nok for Martin Beck og hans hold, tvinges deres opmærksomhed mod et tag i Stockholm, hvor en mand har slået sig ned med en riffel.
Der Mann, der sich in Luft auflöste 25. december 1980 Péter Bacsó Derek Jacobi Manden som gik op i røg
Dette er en international coproduktion hvor Beck afbryder sin ferie for at rejse til Ungarn, hbor han leder efter en forsvunden svensk journalist.
Nezakonchennyy uzhin 27. marts 1981 Jānis Streičs Romualds Ancāns Strisser, strisser
En lettisk filmatisering fra sovjettiden, hvor det lokale politi må overlade opklaringen af et mord på en direktør til den tilkaldte Martin Beck.
Beck - De gesloten kamer 2. september 1993 Jacob Bijl Jan Decleir Det lukkede rum
Nederlandsk film, hvor Beck skal opklare et klassisk mysterie: En mand findes skudt i et værelse, der er aflåst indefra - hvis det er selvmord, hvor er da våbnet?