Bruger:Steffenersej123/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skabelon:AFC submission

Laura Thorsgaard Kjær[redigér | rediger kildetekst]

[1] Laura Thorsgaard Kjær (født. 1992) er en dansk møbeldesigner. Hun har taget sin bachelor i interiør og møbeldesign på KHiO (Kunsthøgskolen i Oslo), hvor hun var på udveksling til Bezalel Acadamy of art and design fra 2017-2018 i Israel. Hun afsluttede sin master i produktdesign på Konstfack Stockholm [2] i 2022. Om sin master beskriver hun selv: Mitt examensarbete tar mitt eget arbete som utgångspunkt. Att vara någon som uttrycker sig genom fysiska föremål, att arbeta med hållbarhet är självklart för mig. Därför var mitt tidigare mantra när jag skapade att ”göra så lite skada som möjligt”. Men under masterprogrammet kände jag ett behov av att tänka om. Var fanns glädjen i att skapa? Var fanns hoppet? Komplexiteten? Allt jag ville förmedla till de människor som kommer i kontakt med mitt arbete. De saker vi behöver för att en verklig förändring ska ske (...). I 2018 etablerer hun Laura Kjær Studio [3], som hun selv udtaler var med til, at finanserne fester og opholdet i Oslo. Virksomheden er en enkeltmandsvirksomhed i branchen industriel design og produktdesign, hvor hovedindtægten kommer fra hendes smukke reol. I Lauras design har hun stor fokus på bæredygtighed, farver og lugte, som hun mestrer på sin helt egne og unikke måde.

Den Skandinaviske Designhøjskole [4][redigér | rediger kildetekst]

I oktober 2022 fik Laura en deltidsstilling på linjen Møbel, Rum og Produktdesign på Den Skandinaviske Designhøjskole, hvilket blev en oplevelse udover det sædvanlige. At påtage lærerrollen var i sig selv en udfordring, da det var helt nyt for Laura. Men med hendes store kompetencer nærvær, energi og åbne personlighed faldt det hende allerede fra dag ét helt naturligt. Hun mødte de unge nysgerrige elever i øjenhøjde gennem konstruktiv, og imødekommende snakke og kritik, hvor det lykkedes hende, at inspirere, udfordre og motivere dem. Ikke nok med det spredte Laura altid positiv, sjov og varm energi i de såkaldte MRP lokaler. Derfor vandt hun med det samme en vigtig plads for elevernes undervisning samt en plads i deres hjerter. Der er især en gruppe elever, som selv kaldte sig "det følsomme kristne bord", der satte stor pris på hendes varme og nærvær. Derudover tager de Lauras inspirerende ord, som #doitfortheportfolio, og mange andre ord og snakke med i deres videre færden.

Opvækst[redigér | rediger kildetekst]

Kjær er født og opvokset i byen Hornslet lidt uden for Århus, hvor hun også gik i folkeskole. Hun slog sin vinger ud og blev student fra Århus katedralskole, hvor hun havde hovedfokus på fagene italiensk og billedkunst. Hendes italiensk er blevet lidt rusten med årene, men forståelsen of interessen for kunst er blomstret lige siden. Senere har hun undersøgt sin interesse for det kreative, da hun valgte at gå på Den Skandinaviske Designhøjskole. Om det var design verden hun skulle slå sine rødder, var dog stadig usikkert. Derfor søgte Laura både ind på Kunsthøgskolen KHIO i Oslo, og Kaospilot uddannelsen i Aarhus. Imponerende nok blev hun tilbudt en plads på begge skoler, men valgte at følge sit hjerte og valgte derfor Kunsthøgskolen KHiO.[5]

Timeline[redigér | rediger kildetekst]

10.07.1992 Født i Aarhus
2009-2011 Aarhus Kathedralskole
2009-2010 Tjener på Olinico
2012 Den skandinaviske designhøjskole
2013-2015 Bartender Cafe Drudenfuss
2016-2017 Kunsthøgskolen KHiO[6]
2017-2018 Bartender Taco Republica
2017-2018 Bezalel Academy of Art and Design[7]
2018- Etablerer Laura Kjær studio[8]
2022 Master i produktdesign på Konstfack[9]
2022 Lærer på Den Skandinaviske Designhøjskole i Randers

References[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kjær, Laura. "Instagram". Laura Kjær Studio.
  2. ^ Superficial, Super. "Master". Konstfack.
  3. ^ Studio, Laura Kjær. "CVR". CVR.
  4. ^ Skandinaviske Design Højskole, Den. "Højskole". Designhojskolen.
  5. ^ Leadership, Kaospilot. "Kaospilot". Kaospilot.
  6. ^ Oslo, KHIO. "KHIO". KHIO.
  7. ^ Acadamy of Arts, Bezalel. "Acadamy of Arts Wikipedia". Wikipedia.
  8. ^ Studio, Laura Kjær. "CVR". CVR.
  9. ^ Superficial, Super. "Master". Konstfack.