DVD-D

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

DVD-D (engelsk forkortelse for disposable DVD[1], dansk = udsmidelig dvd) er en type af dvd'er, som er beregnet til at blive brugt i maksimalt 48 timer efter at emballagen er blevet åbnet.[2] Efter dette tidspunkt bliver dvd'en ulæselig for dvd-afspillere[1] fordi den indeholder et kemisk stof, som efter et fastsat tidsrum gør de underliggende data ulæselige for dvd-drev.[1] Selve mediet er neutralt i forhold til kopibeskyttelse og behøver ikke yderligere DRM-installationer for at få adgang til indholdet.[1] Den benyttede teknologi adskiller sig fra tidligere udsmidelige dvd'er. DVD-D'er er i midten udstyret med en beholder, som indeholder det kemiske stof. Første gang disken afspilles, flytter det kemiske stof sig og kommer i berøring med diskens reflektive lag. Efter cirka 48 timer bliver det reflektive lag ulæseligt.[3]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c d "This DVD will self-destruct in 48 hours" (engelsk). The Register. Hentet 2016-03-02.
  2. ^ "DVD-D self destructs after 48 hours" (engelsk). www.pocket-lint.co.uk. Hentet 2016-03-02.
  3. ^ "Throwaway DVDs - News and Info on Disposable DVDs" (engelsk). Arkiveret fra originalen 5. august 2004. Hentet 2. marts 2016.
HardwareSpire
Denne artikel om computere og anden hardware er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.