Brugerdiskussion:Kaare/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej Kaare

Hvad mener du med om du har fulgt standarden for billedlinks?

Jeg synes det ser fint ud. Er ikke helt sikker på vi overhovedet har defineret standarder.

Jeg har efterhånden fundet ud af, at der er en bestemt måde at sætte et link ind til en større version af billedet: noget i stil med Media:blabla.jpg|større foto Jeg har brugt det på forsøgsbasis idag i tabellen i artiklen om f.eks. solen.

Jeg plejer at gøre mig umage med at skrive på billedets side hvor det kommer fra - som du også har gjort. Ud over det plejer jeg at billedbehandle, så den længste kant på billedet bliver omkring 300 pixels inden jeg sætter det ind i artiklen. Hvis billedet skal stå for sig selv udenfor en tabel plejer jeg at give det en tynd kant (1 pixel), gerne i sort, men ved f.eks. Julius Cæsar blev kanten lysegrå. Billeder jeg sætter ind på denne måde lader jeg oftest flyde til højre for teksten. Jeg kan se du også har kanter på dine billeder og har sat dem ind til højre for teksten, så måske skulle vi skrive vores fremgangsmåde ind i stilmanualen, vi gør vist ca. på samme måde så vidt jeg kan bedømme :-)

Mvh --Malene 22. sep 2003 kl.23:12 (CEST)

Grunden til at mine billeders udformning og placering kom til at ligne din, var jeg at jeg ikke kunne finde en vejledning og desuden syntes det så pænt ud i artiklen om solen, hvorfor jeg gjorde det på samme måde. :-)
Mht. pixelbredden, så synes jeg de 300 pixels må være passende (mine billeder er 320 pixels i bredden), ellers bliver billederne for dominerende.
Gå endelig i gang med at beskrive fremgangsmåden i stilmanualen. :-)
- Kaare 24. sep 2003 kl.19:26 (CEST)

Tak for dine rettelser. Som nordmand er det desværre nemt at overse enkelte norske ord når man oversætter til dansk. - Wolfram 26. nov 2003 kl. 19:26 (CET)


Gode tabeller du her har forbedret amt og enkelte kommuneartikler med. BrianHansen 6. feb 2004 kl. 21:10 (CET)


Du har rettet "Golden Gate broen" til "Golden Gate-broen". Jeg er i princippet ligeglad om det er det ene eller det andet, men er nysgerrig efter at vide hvorfor. Årsagen er jo muligvis en jeg skal tage ad notam til andre artikler jeg opretter? For udgaven uden bindestreg taler muligvis at amerikanerne selv bruger navnet uden bindestreg (og så naturligvis med "Bridge" istedet for "Bro". Bruger:BjornGraabek 27. mar 2004 kl. 10:10

Der er tale om dansk retskrivning, mere præcist sammensatte ord (§ 18 i min 2. udgave af Retskrivningsordbogen). Læs også om emnet hos Fiduso.
Men måske skulle artiklen i stedet hedde Golden Gate Bridge, da Bridge vel er en del af navnet.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 27. mar 2004 kl. 13:41 (CET)

Må man ikke slette andres brugere ukorrekte bidrag?[rediger kildetekst]

Kære Kaare,

Jeg kopierer lige din kommentar fra en anden diskussion herned, så vi kan diskutere det videre her. Jeg giver min egen kommentar så snart jeg har tid igen:

Kaare Skrev: At en bruger fjerner andres bidrag, betyder ikke at de bidragsydere det går ud over, har ret til at gøre det samme - det er stadig lige forkert, uanset hvem der gør det. Jeg skrev kun til dig, fordi du var en forholdsvis ny bruger og måske ikke var opmærksom på hvordan sådanne konflikter løses. Det er meget trist, at en garvet bruger som Haabet uden videre sletter en andens brugers bidrag.

Og: Jeg tror at enkelte brugere har fået en følelse af, at har man leveret store bidrag til bestemte artikler, så har man også lov til at slette andres bidrag efter forgodtbefindende. Ønsker man den form for personligt ejerskab/kontrol over artikler, så er et samarbejdsprojekt som Wikipedia ikke det rigtige sted at bidrage.

Fortsættelsen kommer snart...


Hej Kaare, I want to upload Schalke 04s våben, but i don´t find the upload-site. Can you help me, Nobody.de 29. apr 2004 kl. 14:12 (CEST)

Hi Nobody.de
Though I am not Kaare I hope I can help you. To upload on the Danish Wikipedia you should use the link Læg en fil op from the menu to the left.
Claus Sørensen 29. apr 2004 kl. 14:28 (CEST)

Hej Kaare

80.208.99.227 ændring af mandelaza.jpg var faktisk OK (i min browser).

Lige nu vises 2 billeder af mandelaza.jpg i browseren - 80.208.99.227 viste faktisk kun én som burde være OK.

mvh Glenn 10. maj 2004 kl. 13:09 (CEST)


Tak!

mvh wildt 26. Maj 2004 kl. 9:11 (CEST)

Meget tilfredsstillende at nogen faktisk læser hvad man skriver - og at nogen bekymrer sig om kommaer og grammatik. Tak for det.


Kaare skrev ved ændring af bryllup: "Interwiki-links genindsat (hvorfor slettede du dem, Byrial?)"

Det var ikke med vilje. Jeg begyndte at redigere på den første version af siden som var uden interwiki-links, og da jeg trykkede på "Gem side" gik ændringerne som du havde lavet i mellemtiden tabt. Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke fik en advarsel om at det ville ske. Byrial 7. jul 2004 kl. 21:57 (CEST)

Der burde have fremkommet en advarsel; jeg har oplevet det både ved gem side og forhåndsvisning. Ved lejlighed vil jeg prøve at spørge udviklerne om det er et kendt problem. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. jul 2004 kl. 22:27 (CEST)

Donation translation[rediger kildetekst]

Hej, and thanks! Can you translate the notice on the wiktionary project also? +sj+ 07:47, 14 Jul 2004 (UTC)


Hej Kaare,

Du skal have tak for det tip, du gav mig ved at indsætte {{GFDL}} ved mine billeder. Jeg har spekuleret på, om "GNU-FDL" var nok til, at engelsksprogede kunne forstå meningen. Dette løser problemet med ét slag.

En anden ting: Du ømmede dig over "folks navne på billeder", og jeg må vel siges at være én af synderne. Dybest set har du jo ret, men der sidder - i hvert fald hos mig - et behov for at have æren af at have opsøgt, udvalgt og fotogaferet motiverne. Egoistisk, det er det sandelig, men så længe jeg underviser, dvs. godt to år endnu, har jeg brug for den prestige, det giver.

Hvad ville du sige til, om jeg - senere altså - satte sted og tid ind (som f.eks. "Frue Kirkes krypt den 31.7.2004")?

Mvh.

--Sten Porse 1. aug 2004 kl. 11:16 (CEST)


Alfabetisk liste over oldnordiskne navne[rediger kildetekst]

Hmm... kan godt se problemet. Det går igen flere steder, f.eks Tor og Thor eller Guldfakse og Guldfaxe.

Vi kan godt forsøge at lave en liste et eller andet sted med en endegyldig bestemmelse af hvordan navnene skal staves.

Måske på forsiden af "nordisk mytologi" siden - der er jo allerede en lang liste nederst på siden. Når en ny side så oprettes skal vi jo så bare huske at tilføje sidens navn på denne liste, så andre som tænker på at oprette en side med samme indhold under et andet navn kan finde den "gængse" stavemåde på listen.
Hvis en ny side så bliver oprettet som ingen endnu har skrevet bliver det så forfatteren som bestemmer stavemåden, når blot han/hun har tilføjet navnet til listen.

Man kunne så lave en iøjefaldende rubrik på forsiden hvor der står forklaret, at hvis man ønsker at tilføje en ny side skal man lige undersøge om den ikke allerede står på listen under et andet navn.

I starten kræver det jo så bare en del "oprydning", hvor de forskellige sider med samme indhold beskrevet bliver flettet sammen.

Håber da vi kan få det til at virke..

Mvh. FU

Du må forveksle mig med en anden, da jeg ikke har været involveret i denne diskussion. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 23. aug 2004 kl. 08:43 (CEST)

lyst til at slette flere "ordbogsopslag"?[rediger kildetekst]

hej kaare,

jeg kan se, at du er godt i gang med at slette korte artikler, der mest af alt er ordbogsopslag - jeg har fundet et par stykker mere i listen over forældreløse artikler - måske har du lyst til at slette dem også? jeg har indsat dem på siden over sider, der bør slettes

vh lise --Lise Smidth 23. aug 2004 kl. 20:19 (CEST)

Hej Lise
Jep, jeg har muntret mig med tilfældig artikel-funktionen i timevis og bl.a. slettet hvad jeg finder er ordbogsopslag fra Lexopen. Jeg skal nok ta' fat i dine sletningsønsker ved lejlighed, med mindre en anden når det før mig.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 23. aug 2004 kl. 20:32 (CEST)
Har du lagt mærke til Forældreløse sider efter at jeg har lavet de alfabetiske opslag om til database-kald? Det er nu en god kilde til disse ordbogsopslag! Jørgen Friis Bak 23. aug 2004 kl. 21:18 (CEST)
Nej, den side havde jeg ikke kigget på for nylig; der er foruroligende mange forældreløse artikler, kan jeg se. Jeg kigger nok nærmere på siden ved en anden lejlighed, på trods af at det giver lidt mere adspredelse at bruge tilfældig artikel-funktionen. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 23. aug 2004 kl. 21:22 (CEST)

meta-translation and globalisation[rediger kildetekst]

Hi Kaare... There is a lot of new global translation to be done in the next week; a wikimedia newsletter, and a global press releaser. Let me know if you're free to talk about it or help out. Cheers, m:User:Sj

Nå du kom først :-) Så venter jeg lidt med telefonopkaldet. Mvh Malene Thyssen 21. sep 2004 kl. 09:58 (CEST)

Du må da gerne ringe til skolen alligevel; de er sikkert interesserede i at få at vide, at de har nogle elever som misbruger deres Internet-adgang. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 21. sep 2004 kl. 10:02 (CEST)
Ok det gør jeg med det samme så :-) Mvh Malene Thyssen 21. sep 2004 kl. 11:16 (CEST)

Hej..

Jeg ved ikke hvilken licens det er udgivet under - Men har set billedet en del steder. Skal jeg fjerne billedet? Eller har du nogen idé om hvor jeg kan undersøge det?


Hej, jeg har opdelt jumbobog i afsnit og forkortet en lille smule. Er den lidt for lang? Jeg skriver tit nogle udkast til en evt. bog eller website om tegnere osv., og så tager jeg sommetider noget af det og bruger til en artikel her, derfor kan det måske godt være lidt langt eller falde lidt uden for emnet, men det går jeg ud fra at folk retter, hvis de er utilfredse? Jeg er i tvivl om stavemåden for at trykke (bogtryk) i datid. Hedder det trykte eller trykkede? Mvh. ..Ole Damgaard 28. sep 2004 kl. 20:11 (CEST)

Ang. paparoach1.jpg[rediger kildetekst]

Ang. dette billede, er 'slet'-"knappen" kun tekst, og ikke et link. Hvordan fjerner jeg billedet?