Built to Spill

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Built To Spill
Oprindelse Boise, Idaho, U.S.A.
Genre(r) Rock
Aktive år 1993 -
Hjemmeside builttospill.com
Medlemmer
Doug Martsch
Brett Nelson
Scott Plouf

Built to Spill er et af den slags bands, man på én gang kan glæde sig over at kunne have for sig selv og ønske at mange flere ville få ørerne op for.

For selv om den amerikanske gruppe med sanger og sangskriver Doug Martsch i spidsen aldrig er gået af vejen for at lege med støjende guitarer og kompositoriske spidsfindigheder, har gruppen siden debuten med Ultimate Alternative Wavers fra 1993 samtidig været leveringsdygtige i alternative ørehængere for folk med hang til skarptskårne indie-pop-melodier og opløftende omkvæd.

Denne blanding affødte op gennem 1990'erne store bifald fra anmelderne for de mere eller mindre klassiske indiealbums There's Nothing Wrong with Love, Perfect From Now On og Keep It Like a Secret, der placerede bandet i samme liga som Pavement og Dinosaur Jr.

Efter årtusindeskiftet har man ikke hørt frygtelig meget til gruppen. Som en reaktion på de gentagne udskiftninger, der har præget Built to Spill i dens 14-årige levetid, tog bandmedlemmerne efter den habile 2001-udgivelse Ancient Melodies of the Future en lang spillepause, som frontmand Doug Martsch blandt andet brugte på at udsende soloalbummet Now You Know (2002).

Først i april 2006 var gruppen atter klar med nyt materiale i form af albummet You in Reverse, der var en stilsikker fortsættelse af bandets forrige udgivelser, der bl.a. bød på det næsten ni minutter lange åbningsnummer Going Against Your Mind.[1]


Referencer[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.